Stemverklaring

Vandaag stem ik op https://www.partijvoordedieren.nl/kandidatenlijst-tweede-kamerverkiezingen-17-maart-2021#1.-esther-ouwehand

Van de PSP naar GroenLinks is dit een vervolgstap in mijn politieke kiezen.

De oorsprong en achtergrond van de zoönose SARS-CoV-2 / Covid-19 heeft ook veel, heel veel raakvlakken met onze eigen veeteelt. De Q-koorts, Meticilline resistente Staphylococcus aureus (MRSA), rattenziekte / ziekte van Weil zijn in ons land maar al te bekend.

De Lockdown en de avondklok zijn nu noodzakelijke lapmiddelen om Corona te bestrijden. De uitgeklede en geprivatiseerde Nederlandse Zorg is niet meer toereikend om de zieken op te vangen. Maar feitelijk moet de Nederlandse regering andere maatregelen nemen. Na 10 jaar kabinetten Rutte is de waslijst van fouten, missers en rampen lang genoeg. En bij de komende kabinetsformatie verwacht ik dat er ook nog een aantal lijken uit de overheidskast zullen komen.

Ik verwacht van de overheid dat zij betrouwbaar is. En juist in die betrouwbaarheid gaat het in mijn ogen mis. Vastgestelde en afgesproken Mondiale, Nationale en lokale klimaatdoelen worden niet gehaald. Terwijl daar met soms met moeite en tegenzin toch afspraken en wetten voor zijn gemaakt.

De sociale afspraken worden evenzogoed niet nagekomen. De Toeslagen affaire heeft nu veel aandacht gekregen. Maar hier aan vast gekoppeld blijkt het probleem groter en groter te zijn. Niet alleen de Belastingdienst maar ook de samenwerking tussen ministeries, ministers en volksvertegenwoordigers blijken niet te functioneren.

Mijn politieke idealen zijn niet zo zeer veranderd.

Vandaar mijn stem op: https://www.partijvoordedieren.nl/kandidatenlijst-tweede-kamerverkiezingen-17-maart-2021#1.-esther-ouwehand

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

38 reacties op Stemverklaring

 1. Ik stem uit groen, voor een beter klimaat. Beslis pas wanneer ik het broden potlood in de hand heb. Volt maakt een goede kans

  Geliked door 1 persoon

 2. Het zal iets links en progressiefs worden volgens de stemwijzer. Maar het mist ook dit jaar iedere overtuiging.

  Geliked door 1 persoon

 3. Koen zegt:

  Mocht ik mogen stemmen (dat mag ik niet want ik heb geen NL-paspoort) dan zou mijn stemgeschiedenis dezelfde zijn. PSP – GROEN LINKS en nu heel waarschijnlijk PvdD (of toch GR Links?). Beslissing in het stemhokje denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 4. Matroos Beek zegt:

  Helaas mag ik niet stemmen, net als Koen heb ik geen Nederlandse nationaliteit.
  Jammere groet.

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Maar jij mag toch wel Nationaal en Europees in Belgie meestemmen?

   Democratische groet,

   Like

  • Dhyan zegt:

   Ik zou willen het van een afstand te mogen bekijken en er part noch deel aan hebben, zoals in de betekenis van Nederlander in Frankrijk, of emigrant in Duitsland.

   Pieter Omtzigt is ook wel een goed keus, die wil alle misstanden boven tafel halen. Maar wanneer gestemd moeten alle leden het partijprogramma verplicht opvolgen en komt van al die mooie plannen weer niks terecht.

   Like

 5. lil188 zegt:

  Ik weet nog niet wanneer ik ga stemmen, vandaag, morgen of woensdag. Van de PSP ook naar Groen Links gegaan en blijf er . Ik ga wel op een vrouw stemmen,

  Geliked door 1 persoon

 6. Sjoerd zegt:

  Ik stem op ook op een vrouw, wel een groene…

  Geliked door 1 persoon

 7. In tegenstelling tot voorgaande keren ben ik er nog niet helemaal uit. Het zal in ieder geval links van het midden worden, maar partij en persoon staan nog niet vast.

  Geliked door 1 persoon

 8. Spontanity zegt:

  Ik heb vanmorgen al gestemd.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bertie zegt:

  PvdD heeft mijn sympathie meer niet min stem. Ik beraad me nog.

  Geliked door 1 persoon

 10. Rebbeltje zegt:

  Vind het nog steeds moeilijk maar wil mijn stem niet verloren laten gaan 😉

  Geliked door 1 persoon

 11. Kakel zegt:

  De PvdD heeft mijn sympathie verspeeld met hun opstelling t.a.v. het beleid in de OVP.
  Ik had ruzie met de Stemwijzer. Kwam telkens op een partij uit waarop ik niet wilde stemmen. Met stemmentracker.nl kwam ik een stuk verder. Nu nog een strategische keuze maken…
  Ik ga zéker (groen) stemmen en zoals altijd op een vrouw.

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Wat is OVP?
   Vragende groet,

   Like

   • Willem zegt:

    Gezien het onderwerp denk ik dat OVP staat voor Oostvaardersplassen, want over het beheer ervan had de PvdD haar mening enigszins veranderd als ik me goed herinner. Maar als dat het niet is heb je de keus uit enige tientallen betekenissen als Ondernemersvereniging Papendrecht, verenigen uit de procesindustrie enz. , Opvang Verwarde Personen. Nogal verwarrend allemaal

    Geliked door 1 persoon

 12. Mij hebben ze weeral niet gevraagd om te komen stemmen. Hoe komt dat toch?

  Geliked door 1 persoon

 13. Karel zegt:

  ja die zonnepanelen doen het hier ook prima , kreeg alweer een flinke zal centen terug 🙂

  rustige avond groet

  Geliked door 1 persoon

 14. ollieherman zegt:

  Ik ben de huidige politici een beetje zat en stem nu voor fris, nieuw en Europees, Volt.

  Geliked door 1 persoon

 15. Anuscka zegt:

  Hulde voor je stemverklaring Rob! Ik stem niet, maar ALS ik zou stemmen, zou het PvdD zijn.

  Geliked door 1 persoon

 16. Yep net iets anders, maar goed om daarvan te getuigen hier
  Happy Haagsche Groet

  Geliked door 1 persoon

 17. meninggever zegt:

  IK stemde op een realistische partij. Een die niet uitgaat van klimaattransities die door anderen maar moeten worden betaald mits we de door dees of geen gestelde doelen op dat gebied halen. Europa speelt dan ineens niet meer, want duidelijk is dat elk lang in de EU haar eigen koers vaart. Zo vervangt Duitsland bruinkolencentrales door gascentrales. En behaalt zo haar doelstellingen. Ik hoorde de lijsttrekker van de PVdD allerlei fraaie kreten oreren, maar bij de concrete vraag wie dat moest betalen bleef zij maar praten over het redden van de aarde wat alleen door Nederland kan gebeuren. Dat de rekening wordt gelegd bij de gemiddelde burgers van dit land was wel duidelijk. En dat daarbij voor haar de agrarische sector moest worden opgeheven en het leeg komende land bebouwd gaf me zeer te denken. Science-fiction zonder science…..

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Jouw ideeën heb je eerder ook al luid en duidelijk beschreven. Dat wij hierin met onze mening haaks op elkaar staan is ook al langer bekend.
   Democratie is een belangrijk iets. Dat de gekozen Tweede Kamer niet alle ideeën kan verwezenlijken is iets waar wij in Nederland mee moeten leven.

   De schandalen en problemen van de afgelopen 10 jaar zijn voor mij vergelijkbaar met de politiek van (zeer) foute regimes.
   Het ontbreken van falend crisismanagement m.b.t. Corona baart mij daarbij nog grotere zorgen.

   Meningsverschillen daar kan ik weer wel heel goed mee leven!

   Bezorgde groet,

   Like

   • meninggever zegt:

    Maar ook hier komt op inhoud geen reactie. De vragen zijn concreet….wie gaat dit allemaal betalen? Wie regelt het zodanig dat de gemiddelde burger niet wordt opgezadeld met een schuld van 30-50 millle voor een beetje isolatie of een warmtepomp? En waarom niet toegeven dat de ingeschatte verbetering van het stukje Nederlands klimaat niet veel meer is dan -0,05-7%!? En waarom niet een realistische kijk op het waarom van de grote verschillen tussen bijvoorbeeld Duitse of Belgische aanpak en die hier in Nederland? Leven we onder een glazen stolp hier? Dat is concreet. En laten we het eens over schandalen hebben waarbij ook linkse stromingen betrokken zijn geweest. Jijbakken is zo weinig constructief. Maar sterker….waarom wel aandringen op transities van burgers, van terugdraaien van de klok naar de donkere Middeleeuwen en tegelijk alle grenzen open blijven zetten voor steeds meer immigranten die zorgen voor nog meer verstening van de groene ruimte?? Vragen die antwoorden behoeven. Maar zelden krijgen…

    Like

    • Rob Alberts zegt:

     Heel concreet heb ik de verduurzaming van mijn eigen woning uit 1974 met cijfers en geldbedragen al eens aangegeven. €15.000 investering, netto €10.000,- vanwege €4.000,- subsidies en €1.000,- btw-teruggave.

     Een andere economie geeft nieuwe bedrijven nieuwe kansen en mogelijkheden. Zoals daar ook een flinke werkgelegenheid door ontstaat.
     Nee, niet terug naar de Middeleeuwen maar met forse stappen naar een nieuwe toekomst.
     Metropolen ontstaan over de hele wereld. Nederland is hier een voorbeeld van. Grootschaliger kijken en denken is daar voor nodig.
     Kennis en begrip voor aloude migratiestromen hoort daar ook bij.
     Meeliften met sensationele nieuwsberichten en/of sociale media kan ook aangevuld worden met bestudering van diepgravende wetenschappelijke studies. Op mijn blog verwijs ik daar regelmatig naar, citeer ik en/of geef ik leestips.
     Vredelievende groet,

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.