Eindhoven

Als puber ging ik naar de middelbare school in Eindhoven. Het spijbelen en het bijbehorende kattenkwaad ligt ver achter mij. De grijze haren bij mijn ouders en oud-leraren hebben in ieder geval een aantoonbare oorzaak. Voor de middelbare school hebben de ziekenhuizen in Eindhoven een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Als klein kind waren de ziekenhuizen voor mij vooral beangstigend. Nu nog koester ik warme gevoelens voor de doktoren en verpleegsters in deze ziekenhuizen.

De eerste jaren lesgevend in de Watergraafsmeer van Amsterdam sprak ik soms over Eindhoven. Mijn eerste school stond min of meer naast het oude Ajax-stadion. Het waren de gloriejaren van PSV. En mijn leerlingen maar ook collega’s hadden daar grote moeite mee!

Eindhoven komt weer meer in het nieuws. De schandalige vernielingen in Eindhoven maken nu dat ik mij vooral schaam! De agressieve demonstraties en de terroristische vernielingen zijn niet te vergelijken met mijn spijbelen en kattenkwaad.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

25 reacties op Eindhoven

 1. Ze haalden ook de Belgische pers – misschien was dit net hun bedoeling?

  Like

 2. Rianne zegt:

  Hier een geboren Eindhovense. Ik zag gisteren de beelden en dacht, blij dat ik daar niet meer woon en tegenwoordig Venlo mijn thuis noem.

  Toen brak hier de oorlog uit, op anderhalve kilometer van mijn huis. Nederland is gek geworden.

  Geliked door 2 people

 3. lil188 zegt:

  Ach schamen, die mensen zijn niet goed snik, eencelligen zoals de burgermeester van Eindhoven zegt. Ik kom uit Enschede , dat was ook verschrikkelijk en dan hier in Amsterdam. Ik word er erg verdrietig van.

  Geliked door 1 persoon

 4. Verschrikkelijk inderdaad

  Geliked door 1 persoon

 5. Karel zegt:

  De Meer , in mijn jeugd een mooie buurt
  Eindhoven ken ik enkel van mijn wandelingen die ik in Brabant maakte , en het station als uitval basis had
  dat tuig mogen ze van mij afschieten en of dumpen , zeg in alcatras en dan vergeten 😦

  Like

 6. gewoonanneke zegt:

  Ja het is gewoon vreselijk wat daar en in andere plaatsen gebeurt. zo jammer

  Geliked door 1 persoon

 7. Sjoerd zegt:

  De mensen die je oppakt aansprakelijk stellen voor de totale schade, is het zo afgelopen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Matroos Beek zegt:

  Ik schaam me ook. Ik kan niet meer zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ferrara zegt:

  Verbijsterend.

  Geliked door 1 persoon

 10. Was het maar bij Eindhoven gebleven … ;-(

  Geliked door 1 persoon

 11. Het loopt flink uit de hand. Misschien dat de avondklok toch een stap te ver is geweest. Het was in Nederland al een tijd onrustig. In Nederland zijn we dol op maatregelen tegen van alles en nog wat maar we willen er geen last van hebben. Dan verdwijnt bij menigeen ieder gevoel van redelijkheid.

  Geliked door 1 persoon

 12. Judith Verbeeck zegt:

  Oproerkraaiers heb je overal hoe spijtig het ook mag zijn!

  Geliked door 1 persoon

 13. Rebbeltje zegt:

  Wat ik nu denk is dat al die beelden die ze tot in den treure laten zien op tv en journaals, vragen om meer. 😦

  Geliked door 1 persoon

 14. Spontanity zegt:

  Ik probeer er niet teveel over na te denken.
  En wat Rebbeltje zegt, daar zit wat in.

  Geliked door 1 persoon

 15. Weet je fikkie stoken en kattenkwaad zijn van alle tijden alleen werd je als puber en kind vroeger meer in de gaten gehouden. Wie kreeg niet ooit een klap van de buren en er nog 1 van je ouders bij ‘want dan zal je hem wel verdient hebben’. Ik kan me niet voorstellen dat die ouders hun jong niet missen en dus is het ook een kwestie van hun straffen. Vandaag Den Bosch gezien dat en de beelden het heet niks met corona, avondklok of wat dan ook te maken. Dit is al jaren aan de gang er is al jaren en jaren een groep die niet in de maatschappij past. En dat is net als de gevolgen erg genoeg.

  Geliked door 1 persoon

 16. wdfyfe zegt:

  Very sad business. Very sad.

  Geliked door 1 persoon

 17. Goede Morgen Rob,
  Ook in Frankrijk zag ik er wat van op tv, laatst over Rotterdam ook weer…
  Ook ik ‘schaam’ me over die baldadige Nederlanders;
  Hier in La France gebeurde dit ( en erger nog ) bij de gele-vesten-zaterdagen.
  Ik begrijp niet goed wàt zij er aan hèbben om anderman’s goed te vernielen,
  ik zag een brandende fiets-parkeerplaats,
  fietsen van ‘gewone’ mensen die nergens om vroegen …
  In La France waren het ook auto’s, winkels en gebouwen die het moesten besnieten,
  ook van mensen die hun kredieten nog aflosten, winkeliers die hoge huren betalen en niet konden werken met die schade enz enz.
  Ik hoop van ganser ❤ ❤ dat het zo ver niet komt in Nederland en dat het stopt ! ! !
  Zuidelijk-winterse groet ,
  hanny

  Geliked door 1 persoon

 18. Daar komt nog bij :
  Tegen de corona-virussen is voorzichtigheid en thuisblijven béter dan geweld en baldadigheid…
  Ondanks mijn leeftijd ( 74 ) voel ik mijzelf niet tot de’ extra-risiko-groep’ maar houd wel rekening met- en en neem toch mijn voorzorgs-maatregelen om het virus minder kans te geven zich te verbreiden en zelf in goede gezondheid te blijven.
  Re-groet, hanny

  Geliked door 1 persoon

 19. Mack zegt:

  Gelukkig kom je uit Eindhoven! In Amsterdam hebben ze ook gewoon lopen rellen toch? Had niet uitgemaakt. En de hoogtijdagen van PSV….gisteren nog met mijn zoon een documentaire over Romario zitten kijken. Het floepte er zo uit, hij was beter dan Cruijff liet ik mij ontvallen.

  Geliked door 1 persoon

 20. Willem zegt:

  Ik voel geen enkele aanvechting om me te schamen voor het gedrag van die relatief kleine groep amoeben die huishouden als een stelletje eencelligen, wat amoeben dan ook zijn.
  Als we niet oppassen komen we in een schaamcultuur terecht. Ik vraag mij dan ook vaak af wat het nut/doel is van excuses te maken voor gedrag van onze voorouders. En het maakt niet uit of dat over “onze zeehelden” van 400 jaar geleden gaat, de VOC, de slavernij, en noem maar op. Dat gedrag gebeurde door een betrekkelijk kleine elite en het plebs leefde ook in zeer grote armoede. In de Middeleeuwen had ook een kleine bovenlaag alle rijkdom en macht over de horigen. Die horigen hadden ook een leven dat zich naadloos laat vergelijken met slaven die uit Afrika naar o.a. Amerika verscheept werden. Ze werden alleen niet verhandeld, maar veroverd.
  Probeer het gedrag/misdragingen wel te zien in de tijd. Wij gaan ook niet meer naar een openbare geseling, ophanging, radbraken en weet ik wat voor martelmethoden onze voorouders nog meer hadden. Die zaken zijn zelfs bij wet, en terecht, verboden. En toch is het nog maar relatief kort geleden dat zoiets een verzetje was voor het plebs
  Buiten dat alles; als ik mijn familiestamboom naloop dan zijn mijn voorouders pas sinds begin 1800 Nederlands onderdaan. Ik heb er dus weinig reden voor om me aangesproken te voelen. Nu nog wel even uitdokteren wat mijn Duitse voorouders allemaal uitgevreten hebben voor 1800.

  Geliked door 1 persoon

 21. meninggever zegt:

  Helaas, voor hen die wijzen naar wappies die voor het een of ander demonstreren, bij die rellen gaat het om die rellen. Niet om het gelijk halen van een paar mensen met een afwijkende mening. Door het hele land is het bal geweest. Een veenbrand die dwars door de maatschappij heen gaat. Zodra men gaar plunderen en vernielen weet ik al genoeg. Dat deed Antifa in Hamburg, Chicago, Baltimore, krakers in Amsterdam in de jaren 70/80 met vreselijke gevolgen. Totale oorlog toen waarbij trams in de brand werden gestoken en pantserwagens de orde moesten herstellen. Afgelopen zomer zagen we ‘verveelde allochtone jongeren’ bezig, maar in Den Haag werd hetzelfde gedaan door de straatjeugd uit wijken waar men geen vuurwerk mocht afsteken. Op Urk liep het uit de hand ‘omdat men daar nu eenmaal niet houdt van regels uit Den Haag’. Dwars door alle gezindten en geloven heen dus. Maar wel altijd hetzelfde soort gedrag. Erg genoeg…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.