Geachte Meneer Wedemeijer,

Beste Jakob,

Ik heb jou leren kennen als een vriendelijk en toegankelijk mens. Maar in deze open brief wil ik jou aanspreken als bestuurder. Jouw portefeuille bestaat uit het beheer, onderhoud en de reiniging van de K-buurt. In deze wijk zijn veel, heel veel, betrokken buurtbewoners, bewonerscommissies en bewoners belangen verenigingen actief. Ik wil in het het bijzonder het bewonersplatform Hart voor de K-buurt en de praktijkgemeenschap Voedselbos Amsterdam-ZuidOost noemen. Met buurtbudgetten en gebiedsmakelaars, ambtenaren bijzondere projecten geef jij namens het Amsterdams gemeentebestuur invulling aan het proces democratisering van onderop.

Als bewoner ben ik betrokken bij het bewonersplatform Hart voor de K-buurt en deelnemer van de praktijkgemeenschap Voedselbos Amsterdam-ZuidOost.

Het rijtje van ambtenaren waar wij telefonisch, per email en/of in overleggen contact mee hebben wordt langer en langer. Ik bedoel dan de ambtenaren, die dan wel heel lokaal werken voor de K-buurt, het stadsdeel of bij een gemeentelijke dienst.

Overleg, dialoog, samenwerken is altijd onze insteek. In deze open brief wil ik het hebben over de regelmatig terugkerende onplezierige en denigrerende opmerkingen naar de inzet, de kennis en ervaring, tijd en werk van de buurtbewoners.

Ook wil ik het hebben over de voortdurende schending van gemaakte afspraken. Waarbij geld en tijd investeringen van de bewoners willens en wetens vernietigd wordt door ambtenaren en ingehuurde aannemers.

Dit kan en mag niet de wijze zijn waarop de overheid, het bestuur, de ambtenaren en de ambtelijke diensten omgaan met goed willende en betrokken bewoners.

Ik schrijf deze brief op persoonlijke titel. Maar tegelijkertijd ben ik er van overtuigd dat ik ook namens heel veel teleurgestelde en woedende bewoners spreek.

Ik zie jouw reactie graag tegemoet.

 

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, gezondheid, Kinderen, Natuur, persoonlijk, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Geachte Meneer Wedemeijer,

 1. Prima actie. Laat ons ook het vervolg weten!

  Geliked door 1 persoon

 2. bvision zegt:

  En nu maar wachten… en wachten… en…

  Geliked door 1 persoon

 3. Bertie zegt:

  Misschien helpt het…

  Geliked door 1 persoon

 4. Matroos Beek zegt:

  Een duidelijke brief. Goed van je Rob. Ik hoop dat meneer Wedemeijer het begrepen heeft.

  Geliked door 1 persoon

 5. Daar is geen woord spaans bij. Benieuwd of er van de andere kant zo’n duidelijk verhaal komt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Kakel zegt:

  Zo, die kan meneer Wedemeijer in zijn zak steken! Ik hoop dat de “beste” man in staat is deze tekst te begrijpen en voldoende lef heeft jouw brief te beantwoorden.
  Goed gedaan, Rob!

  Geliked door 1 persoon

 7. gewoonanneke zegt:

  Mooie brief. Hoop voor je op een positieve reacties..

  Like

 8. Suskeblogt zegt:

  Nu wachten op antwoord.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rob Alberts zegt:

  18 juni hebben we een videogesprek.

  Like

 10. Pingback: Kop van Jut | Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.