Zeeuws eten bij Elixer

Hierbij een nadere uitleg van Valentijn en Eva van Restaurant Elixer

Het voorgerecht geïnspireerd op een kapiteins diner: kapucijners met spek
Wij gebruiken hiervoor kogel boontjes dit zijn bruine ronde boontjes tussen bruine bonen en kapucijners in deze worden nog exclusief in Walcheren Zeeland gekweekt en wij hebben hier een paar van de laatste pakjes van kunnen bemachtigen. Oogst van 800 kilo

In plaats van het spek gebruiken we gerookte spekbokking een koud gerookte haring

Het hoofdgerecht is een stoofpot van groenten, knollen en aardappel. Gesmoord in wat vet en vlees afsnijdsels

Vroeger werd deze stoofpot gemaakt na de slacht al het vlees werd verwerkt, gerookt en gepekeld. De restjes werden direct gekookt met groenten en knollen en kreeg de naam Vosse soppen het werd niet gestamp. Maar als een soep geserveerd. Later werd het stoemp, een stamppot

Van de Noordzee vis makken we een visgehakt mengsel als vulling voor de visworstjes die we gaan serveren bij de vosse soppen.
Geïnspireerd op het Spaanse mar y Montana
Ook wel zee en berg kortom een combinatie van vis en vlees in een gerecht

Zo kennen we ook surf en turf

Geïnteresseerd in dit menu
Je kunt deze het hele weekend bestellen bij restaurant Elixer 3 gangen voor 25 euro

Bestellen is mogelijk m.b.v. https://www.instagram.com/restaurantelixer/

Restaurant Elixer

👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳 2 chefs 🍽 1 restaurant ,
Circulair en lokaal 🌿 Midden in de Bijlmer
Open voor take – away!
Vrijdag t/m zondag 12u – 20u

Egeldonk 50, 1103 AK, Amsterdam

+316 21966195

www.restaurantelixer.com

Met vriendelijke groet Valentijn en Eva

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Zeeuws eten bij Elixer

  1. Ferrara zegt:

    Helaas niet in de buurt. Maar wij steunen wel de lokale restaurants door elk weekend eten te bestellen. We maken er dan thuis een uitje van.

    Geliked door 1 persoon

  2. Karel zegt:

    spek – bonen en vis 😋 , kan je me voor wakker maken 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. elsjeveth zegt:

    Het is echt een geweldig menu. Echt spijtig dat het voor mij niet in de buurt is. Wij steunen de Turkse bistro hier vlakbij. Elke week heeft de eigenaresse een bijzonder weekend menu. Haar man is van Syrische afkomst, het is elke keer weer een verrassing wat er op tafel komt, zo maken we er thuis een beetje vakantie van.

    Geliked door 1 persoon

  4. Sjoerd zegt:

    Ik vrees dat voor mij niets gaat worden

    Like

  5. hanscke zegt:

    Ik denk niet dat ik dit zou bestellen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.