Corona-onzin top 5

1. Eikenprocessierups
“De eikenprocessierups speelt een rol in de verspreiding van het coronavirus.”
Dit nieuws circuleert in Nederland, waar de eikenprocessierups al jaren een toenemende plaag is. De haartjes van de rups veroorzaken een brandend en jeukend gevoel op de huid en in ogen. De oorsprong van dit verhaal is een Nederlandse satirische website. We zien hier hoe satire wordt verward met gerucht of nieuws. De reacties onder het artikel laten zien dat veel lezers de grap ervan inzagen, maar ook dat andere lezers erdoor in verwarring achterbleven. Het artikel beweert overigens dat de rupsen 5G-straling uitzenden met hun antenne-achtige haren.

2. Buitenaardse wezens
“COVID-19 is verspreid door aliens om de mensheid uit te dunnen of uit te roeien.”
De schrijver H.G. Wells heeft wellicht voedingsbodem gegeven voor dit verhaal. Zijn roman War of the Worlds (1898), waarin Marsbewoners de aarde veroveren, maar uiteindelijk ten onder gaan aan aardse virussen, blijft een bron van fantasierijke inspiratie in deze vreemde tijd.

3. Samenzweringstheoretici Icke and Ossebaard
Sommige volgers van de Brit David Icke en zijn Nederlandse tegenhanger Janet Ossebaard geloven dat er een geheime elite bestaat, de Illuminati, bestaande uit de 1% rijkste mensen ter wereld. Deze elite is van plan een gemeenschap te vormen van shape-shiftende reptielachtigen (‘reptilians’) die de wereld willen overheersen en een Nieuwe Wereldorde willen vestigen, met de rest van de mensheid gevangen in een dictatuur.

4. Gezichtsherkenning en de anderhalvemeter-regel
De anderhalvemeter-regel is een samenzwering die het camera’s, voorzien van gezichtsherkennings-technologie, makkelijker maakt om mensen te herkennen en hen te volgen.

5. Virtueel geld
Een deelnemer aan de enquête schreef: “Het coronavirus vormt de nekslag voor contant geld, waar banken erg blij mee zijn.” Wanneer er alleen maar digitaal geld bestaat zouden banken ieders kapitaal in bezit hebben. Banken worden gezien als onderdeel van het plan om de wereld te overheersen. Niemand zou meer contant geld bezitten om zeggenschap te hebben over het eigen leven. Banken krijgen het volledige gezag over je kredieten.
Meer deelnemers corona-nepnieuwsenquête gezocht
Zolang het onderzoeksproject nog loopt, is de corona-nepnieuwsenquête geopend voor deelnemers. Het onderzoeksteam roept hierbij deelnemers van harte op om deel te nemen aan het onderzoek. De enquête is anoniem en staat open voor iedereen, niet alleen voor Britse en Nederlandse staatsburgers. Deelnemers krijgen na het doorlopen van de enquête een ‘Conspiracy Mentality’-score, evenals advies over hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen nepnieuws over corona. De Nederlandstalige enquête stond hier: https://nquire.org.uk/mission/corona-feit-of-fake/contribute.

Maar vanwege alle vreemde antwoorden is het onderzoek gestopt ….

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, Natuur, Onderwijs en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

38 reacties op Corona-onzin top 5

 1. Karel zegt:

  ja Rob
  die zotten vinden wat uit

  wandel groet

  Geliked door 2 people

 2. basdew1922 zegt:

  Als buitenaardse wezen ons hadden willen uitroeien, dan hadden we er niet meer kunnen over speculeren…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja er wordt heel veel onzin verspreid.
  Fijn dat je dit hebt gedeeld.
  Groetjes
  Theo

  Geliked door 1 persoon

 4. Morgaine zegt:

  Waarom gaat iedereen ervan uit, als er al ander leven op andere planeten bestaat… dat ze dan zoveel verder zouden zijn in alles dan wij… wie weet is het er wel, nog een planeet waar leven op te vinden is, nog niet gevonden, maar ja… wie weet zitten ze daar nog wel in de oertijd en leven de dino’s nog… en lopen de aliens nog met knotsen… maar goed, wie ben ik.

  De rest, is gewoon gezond verstand gebruiken, en intuïtie.

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Willem zegt:

   Och, uit het feit dat buitenaards leven nog nooit echt contact met ons gezocht heeft kun je met het zelfde gemak ook afleiden dat ze intelligenter zijn dan wij, armzalige en soms erg kleingeestige aardbewoners.
   Ik vind het wel behoorlijk arrogant om te denken dat wij, aardbewoners, de enige, al dan niet intelligente, levensvorm zullen zijn in dit heelal. Lijkt me weinig recht te doen aan de kosmos

   Geliked door 2 people

 5. Suskeblogt zegt:

  Volgens mij zit er een alien op het witte huis.

  Geliked door 3 people

 6. Volgens mij is corona ontstaan na een productiefout in één of andere soort pindakaas!

  Geliked door 1 persoon

 7. ollieherman zegt:

  De aleins hebben de Illuminatie gehersenspoeld en hen opgedragen om de eikenprocessierupsen te verspreiden. Zij doen dit met behulp van rupsherkenningsprogramma’s. Overigens wordt een deel van deze rupsen momenteel getraind om in plaats van blaadjes papiergeld op te eten.
  Kortom, het klopt dus allemaal!

  Geliked door 1 persoon

 8. Marion zegt:

  En vergeet 5G niet! Oh man man man. Gisteren las ik zelfs dat er mensen zijn die denken dat 1,5 meter afstand houden je DNA kan beschadigen. Ach ja, iedere gek zijn gebrek en wie de gek is, dat mag ieder dan weer voor zich invullen. Daar brand ik mijn vingers niet meer aan 😉

  Geliked door 2 people

 9. staartje zegt:

  Pffft, zijn er echt mensen die dit geloven? 🤪

  Geliked door 1 persoon

 10. bvision zegt:

  Ik zet in op nummer 6….

  Geliked door 1 persoon

 11. Rebbeltje zegt:

  Het schijnt moeilijk te zijn dit uit te roeien…nepnieuws.
  Gewoon gezond verstand gebruiken en zelf nadenken
  Kom je een heel eind mee 😉
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 12. shivatje zegt:

  Ongeacht wat je allemaal te lezen krijgt is het gewoon gezond verstand gebruiken.
  Ik las niet koeienurine drinken en veel zon. Waar gaat het allemaal heen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  • shivatje zegt:

   niet moet net zijn.

   Aum Shanthi

   Like

  • Willem zegt:

   Ben oip een boerdrij opgegroeid en weet niet beter dan dat koeien per dag bijna net zoveel urine produceren als melk. Met dat verschil dat een koe dat 365 dagen per jaar doet en de melkproductie staat bij de gemiddelde melkkoe enige tijd per jaar stop, een week of 6 a 2 maanden, voor ze afkalven.
   Ik voorzie dus een groot urineoverschot en vind dat de overheid, -regeren is vooruitzien en niet uitsluitend ‘reageren’ op het nu-, alvast een studiegroep in het leven roepen moet, die als opdracht krijgt om te onderzoeken wat we ermee te doen.
   Het komt me voor dat er in en rondom de Tweede Kamer genoeg zeikers rondlopen die daarin zitting kunnen nemen.

   Geliked door 3 people

 13. majaer zegt:

  Met dit verhaal kan je inderdaad alle kanten op, maar gebruik je verstand en geloof niet alles wat ze schrijven.

  Geliked door 1 persoon

 14. meninggever zegt:

  Overigens zijn er ook die menen dat al die plagen te maken hebben met het herverschijnen van Christus op Aarde…..Of dat Trump dit heeft gedaan. En natuurlijk de theorie dat China deze pandemie heeft veroorzaakt om alles en iedereen te verzwakken. Temeer toen bleek dat er in China zelf maar weinig besmettingen waren buiten Wuhan…

  Geliked door 1 persoon

 15. En dat is allemaal nog nog daar aan toe, maar ze laten zich op geen enkele manier overtuigen met wetenschappelijk bewijs. Gekkies zijn het, helemaal wappie!

  Geliked door 1 persoon

 16. Karel zegt:

  ik wandelde rustig aan 17,56 km dronk veel water
  het was nu eindelijk weer eens lekker weer

  opgewekte groet

  Geliked door 1 persoon

 17. Hahaha te gek voor woorden toch!

  Geliked door 1 persoon

 18. Ferrara zegt:

  Ha,ha, bij mij werkt de link niet. Wie of wat zou daar achter zitten?

  Geliked door 1 persoon

 19. Villasappho zegt:

  Ze kunnen allemaal zeggen wat ze willen maar er zijn wel degelijk dingen die opvallen een gebrek aan beschermingsmiddelen maar halverwege februari een vliegtuig vol naar china sturen, dat best vreemd en opvallend.

  Like

 20. Kakel zegt:

  Ik lap ze alle vijf aan mijn regenlaars. Ze zoeken het maar lekker uit met z’n allen. Gewoon een beetje logisch na blijven denken en kritisch blijven, ook op de overheid.
  De link doet het niet…Zou de illuminatie daarachter zitten (-:

  Like

 21. En nu natuurlijk maar hopen dat die corona-nepnieuws enquête niet een complottheorie is 😁

  Geliked door 1 persoon

 22. Bertie zegt:

  Z verschijnen bij alle grote gebeurtenissen, theoriën en verdachtmakingen.
  Iemand zou er een spannend sprookjesboek van kunnen maken. 😆

  Like

  • Willem zegt:

   Heb ooit eens gelezen over een ZEER geheime werkgroep, -hoe zat het met het beveiligingsniveau vraag je je dan af-, van de VN, die uitsluitend tot doel had de wereldbevolking te decimeren en daarvoor de passagiersvliegtuigen inzette door in de brandstof een virus te stoppen die de verbrandingstemperaturen overleefde. Via de uitlaatgassen zou dat dan op de over de mensheid uitgestrooid worden. Dat project zou al vlak na WO II gestart zijn. Mijn simpele conclusie was dat het een weinig succesvol project is, want sindsdien is de wereldbevolking explosief gegroeid. En nog later heb ik wel eens gedacht dat ze stikstof verwisselden met een virus.
   Wat de precieze bron van dit verhaal is weet ik niet meer, maar vond het kennelijk merkwaardig genoeg om ergens in de krochten van mijn geheugen op te slaan in de categorie ‘een mens verzint vreemde dingen’

   Geliked door 2 people

 23. gewoonanneke zegt:

  Ja wat ze allemaal al niet verzinnen, het zou verboden moeten worden…. maar ja geen acht op slaan maar. Moet wel zeggen dat ik op een gegeven moment amper nog contant geld in mijn knip had. Er waren nog maar een paar uitzonderingen waar alleen contant betaald kon worden. Iedereen wilde gewoon dat er gepind werd.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Alleen pinnen doe ik al heel lang.
   Zonder cash is mijn leven, mijn huis en het leven van veel winkelpersoneel een stuk veiliger.

   Vredelievende groet,

   Geliked door 1 persoon

   • gewoonanneke zegt:

    Ja ik ben ook echt een pinner hoor. Maar ik ga nog wel eens naar van die alternatieve bedrijfjes zoals theetuinen of kanocentra en een klein veerpontje waar alleen contant betaald kan worden.

    Geliked door 1 persoon

   • Willem zegt:

    Als je, zoals ik in de grensstreek woont en regelmatig in Duitsland wat koopt/betaalt heb je domweg contant geld nodig. Op het moment dat ik Elten gepasseerd ben en ik koop iets van bijvoorbeeld 5 euro, kan ik voordeliger cash betalen dan pinnen en er zijn tientallen (horeca)gelegenheden waar je ‘nicht mit Karte’ betalen kunt als het bedrag lager is dan €15, tenzij je een toeslag betaalt tussen €0.50 tot €1 per transactie. En naarmate je noordelijker komt hebben veel zaken vaak geen mogelijkheid om te pinnen. Te duur zeggen ze.
    Heb mijn kapster eens gevraagd wat pinnen in NL kost en ze zei een vast bedrag per maand te betalen; elke pintransactie kostte een paar cent, maar daarvoor kreeg ze een gevoel van veiligheid en ook fysieke veiligheid voor terug en ze had ook nauwelijks nog bankkosten. Zij was blij met pinnen.

    Geliked door 1 persoon

 24. Nicole Orriëns zegt:

  Het is werkelijk ongelofelijk en zeer wonderlijk welke theorieën mensen weten te verzinnen….

  Geliked door 1 persoon

 25. Mack zegt:

  Die één procent rijksten ter wereld bestaat echt, en heeft ook altijd bestaan.

  Geliked door 2 people

 26. wdfyfe zegt:

  In some places Conspiracy Theories are more infectious than the pandemic. cheers

  Geliked door 1 persoon

 27. douryeh zegt:

  Echt nepnieuws, of slechts opinie? Dat laatste mag immers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.