Made by ….

Jaren terug ontmoette ik Chris de Bode. Zijn passie voor foto’s met een verhaal was toen al aanwezig. We raakte elkaar uit het oog. Al was er nog wel een onverwachte ontmoeting in onze nieuwe woonplaats. Zijn foto’s zijn nog steeds opvallend. De verhalen die hij blootlegt zijn indrukwekkend. Mag ik jullie doorverwijzen naar de weblink met foto’s en begeleidend verhaal? Het verhaal achter onze kleding zegt genoeg:

https://goedgeld.asnbank.nl/september_2020/made_by_me/?utm_source=goedgeld&utm_medium=email&utm_campaign=goedgeld-sept-2020&utm_content=tekstlink

 

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, Kinderen, persoonlijk, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Made by ….

  1. KnutzEls zegt:

    Mooie beelden, foto’s met een dubbele bodem.

    Geliked door 2 people

  2. bvision zegt:

    Wij zijn met ingang van de afgelopen maand van de ABN-AMRO naar ASN verhuisd om deze reden…

    Geliked door 2 people

  3. groengenot zegt:

    De kledingindustrie is inderdaad zeer onrechtvaardig en vervuilend. Ik vond een app ‘Good on You’ die blootlegt hoe merken of winkelketens het doen. Er worden ook alternatieven voorgesteld. Nog niet alle merken staan erin maar dan kan je dat aangeven en beloven ze onderzoek ernaar te doen.

    Geliked door 2 people

  4. Karel zegt:

    mogge Rob
    ik hoop van ganse harte dat het ooit afgelopen is met uitbuiting van mensen , ongeacht in welk werk dan ook 😦

    hoopvolle groet

    Geliked door 2 people

  5. Anuscka zegt:

    Dank voor deze link Rob. Al weet ik niet goed wat ik er mee aan moet. Het is zo dubbel: de kledingindustrie is de meest vervuilende industrie die er is, de werkomstandigheden in landen als Myanmar zijn allerbelabberdst, maar…. zonder dit werk geen inkomsten om zichzelf en de hele familie te onderhouden, geen dromen… De foto’s van Chris en de verhalen er achter geven genoeg stof tot nadenken. Bij wijze van uitzondering daarom deze keer van mij een stille groet

    Geliked door 2 people

  6. Heel mooie karakterfoto’s. Op de kleding heb ik zo niet gelet.
    Ik ben fan!

    Geliked door 2 people

  7. ollieherman zegt:

    Hele mooie foto’s met verhalen, die al een beetje bekend zijn. Het probleem zit hem vooral bij ons. Wij willen voor 10 euro mooie kleding, die enkele keren gedragen wordt en daarna wordt afgedankt. Veel winkelketens doen daar aan mee. Ze willen wel anders, maar ja, die winkelprijs moet wel concurrerend blijven.
    De gedragsverandering en het bewustzijn liggen dus bij ons, als consument.

    Geliked door 2 people

  8. Ik heb even doorgeklikt en wat een goed initiatief. En wat een goed en origineel label: Made by me. Dat zegt meteen al heel veel.

    Geliked door 2 people

  9. Een prachtige blog waar je meteen in meegetrokken wordt.
    De kledingindustrie daar hoor en zie je de meest ondenkbare verhalen over, vreselijk…

    Geliked door 2 people

  10. Rebbeltje zegt:

    Als het je lukt om van een foto een verhaal te maken dan ben je een kunstenaar 🙂

    Geliked door 2 people

  11. Spontanity zegt:

    Dank voor het delen van deze link.
    Erg interessant.

    Geliked door 2 people

  12. TaaltuinZuid zegt:

    Dank je voor de tip!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.