Binnen gekomen persbericht

PERSBERICHT
Amsterdam,  20 april 2020
Drill scene roept jongeren op ‘osso’, thuis, te blijven Coronaboodschap uit Amsterdam Zuidoost
Underground drillgroep 34, bijgestaan door Gideon Everduim, heeft een boodschap voor de jongeren in Zuidoost en heel Nederland gemaakt in samenwerking met MaDi Amsterdam Zuidoost en Diemen. In bijlmer-style informeren ze moeilijk bereikbare jongeren over de gevaren van het coronavirus en de genomen RIVM-maatregelen. Jongeren worden opgeroepen zich aan de maatregelen te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven.  Zo lanceert drillgroep 34 het nummer ‘Quarantaine’; blijf thuis, blijf weg, blijf osso.
Gideon Everduim vertelt over de samenwerking: “Het nummer is voornamelijk bedoeld voor jongeren die moeilijk bereikt worden door de boodschap over de RIVM-richtlijnen, maar zal jongeren door heel Nederland aanspreken.  Je kunt jongeren het beste bereiken door ze aan te spreken in hun eigen taal en door ‘peers’, hun eigen leeftijdsgenoten.  Het is bijzonder dat een rapgroep uit de drill-scene van Zuidoost zich wil inzetten voor het maatschappelijk belang door te proberen jongeren te bereiken en te informeren over Corona. Daarnaast vind ik het geweldig dat MaDi Amsterdam Zuidoost en Diemen en de B&A groep de handen ineen slaan met drillgroep 34 om samen zoveel mogelijk jongeren te kunnen bereiken en informeren. “
MaDiZo in Amsterdam Zuidoost en Diemen
MaDiZo is er voor alle bewoners van Amsterdam Zuidoost en Diemen en biedt ondersteuning bij het oplossen van problemen in hun sociale, maatschappelijke, persoonlijke en financiële situatie. Bewoners kunnen voor vragen op het gebied van geld, wetgeving, relatie, gezondheid, wonen, rouw en verlies en mantelzorg in Zuidoost terecht bij MaDiZo. MaDiZo is onderdeel van de B&A groep.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, gezondheid, Kinderen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Binnen gekomen persbericht

 1. Karel zegt:

  en is daar een drilgroep voor nodig
  doet me denken aan zo’n dril sergeant uit m’n diensttijd 🙂
  maakt niet uit als de jeugd maar luistert

  Geliked door 2 people

 2. Frank zegt:

  Mooi Rob, ik ga hem delen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Sjoerd zegt:

  Jammer dat niet iedereen de verantwoording neemt die noodzakelijkerwijs van hem verwacht wordt.

  Like

 4. Villasappho zegt:

  Blijkbaar is Nederlands en een gebarentolk nog niet genoeg.

  Like

 5. Folkert Buiter zegt:

  Mooi. Prima aanpak.

  Vriendelijke groet,

  Folkert Buiter

  0031 (0)6 40790398

  Op vr 17 apr. 2020 om 16:50 schreef Blogger uit Amsterdam-ZuidOost :

  > Rob Alberts posted: “PERSBERICHT Amsterdam, 20 april 2020 Drill scene > roept jongeren op ‘osso’, thuis, te blijven Coronaboodschap uit Amsterdam > Zuidoost Underground drillgroep 34, bijgestaan door Gideon Everduim, heeft > een boodschap voor de jongeren in Zuidoost en heel ” >

  Geliked door 1 persoon

 6. wdfyfe zegt:

  Cool way to communicate serious instructions. cheers

  Geliked door 1 persoon

 7. Spontanity zegt:

  Behalve oppassen (en daar mag iedereen wat vinden) houden wij ons aan de regels. En luisteren we.
  Goed luisteren is niet voor iedereen weg gelegd.

  Like

 8. Ferrara zegt:

  Ik hoop dat het helpt. Tot nu toe zie ik veel jeugd aan elkaar vastgeplakt op hun scooters.

  Like

 9. Willem zegt:

  Het lijkt me zinnig dat ook jongeren aangesproken worden op hun verantwoording en gedrag in deze coronacrisis, maar ik vind het volstrekt onzinnig dat zoiets gebeuren moet in een taal die in een beperkt gebied van het land gesproken wordt. We hebben in Nederland vele streektalen en die moet je ook koesteren vind ik, maar de overkoepelende taal van dit land is toch echt standaard Nederlands en niet een of ander jongerentaaltje of Engels, wat ik geregeld om me heen hoor.
  Dat het accepteren van bijvoorbeeld die jongerentaal zo algemeen is, lijkt me ook te komen doordat de Nederlander kennelijk weinig op heeft met zijn/haar landstaal. Onlangs maakte ik het mee dat iemand, geboren en opgegroeid aan de overkant van de visvijver, maar al bijna 20 jaar wonend in Nederland nog geen simpel gesprek in de landstaal kon voeren, ondanks het bijna 20-jarige verblijf. Ze was nog zwaar beledigd toen ik haar zoiets te zien als een volkomen gebrek aan respect voor het land waar je woont. Later hoorde ik dat haar man, 100% Nederlands, nog steeds Engels met haar sprak. Waarschijnlijk trots op zijn talenkennis.

  Like

 10. Ik vind het slim en origineel om op deze manier een groep te bereiken die anders lastig is. Het is denk ik verstandig om in te zetten op hun ‘eigen taal.’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.