Pizza wetenschap ???

Ergens op het internet lees ik iets over een nieuw pizza recept. In de zeer nabije toekomst kunnen wij een pinguïnspizza bestellen. In het artikel wordt een relatie gelegd tussen de Klimaatverandering, veranderende pinguïns, giftige paddestoelen en nieuw pizzabeleg. Zoals er ook mensen zijn die alles geloven wat er in een boek beschreven staat zo zijn er nu ook veel mensen die alles geloven wat ergens op het internet te vinden is. Zoekmachines en sociale media maken met de door hun gebruikte algoritmes dankbaar gebruik van deze goed gelovigheid.

Persoonlijk vind ik het leuk om bizarre berichten op het internet te vinden en te delen. Op het gevaar af dat lezers mijn blogposts bizar, maar vooral bezijden de werkelijkheid en onwaar betitelen. De twee weblinks onder aan deze blogpost geven aan dat niet ik de Pizza Wetenschap bedrijf. Wel maakt een groep wetenschappers duidelijk dat de commercie soms een vreemde en vervelende invloed heeft op echte feiten.

Een wetenschappelijk achtergrond heb ik zelf niet. Wel pleit ik graag voor gebruik van wetenschappelijke onderzoek bij het verbeteren van het Nederlandse Onderwijs. Zoals ik ook pleit voor innovatie m.b.t. de verduurzaming en de energietransitie. Op beide onderwerpen worden te vaak politieke loopgraven ingenomen. Terwijl juist fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek kan helpen om op beide onderwerpen betere resultaten te bereiken!

In Onderwijsland zie ik vooral politici en bestuurders doodgelopen paden bewandelen. Bij de verduurzaming en energietransitie zie ik vooral koudwatervrees bij de energie-industrie en de logistiek. Jammer, want Nederland heeft een goede infrastructuur voor fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek instituten voor deze onderwerpen.

Maar nu ga ik eerst bedenken hoe ik mijn pizza ga beleggen ….

https://juniperpublishers.com/ofoaj/OFOAJ.MS.ID.555850.php

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

23 reacties op Pizza wetenschap ???

 1. Menck zegt:

  Iets niet klakkeloos aannemen is een kunst dewelke anno nu geheel verloren dreigt te gaan.

  Geliked door 2 people

 2. KnutzEls zegt:

  Op mijn pizza zeker geen pinguin. Wel artichok, tomaat, champignons, kaas en misschien een klein plakje salami. Maar zonder dat laatste is het ook lekker.

  Geliked door 1 persoon

 3. Karel zegt:

  heel lang geleden dat ik een pizza at , zal er komende week eens aan denken
  maar dan wel met peperoni

  smakelijke groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Sjoerd zegt:

  De beste Pizza maak ik zelf. Op zijn Italiaans…

  Geliked door 1 persoon

 5. Spontanity zegt:

  Gewoon, met salami, kaas en ananas. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Kakel zegt:

  Heb de Qanon een kans gegeven door hun “gedachtengoed” te lezen, maar ik kon me nergens in vinden. Afgeserveerd! De lekkerste pizza’s zijn de pizza’s die je zelf maakt.
  Smakelijke groet.

  Geliked door 1 persoon

 7. Zo lang het gaat om onzinnige verhalen over pinguïnpizza’s, mogen de Qanonaanhangers en andere complotdenkers wat mij betreft hun gang gaan. Op alle andere terreinen geef ik de voorkeur aan wetenschappelijk onderbouwde theorieën en verhalen.

  Geliked door 2 people

 8. wdfyfe zegt:

  Somehow as bizarre as some things seem there are people who believe anything. cheers

  Geliked door 1 persoon

 9. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat over honderd jaar pinguïns zelf hun pizza zullen maken, belegd met schijfjes mensenvlees.

  Like

 10. Karolien zegt:

  Geweldig ander onderzoek op juniper publishers waarin 200 vissen geinterviewd werden over dat ze het liefst voortplanten in noord italie, wegens de modieuze kleding van de vissers daar!

  Geliked door 2 people

 11. ollieherman zegt:

  Een waarlijk briljant onderzoek, dat maar weer eens aantoont dat de wetenschap hard nodig is 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.