Mijn zienswijze op de Groenvisie 2050

Naar mijn mening moet deze Groenvisie 2050 herschreven worden. En wel om 2 hoofdredenen. Een Groenvisie met als uitgangspunt: “Groen, tenzij” doet geen recht aan het aanwezige en toekomstige groen in en rondom de stad Amsterdam.
-1- Wanneer het startpunt wordt: “Groen, want” wordt er uitdrukkelijk gekozen voor het belang van het groen in en rondom de stad Amsterdam. Het bereiken van de klimaatdoelen, het versterken van de biodiversiteit en de het oplossen van de huidige en toekomstige Stikstofproblemen dwingen ons hiertoe.
-2- Door een Groenvisie los te presenteren van het water in en rondom de stad Amsterdam en geen link te leggen met waternet en het waterschap AGV wordt vergeten hoe land en water in de regio Amsterdam onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Deze koppeling met Waternet en het Waterschappen van Amsterdam  “Groen en Blauw” is noodzakelijk.
Ingaand op de tekst die er nu ligt heb ik ook zwaarwegende motieven om te zeggen dat er aanvullingen en verbeteringen nodig zijn.
De huidige Lockdown heeft duidelijk gemaakt dat veel Amsterdammers juist behoeft hebben aan stilte in hun woonomgeving en in het groen. Door vooral te mikken op activiteiten in en rondom het groen wordt hier geen rekening mee gehouden. De helende werking van stille natuur heeft een ongekende invloed op de gezondheid van bewoners.
Zelfbeheer wordt besproken in deze Groenvisie 2050. Maar er wordt geen oplossing geboden voor alle miscommunicatie en tegenwerking vanuit de ambtelijke organisatie m.b.t. bestaande en toekomstige zelfbeheer-organisaties.
Natuurversterking en verbetering biodiversiteit, wordt genoemd. Maar de uitwerking hiervan ontbreekt.
In zijn algemeenheid ontbreken de harde en meetbare eisen en resultaten.
Kortom als discussiestuk mooi positief en optimistisch geschreven. Maar als beleidsstuk niet werkbaar.
Natuurvriendelijke groet,
Rob Alberts

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Driemond, eten en drinken, Fietsen, gezondheid, Kinderen, Natuur, persoonlijk, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Mijn zienswijze op de Groenvisie 2050

 1. Bertie zegt:

  Je mag hopen op een nieuw concept met verbeterde voorstellen Rob, maar ik zie het somber in.
  Of dat er op zijn minst een paar mensen gaan nadenken.

  Geliked door 2 people

 2. bvision zegt:

  Je zou toch zeggen dat men zeker nu moet beseffen dat het anders moet…

  Geliked door 1 persoon

 3. Karel zegt:

  mogge Rob
  ik denk dat ” men ” weer volgens de bekende regeltjes zal werken

  warme groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Rob Alberts zegt:

  Diezelfde gedachte heb ik ook.

  Warme groet,

  Geliked door 1 persoon

 5. douryeh zegt:

  Er zijn nmm teveel bomen gekapt i/h kader van de energietransitie. Ik las onlangs dat ze gelukkig nu terugkomen van dit soort ontbossing en dat we (Russisch) gas kunnen blijven gebruiken. Goed nieuws.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.