Digitale spraakverwarring

Even terug ben ik in het lawaai van een hotellobby aan het wachten op een zakelijke bespreking. De koelmachines, de muziek, de telefoontjes voor reserveringen zorgen voor een luidruchtigheid waar ik niet meer tegen kan. De voortdurende geluiden overheersen. Terwijl ik slechthorend als ik ben vooral stilte zoek.

Tijdens het wachten wordt ik voorgesteld aan Theo. Theo is de financieel expert in het overleg. Maar Theo heeft ICT als hobby. Bij de kennismaking worden enkele ict-hobbels genoemd. Theo biedt mij onmiddellijk aan om mij te helpen. Als halve digibeet met 2 linkerhanden maak ik daar dankbaar gebruik van.

Uiteindelijk ontdekken wij samen dat er toch sprake is van een digitale spraakverwarring. Voor mij is het lawaai in de hotellobby een niet te nemen hobbel. Maar wat nu precies de oorzaak is van de ontstane digitale spraakverwarring is blijft onduidelijk.

Een paar keer krijg ik de opmerking dat mijn usb-stick niet bruikbaar is. Het is een nieuwe, bijna lege, ongebruikte usb-stick. Dus het hoe en wat begrijp ik niet. Daarna krijg ik de mededeling dat de te verzenden bestanden te groot zijn. Waarna nog wat berichten komen dat het een onmogelijke opgave blijkt te zijn.

Het tekstverwerkers-programma is met het updaten van mijn harde schijf verdwenen. Met de originele installatie schijven en mijn wachtwoord kan ik niet meer herinstalleren. Mijn legale licentie is te oud en wordt niet meer ondersteund. Een nieuwe versie kopen wil ik eigenlijk niet.

Uiteindelijk blijkt dat Theo uren, dagen heeft geprobeerd om op afstand het besturingssysteem Windows op mijn MacBook Pro te installeren. Vandaar de titel digitale spraakverwarring ….

PS: maar naar mijn idee is vooral het lawaai in de hotellobby oorzaak van dit misverstand.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Digitale spraakverwarring

 1. Karel zegt:

  verder alles goed Rob

  Geliked door 1 persoon

 2. Bertie zegt:

  Zolang je maar gezond blijft… 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Whahahaaa … ’t is wat, hè … 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Happy Hulk zegt:

  Sinds ik CBD-olie gebruik kan ik eindelijk weer zeggen, ik ben niet meer geluidsgestoord.

  Sinds ik mijn nieuwe telefoon heb, ben ik steeds bezig om het stekkertje bij het opladen in de goede stand erin te duwen.
  Is niet meer nodig.
  De nieuwe USB-c aansluiting is tweezijdig.

  Voel me ook een digidroplul

  Geliked door 1 persoon

 5. Sjoerd zegt:

  Ik zal maar zo zeggen, ik zeg maar niets…

  Like

 6. Matroos Beek zegt:

  Dat moet je niet hebben Rob. Heb ik ook gehad in het begin dat ik op Mac werkte. Toen had men ook windows erop geïnstalleerd, nodig voor gebruik van programma’s die ik nodig heb op school… Toen liep alles in de soep. Net als bij jou.
  Veel sterkte ermee.

  Like

 7. Spontanity zegt:

  Als lotgenoot kan ik je vertellen dat ook ik van rust hou 🙂

  Like

 8. Villasappho zegt:

  Het hangt bij mij af wat de herrie is, een constante roezemoes heb ik geen probleem mee, maar vaak zijn het gillende kinderen of dronken mensen op zo’n locatie en dat werkt niet voor mij. Ik hoop dat het ICT deel goed komt.

  Like

 9. meninggever zegt:

  Ik vind de huidige stilte best een dingetje worden. Echt gewenning nodig. 🙂 Maar bij mijn NOrton beveiliging heb ik wel last dat als die WIN10 update of controleertt daarna altijd wel e.o.a. functie het begeven heeft. Onlangs kon ik niet meer bij mijn blogs en was ook de internet-aansluiting verbroken. Gelukkig weer kunnen herstellen maar dit soort zaken hoort kennelijk bij het leven van digitale communicatoren…..

  Geliked door 1 persoon

 10. Misschien dat het aan het lawaai lag, maar ik kan me heel goed voorstellen dat deze verwarring ook onder andere omstandigheden had kunnen plaatsvinden. De IT-wereld is ten slotte voor heel veel mensen nogal mistig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.