Zo GroenZuidOost

Sommige mensen herinneren zich misschien de Floriade bij de Gaasperplas. Anderen zijn wellicht watersporters in of op de Gaasperplas. Zoals velen weer de rust en stilte van het Gaasperpark kennen. De omgeving van de Gaasperplas is een NatuurNetwerkNederland gebied. In veel politieke en maatschappelijke discussies gaat het over deze NNN-gebieden. Het behoud van de natuur, planten, dieren en stiltegebieden is afhankelijk van deze NNN-gebieden. Toch zijn er van alle kanten bedreigingen voor deze gebieden. Vliegverkeer, festivals, evenementen, windmolens, horeca en/of woningbouw hebben allemaal invloed op de natuur in en rondom de Gaasperplas.

De mensen van de Stichting ZOGroen zijn nu een jaar aan het werk om deze bedreigingen van het Gaasperpark tegen te gaan. Veel van dit werk is onzichtbaar.

Beleidsstukken die direct dan wel indirect met het NatuurNetwerkNederland gebied Gaasperpark te maken hebben zijn door de mensen van ZOGroen gelezen en bestudeerd. Alle inspraakmogelijkheden van deze beleidstukken zijn benut. Het beschermen van de aanwezige dieren en planten in en rondom het Gaasperpark staat hierbij steeds voorop. Het gehele werkgebied van Groengebied Amstelland wordt hierin betrokken. Zoals het bestuur van ZOGroen ook alle plannen voor de Amstelscheg en Diemerscheg meeneemt als haar werkterrein.

De Klimaat Crisis, het Stikstof probleem, de verdwijnende biodiversiteit maken de inwoners van Amsterdam(-ZuidOost) afhankelijk van de natuur in de NatuurNetwerkNederland gebieden. Maar ook de bewoners van de Gemeente Diemen en de Ronde Venen zijn gebaat bij een actief en beschermend beleid voor het Gaasperpark, Groengebied Amstelland, de Diemerscheg en Amstelscheg.

Het lobbyen, netwerken en procederen kost natuurlijk ook geld. Daarom mijn verwijzing naar de website:

https://zogroen.org/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Zo GroenZuidOost

 1. hermanstel65 zegt:

  Het lijkt wel of we overal tegen de overheid moeten knokken voor het behoud van het kleine beetje groen, dat we nog hebben. Hier in Vlaardingen heb je de Broekpolder. Helemaal kunstmatig, maar intussen een prachtig gebied. https://www.broekpolder-vlaardingen.nl/
  Om de zoveel tijd komt er weer de een of andere (excuus) randdebiel op het idee om daar huizen te gaan bouwen. Onbegrijpelijk! Het gebied is juist in een verstedelijkt gebied zoals hier rondom Rotterdam ontzettend belangrijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  ha die Rob
  het is zeker mooi groen daar , en dat moet zo blijven ook , en de versnipperde stukken met elkaar verbinden , en zeker geen windmolen en festivals toestaan en al helemaal geen nieuwbouw

  koers groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Herkenbaar. De problematiek m.b.t. festivals en woningbouw versus de natuur speelt ook hier in het noorden op verschillende plaatsen. Ook hier wordt de ruimte voor het groen voortdurend bedreigd.
  – Frisse voorjaarsgroet uit Fryslân.

  Geliked door 1 persoon

 4. Menck zegt:

  In Vlaanderen is er zogezegd geen plaats meer voor bossen. Als je dan weet dat we in de particuliere tuinen nog 8 miljoen bomen kwijt kunnen, is het tijd voor een ernstige gedragsverandering. (Er zouden minstens zes miljoen extra bomen aangeplant moeten worden om de Vlaamse steden hittebestendig te maken, aldus de Vlaamse overkoepelende organisatie Bos+.)

  Geliked door 2 people

 5. Spontanity zegt:

  De Floriade, zeker weten herinner ik mij dat nog.

  Geliked door 1 persoon

 6. lil188 zegt:

  Heel belangrijk dat dit blijft. Er is al flink afgekalfd aan de Geinkant, dus ga door met acties voor behoud

  Geliked door 1 persoon

 7. Lucia Letterboom zegt:

  Lijkt me een goede club met net als jij het groene hart op de juiste plaats. Zie dat ze ook voor de andere natuur in zuidoost actief zijn. Hebben we wel nodig hier, met de bedreiging van festivals, toekomstplan, tunneldakkermis en de plannen voor windturbine-industrie. Lobi !

  Geliked door 1 persoon

 8. Rebbeltje zegt:

  Hopelijk werken de akties…

  Geliked door 1 persoon

 9. Michel zegt:

  Natuur wordt te vaak opgeofferd. Gelukkig zijn er mensen die een beetje tegengas geven, al vraag ik me wel af of het helpt. Hopelijk wel natuurlijk…

  Geliked door 1 persoon

 10. Karel zegt:

  ha die Rob
  ja pure nostalgie , ik moest er aan denken bij die mooie telefoon cabines in Brazilië 🙂

  stormachtige groet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.