Kop van Jut

Even terug schreef ik een open brief aan Jakob Wedemeijer.

( https://robalberts.wordpress.com/2020/05/27/geachte-meneer-wedemeijer/ )

Natuurlijk kreeg dit een vervolg. Op uitnodiging van Jakob Wedemeijer kwam er een videobijeenkomst. Jakob Wedemeijer met twee top ambtenaren aan zijn zijde. En ik werd vergezeld door twee leidsvrouwen van de praktijkleergemeenschap Voedselbos Amsterdam-ZuidOost.

We hebben een goed en plezierig gesprek gevoerd. Waarbij Jakob Wedemeijer zijn excuses heeft aangeboden voor alle miscommunicatie en niet nagekomen afspraken.

Voor mij was het maken van een nieuwe start belangrijk. Zoals ik ook een hernieuwde borging wilde van bestaande afspraken. En een periodiek overleg om de ontwikkeling van het Voedselbos Amsterdam-ZuidOost in de toekomst gezamenlijk te monitoren. En zoals dat hoort bij professionele mensen hebben wij zo het gesprek in wederzijds goed vertrouwen afgerond.

Afspraken in een ambtelijke organisaties maken dat er van hoog naar laag en met de kruisverbanden tussen de vele afdelingen goede communicatie en voortdurend overleg nodig zijn. Datzelfde moet dan ook weer met alle betrokken groenaannemers gedaan worden.

De afgelopen twee jaar hebben de mensen van het Voedselbos Amsterdam-ZuidOost  vooral over het maaibeleid gesproken. Ik zal jullie besparen hoeveel werk, hoeveel plant- en zaaigoed en hoeveel plantsoenen de afgelopen twee jaar tegen alle afspraken in steeds weer opnieuw zijn plat gemaaid.

Jullie begrijpen het al. Na het plezierige gesprek, mooie beloften en goede afspraken is er toch weer een onderdeel van het Voedselbos Amsterdam-ZuidOost plat gemaaid.

Waar de missing link in de communicatie heeft gezeten. Wie de Wet van Murphy in gang heeft gezet. Het maakt voor mij geen verschil. De bestuurder Jakob Wedemeijer is in dit geval de Kop van Jut. En of de desbetreffende ambtenaar weet hoe hij de verantwoordelijke portefeuillehouder te kakken heeft gezet. Of dat de desbetreffende ambtenaar begrijpt dat hij het vertrouwen van de bewoners in de stadsdeel organisatie geruïneerd heeft. Het maakt niets uit want dit probleem speelt al meer dan twee jaar …..

Of er een tweede termijn in zit voor dit dagelijks bestuur wordt pas duidelijk na de verkiezingen. De ambtelijke organisatie draait gewoon door.

Voor mij is van belang dat er door de ambtenaren wordt begrepen dat het Groen en de Openbare Ruimte van de bewoners is. Maar ook dat zij begrijpen dat het salaris van de ambtenaren betaald wordt door de bewoners via de door de bewoners betaalde belasting.

Dienstbaar zijn naar de bewoners en een luisterend oor hebben naar bewoners toe hoort daarbij naar mijn idee.

Waarbij het Jakob Wedemeijer siert dat hij pal voor, naast en achter zijn ambtenaren staat. Want in dit geval is Jakob Wedemeijer weer de Kop van Jut ….

PS: Apart vind ik het wel dat in andere stadsdelen de bestuurders, politici, ambtenaren en groenaannemers het zelfbeheer in het Groen en de Openbare Ruimte wel hebben omarmd. En dat het als een van de uitgangspunten in de nieuwe gemeentelijke Groenvisie wordt beschreven.

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Biologie, eten en drinken, gezondheid, Natuur, persoonlijk, Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Kop van Jut

 1. bvision zegt:

  Soms is het gewoon vechten tegen de bierkaai…

  Geliked door 1 persoon

 2. Bertie zegt:

  Je weet het niet, waar, door wie en hoe hoe de fout is gemaakt.
  Soms is het een kleinigheidje.
  Maar ik snap degene die de maaimachine bestuurt ook niet, het is toch bekend waar het veld voor dient? Is het hogere wiskunde?

  Geliked door 1 persoon

 3. Karel zegt:

  zal het zijn omdat er geen kaai in de Bijlmer is , en bij voorbaat een verloren gevecht
  ben benieuwd hoe het maai beleid er uit gaat zien

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Hieruit blijkt maar weer eens dat je als een bok op de haverkist moet blijven zitten. Afspraken maken is één ding, ze vervolgens ook nakomen en in de praktijk handen en voeten geven is een tweede. Succes met de strijd verder.
  Eindelijk natte groet uit Drachten.

  Like

 5. bentenge zegt:

  Ik las het en dacht al lezend iets wat ik een tijdje terug dacht voor onze Vlaamse situatie. Soms keek ik met consternatie naar het machtsmisbruik en de arrogantie van “vreemde” (lees Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse,…) ambtenarij tov hun bevolking. Ondertussen besef ik dat het niet altijd aan onze “gekozenen” ligt dat het vierkant draait. De “spelletjes” (op de hogere niveau’s) binnen bvb de Vlaamse ambtenarij zijn iets om bij te gaan zitten wenen. Echt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.