Piet Wortel 2

Met de blogtitel ‘Piet Wortel’ schreef ik over de dunne lijntjes tussen de onderwereld en bovenwereld. De dunne lijntjes Cocaïne komen hier ook in voor.

Het verschil tussen een gelegenheidslijntje en verslaving maakt het excessieve geweld wat hieraan gekoppeld niet uit. De verbanden tussen de cocainehandel, onderwereld, bovenwereld, dagelijks leven zijn dichterbij dan menigeen in de gaten heeft.

Ondertussen is Piet Wortel veroordeeld. En heeft hij meen ik ook zijn straf al uitgezeten. In het afgelopen jaar is mijn blogpost over Piet Wortel regelmatig bezocht. Uit alle delen van de wereld hebben mensen even gelezen. Waarbij Suriname de meeste lezers heeft opgeleverd.

Nu er in Antwerpen een aantal buurjongens van mij gearresteerd zijn schieten de statistieken opeens omhoog. In Suriname en Nederland wordt druk gezocht naar informatie over Piet Wortel. Dat ik deze Piet nog nooit ontmoet heb en alleen maar ken van verhalen maakt hierbij blijkbaar niet uit.

De Cokehandel en de bijbehorende liquidaties storen mij mateloos. Welke buren incidenteel of zeer regelmatig een lijntje snuiven weet ik niet. Welke buurjongen als scooterboy dag en nacht een bestelling rondbrengen weet ik ook niet. De plaatsen waar sinds ik hier woon liquidaties hebben plaats gevonden weet ik weer wel precies. De verbanden die de Politie legt tussen oud-voetballers en de Cokehandel vind ik vreselijk. Maar de verhalen die ik hoorde over het gebruik en de Cokehandel in de Arena passen daarbij. En of Piet Wortel daar direct of indirect bij betrokken is weet ik weer niet. Gezien mijn bezoekersstatistieken durf ik weer wel te spreken over een lijntje tussen Suriname en Amsterdam.

https://robalberts.wordpress.com/2019/09/26/piet-wortel/

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, gezondheid, Kinderen, persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Piet Wortel 2

 1. bvision zegt:

  Je kunt anders niet voorzichtig genoeg zijn.

  Geliked door 3 people

 2. Bertie zegt:

  Beetje akelig Rob, die lijnen bestaan inderdaad, ook hier (juist?) in Brabant en ik ben blij dat ik ze niet ken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Karel zegt:

  mogge Rob
  in september ’19 schrijf je die Wortel is gearresteerd , nu lees ik al over straf uitgezeten , als het om drugshandel ging was het nu niet echt een lange straf dus 😦
  iedereen die met die troep bezig is , oppakken en voorgoed vast zetten , misschien dat er dan een echte waarschuwing van uit gaat

  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Villasappho zegt:

  Ik ken het verhaal eerlijk gezegd niet, maar die rotzooit maakt de wereld niet beter.

  Geliked door 1 persoon

 5. meninggever zegt:

  Als niet verslavingsgevoelig mens bekijk ik dat gesnuif met enige verbazing. De bijbehorende criminaliteit met verbazing vanwege de heftigheid. De liquidaties en ‘vergismoorden’ toch met ingehouden woede…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.