Wildpluk Stamppotje bij Elixer

De 2 chefkoks van Elixer maken tijdens hun persconferentie het volgende bekend:

Deze week is de daghap €7,50; een wildpluk stamppotje van winterpostelein met Zeeuws spek of gerookte paddestoel en piccalilly. De postelein is lokaal geplukt door @rob_uit_amsterdam_zuidoost vlak bij metrostation Ganzenhoef.


De ELIXERS 2chefs koken een ook rondje Nederland zolang als de lockdown duurt. Met deze eerste week een ode aan Zeeland, waar zij deze week de boodschappen mochten halen.

Hierbij een glimp van het 3 gangen menu van €25 van deze week:

Bijgerecht
Chips van Zeeuwse aardappelen

Zeeuwse Kapiteins als voorgerecht met
kogelboontjes, gerookte spekbokking, winterpostelein en piccalilly .

Hoofdgerecht zal bestaan uit Zeeuwse vosse soppen met een noordzeevis worstje en gebakken Hollandse garnaal

Toe krijg je broodpudding van Zeeuwse bolus en vanillevla met duindoorngelei.

Bestellen is mogelijk m.b.v. https://www.instagram.com/restaurantelixer/

Restaurant Elixer

👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳 2 chefs 🍽 1 restaurant ,
Circulair en lokaal 🌿 Midden in de Bijlmer
Open voor take – away!
Vrijdag t/m zondag 12u – 20u

Egeldonk 50, 1103 AK, Amsterdam

+316 21966195

www.restaurantelixer.com

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

15 reacties op Wildpluk Stamppotje bij Elixer

  1. Matroos Beek zegt:

    Mmm… dat is daar nog lekkerder dan in Zeeland zelf!
    Smakelijke groet.

    Geliked door 2 people

  2. Karel zegt:

    nou als Matroos dat al vind , dan moet het wel goed zijn

    smakelijke groet

    Like

  3. Sjoerd zegt:

    Ze brengen natuurlijk niet in Limburg…

    Like

  4. elsjeveth zegt:

    Zo spijtig dat ik niet in de buurt woon, want dit menu spreekt mij als zeeuws meisje 🙂 wel heel erg aan.

    Geliked door 1 persoon

  5. Kogelboontjes? Spekbokking? Vossesoppen? Zeevisworstjes? Wat is dàt allemaal, Rob?

    Geliked door 1 persoon

    • Rob Alberts zegt:

      Dat zijn Zeeuwse delicatessen.

      Jullie komen toch wel eens in Zeeland.
      Ik heb daar meen ik weleens verhalen en foto’s van voorbij zien komen.

      Vrolijke groet,

      Geliked door 1 persoon

    • Willem zegt:

      Van al die Zeeuwse delicatessen die er genoemd zijn, was het alleen de spekbokking die een lampje bij mij deed branden; een gerookte haring. Voor de rest tast ik volledig in het duister. Het alom gewaardeerde wereldwijde web maakte mij ook niet wijzer. Veel verwijzingen naar restaurants met zo’n naam, maar wat vossesoppen zijn weet ik bijv. nog niet. Er wordt alleen maar gevraagd “bedoelde u vissoep?” Misschien is het dat wel, maar voor hetzelfde geld kunnen het ook geconfijte vossenogen in gelei zijn of een mij nog onbekende groente. Ik sluit op dit moment nog niet uit.
      Dus als er een goedwillende Zeeuw is die mij, geboren en getogen Drent en al bijna 60 jaar woonachtig in de Liemers, uit kan leggen waarvoor genoemde exotische namen staan; ik zal u zeer erkentelijk zijn.

      Like

  6. Koen zegt:

    Mmmm … lovely Zeeland 🙂

    Geliked door 1 persoon

  7. je hebt zo van die woorden die je het water in de mond doen krijgen ook al begrijp je ze niet …

    Geliked door 1 persoon

  8. Hierbij een nadere uitleg van Valentijn en Eva van Restaurant Elixer

    Het voorgerecht geïnspireerd op een kaptains diner: kapucijners met spek
    Wij gebruiken hiervoor kogel boontjes dit zijn bruine ronde boontjes tussen bruine bonen en capucijners in deze worden nog exclusief in Walcheren Zeeland gekweekt en wij hebben hier een paar van de laatste pakjes van kunnen bemachtigen. Oogst van 800 kilo

    In plaats van het spek gebruiken we gerookte spekboking een koud gerookte haring

    Het hoofdgerecht is een stoofpot van groenten, knollen en aardappel. Gesmoord in wat vet en vlees afsnijdsels

    Vroeger werd deze stoofpot gemaakt na de slacht al het vlees werd verwerkt, gerookt en gepekeld. De restjes werden direct gekookt met groenten en knollen en kreeg de naam
    Vosse soppen het werd niet gestamp. Maar als een soep geserveerd. Later werd het stoemp
    Een stamppot

    Van de Noordzee vis makken we een visgehakt mengsel als vulling voor de visworstjes die we gaan serveren bij de vosse soppen.
    Geïnspireerd op het Spaanse mar y Montana
    Ook wel zee en berg kortom een combinatie van vis en vlees in een gerecht

    Zo kennen we ook surf en turf

    Geïnteresseerd in dit menu
    Je kunt deze het hele weekend bestellen bij restaurant Elixer 3 gangen voor 25 euro

    Met vriendelijke groet Valentijn en Eva

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.