Ingrediënten voor de Banh xeo / gevulde Vietnamese pannenkoeken:
– Pannenkoek mix (in plaats van rijstmeel, de mix bevat kurkumapoeder en kokosmelk)
– Bier geeft een lekkere korst
– Spek
– Jonge garnalen (of grote garnalen)
– Ongepelde Mung bonen
– Uien, lente-uitjes, droge uien, taugé, wortels, sperziebonen, verse pepers, citroenen, knoflook, rauwe groenten
– bakolie
– vissaus
– zoetzure saus
– Zout, peper, chilipoeder en suiker
Pannenkoeken maken
– Spek in plakjes snijden of heel fijn hakken. Garnalen schoonmaken, verwijder de baard en de kop, gebruik alleen het vlees en maak dat goed schoon.
– Ui snipperen, gepelde arecanoot/betelnoot, taugé wassen, wortelen zo dun mogelijk snijden, lente-uitjes snipperen. Als je dit in ijswater legt wordt blijft alles knapperig fris.
– Week sperziebonen in ijswater gedurende 1-2 uur, daarna licht blancheren.
Stap 2: Maak het beslag voor de pannenkoek
– meng kant-en-klaar pannenkoekmix met een kleine theelepel zout, een half glas bier en roerwater om een egaal beslag zonder klonten te maken. Voeg dan de gehakte lente-uitjes en gekookte toe, roer goed en laat he dan even rusten. Pas op dat het beslag niet te dik wordt, anders wordt de pannenkoek niet dun en knapperig.
Stap 3: Bereiding pannenkoeken vulling
– Marineer het garnalenvlees met peper, zout en fijngehakte uien gedurende 10 minuten naar smaak, bak ze met een beetje olie. Sauteer tot het vlees en de garnalen gaar zijn en zet apart. In sommige regio’s van Vietnam marineren ze het vlees en grillen ze het vlees in plaats van gebakken vlees zoals algemeen gebruikelijk is.
Stap 4: De pannenkoeken bakken
– Gebruik een anti-aanbak pan met een klein beetje bakolie, doe 1 lepel pannenkoekenbeslag in het midden van de koekenpan afgedekt met deksel gedurende 1 minuut. Leg daarna de vulling er boven op en sla de pannenkoek dubbel en wacht tot het knapperig en gelijkmatig gaar is.
Stap 5: Maak zoetzure saus voor de pannenkoeken. Je maakt dit op de volgende manier 5 lepels water vermengd met 2 lepels suiker, 2 lepels vissaus, 1 theelepel citroensap en voeg gehakte knoflook en chili toe, meng goed en breng op smaak naar keuze.
Het eindresultaat:
– De Pannenkoeken hebben na het bakken een mooie goudgele kleur. Wanneer de pannenkoeken lekker knapperig zijn en je de geur van het garnalenvlees ruikt, dan wil je elke dag dit lekkernij maken en proeven.
– Eet de Pannenkoeken zo warm mogelijk.
Eettip: Bij het eten rol je pannenkoeken in rijstpapier of een koolblad of sla, voeg wat rauwkost gedoopt met zoetzure saus toe voor een persoonlijke invulling. Het weglaten van de dierlijke ingredienten geeft nog steeds een verrassend lekkere pannenkoek.
Natuurlijk zijn de ingredienten bij Hikifood.nl online te bestellen.
Gegarandeerde snelle levertijden.
Klinkt lekker 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
dat noem ik nog eens een smakelijk blog Rob
smakelijke groet
LikeGeliked door 1 persoon
Mijn pa was heel goed in pannenkoeken maken. Zijn pa ook!
LikeGeliked door 1 persoon
Wanneer mag ik komen eten?
LikeGeliked door 1 persoon
Flinke pannenkoek. Zeer voedzaam!
LikeGeliked door 1 persoon
Dat zal best lekker smaken en goed vullen…
LikeGeliked door 1 persoon
Dat zou smullen worden als ik geluk heb de keuken niet in vlammen op te laten gaan. Ik ben nu eenmaal een kok met twee linkse handen.
LikeGeliked door 1 persoon
Een complete maaltijd! Misschien bekijk ik het nog eens, ik zal het printen voor je-weet-maar-nooit
Bedankt voor het recept.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik moet hier wel even boodschappen voor doen, want ik heb de meeste ingrediënten helaas nog niet in huis.
LikeGeliked door 1 persoon
Bij Hikifood.com kun je alles online bestellen.
Smakelijke groet,
LikeLike
I’m passing this on to the cook in the family. I’ll let you know. cheers
LikeGeliked door 1 persoon
Enjoy
LikeLike
Rijstmeel lijkt me gezonder. Klinkt goed.
LikeGeliked door 1 persoon