Banh xeo van Hikifood

 Ingrediënten voor de Banh xeo / gevulde Vietnamese pannenkoeken:
– Pannenkoek mix (in plaats van rijstmeel, de mix bevat kurkumapoeder en kokosmelk)
– Bier geeft een lekkere korst
– Spek
– Jonge garnalen (of grote garnalen)
– Ongepelde Mung bonen
– Uien, lente-uitjes, droge uien, taugé, wortels, sperziebonen, verse pepers, citroenen, knoflook, rauwe groenten
– bakolie
– vissaus
– zoetzure saus
– Zout, peper, chilipoeder en suiker

Pannenkoeken maken

– Spek in plakjes snijden of heel fijn hakken. Garnalen schoonmaken, verwijder de baard en de kop, gebruik alleen het vlees en maak dat goed schoon.
– Ui snipperen, gepelde arecanoot/betelnoot, taugé wassen, wortelen zo dun mogelijk snijden, lente-uitjes snipperen. Als je dit in ijswater legt wordt blijft alles knapperig fris.
– Week sperziebonen in ijswater gedurende 1-2 uur, daarna licht blancheren.
Stap 2: Maak het beslag voor de  pannenkoek
–  meng kant-en-klaar pannenkoekmix met een kleine theelepel zout, een half glas bier en roerwater om een egaal beslag zonder klonten te maken. Voeg dan de gehakte lente-uitjes en gekookte  toe, roer goed en laat he dan even  rusten. Pas op dat het beslag niet te dik wordt, anders wordt de pannenkoek niet dun en knapperig.
Stap 3: Bereiding pannenkoeken vulling
– Marineer het garnalenvlees met peper, zout en fijngehakte uien gedurende 10 minuten naar smaak, bak ze met een beetje olie. Sauteer tot het vlees en de garnalen gaar zijn en zet apart. In sommige regio’s van Vietnam marineren ze het vlees en grillen ze het vlees in plaats van gebakken vlees zoals algemeen gebruikelijk is.
Stap 4: De pannenkoeken bakken
– Gebruik een anti-aanbak pan met een klein beetje bakolie, doe 1 lepel pannenkoekenbeslag in het midden van de koekenpan afgedekt met deksel gedurende 1 minuut. Leg daarna de vulling er boven op en sla de pannenkoek dubbel  en wacht tot het knapperig en gelijkmatig gaar is.
Stap 5: Maak zoetzure saus voor de pannenkoeken. Je maakt dit op de volgende manier 5 lepels water vermengd met 2 lepels suiker, 2 lepels vissaus, 1 theelepel citroensap en voeg gehakte knoflook en chili toe, meng goed en breng op smaak naar keuze.
Het eindresultaat:
– De Pannenkoeken hebben na het bakken een mooie goudgele kleur. Wanneer de pannenkoeken lekker knapperig zijn en je de geur van het garnalenvlees ruikt, dan wil je elke dag dit lekkernij maken en proeven.
– Eet de Pannenkoeken zo warm mogelijk.
Eettip: Bij het eten rol je pannenkoeken in rijstpapier of een koolblad of sla, voeg wat rauwkost gedoopt met zoetzure saus toe voor een persoonlijke invulling. Het weglaten van de dierlijke ingredienten geeft nog steeds een verrassend lekkere pannenkoek.
Natuurlijk zijn de ingredienten bij Hikifood.nl online te bestellen.
Gegarandeerde snelle levertijden.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in eten en drinken, persoonlijk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Banh xeo van Hikifood

  1. Rebbeltje zegt:

    Klinkt lekker 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Karel zegt:

    dat noem ik nog eens een smakelijk blog Rob

    smakelijke groet

    Geliked door 1 persoon

  3. Mijn pa was heel goed in pannenkoeken maken. Zijn pa ook!

    Geliked door 1 persoon

  4. lil188 zegt:

    Wanneer mag ik komen eten?

    Geliked door 1 persoon

  5. Matroos Beek zegt:

    Flinke pannenkoek. Zeer voedzaam!

    Geliked door 1 persoon

  6. bvision zegt:

    Dat zal best lekker smaken en goed vullen…

    Geliked door 1 persoon

  7. Suskeblogt zegt:

    Dat zou smullen worden als ik geluk heb de keuken niet in vlammen op te laten gaan. Ik ben nu eenmaal een kok met twee linkse handen.

    Geliked door 1 persoon

  8. Bertie zegt:

    Een complete maaltijd! Misschien bekijk ik het nog eens, ik zal het printen voor je-weet-maar-nooit
    Bedankt voor het recept.

    Geliked door 1 persoon

  9. Nicole Orriëns zegt:

    Ik moet hier wel even boodschappen voor doen, want ik heb de meeste ingrediënten helaas nog niet in huis.

    Geliked door 1 persoon

  10. wdfyfe zegt:

    I’m passing this on to the cook in the family. I’ll let you know. cheers

    Geliked door 1 persoon

  11. douryeh zegt:

    Rijstmeel lijkt me gezonder. Klinkt goed.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.