Lof voor Groot Geerdinkhof

De bewonersvereniging heet Groot Geerdinkhof. Maar met deze blogpost wil ik niet alleen de bewonersvereniging lof toe zwaaien. Maar ook het bestuur van de Groot Geerdinkhof en de bewoners van Geerdinkhof verdienen alle lof. Samenwerkend onder de supervisie van Energiecommissaris 1103, Jeroen Kruisheer hebben zij een duurzame menukaart ontwikkeld.

Corona perikelen, ouderdomskwalen of thuis werkend met de zorg voor eigen kinderen heeft een aantal Geerdinkhoffers niet weerhouden om een puike menukaart samen te stellen. De Stuurgroep Verduurzaming en Energietransitie heeft zich vast gebeten op bekende en onbekende terreinen. Isolatie, energie-overdracht, energie-opwekking, verwarmingstechnieken, moderne technologieën, subsidie mogelijkheden, financiering mogelijkheden zijn niet alledaagse kost. Maar met een goede taakverdeling, bellen, e-mailen en samenwerken hebben de Geerdinkhoffers zelf een menukaart samengesteld.

In de menukaart hebben zij de verzamelde informatie gerangschikt op onderwerp; Isolatie, energie-overdracht, energie-opwekking, verwarmingstechnieken, moderne technologieën subsidie mogelijkheden, financiering mogelijkheden. Alle verzamelde informatie van diverse bedrijven op deze onderdelen en een overzicht van de actuele bekende voorschriften voor verduurzaming en energietransitie zijn terug te vinden in de menukaart. Natuurlijk hebben zij ook rekening gehouden met de verschillende woningtypen van Geerdinkhof.

De stuurgroep van het Plan van Aanpak bestaat uit bewoners. Terecht tegenwoordig wordt er extra waarde gehecht aan ervaringsdeskundigen. Ambtenaren zullen vooral naar hun eigen procedures kijken. Bedrijven zullen weer meer naar hun eigen voordeel en winstmarges kijken. Maar bewoners hebben direct oog voor haalbaarheid en praktische mogelijkheden.

Ja, alle lof voor het bestuur van de bewonersVereniging Groot Geerdinkhof, de Stuurgroep Verduurzaming en Energietransitie en de procesbegeleider, Energiecommissaris 1103, Jeroen Kruisheer.

Ongeveer een jaar geleden heb ik samen met Baudouin Knaapen van !Woon een vergelijkbaar Plan van Aanpak voor Kantershof en eventueel Kelbergen geschreven. Samen hebben wij de werkwijze van Groot Geerdinkhof aan het Bestuur van de belangenVereniging Kantershof aangeboden. Als Energiecommissaris 1104 vind ik dat bewoners zelf het voortouw moeten nemen in de verduurzaming en energietransitie van hun eigen woning. Afwachten en anderen laten bepalen wat er in je eigen woning moet veranderen, wanneer en hoe is niet de manier. Juist zelf actief op onderzoek gaan geeft het beste resultaat.

De Stuurgroepleden in Geerdinkhof, het bestuur van de BewonersVereniging Groot Geerdinkhof en de Energiecommissaris 1103, Jeroen Kruisheer verdienen daarom alle lof voor hun inzet, tijd en energie met het maken van de Menukaart Verduurzaming en Energietransitie voor Groot Geerdinkhof! Een voorbeeld voor Kantershof en alle andere woonwijken met vooral koopwoningen in Amsterdam-ZuidOost.

https://02025.nl/message/58252/menukaart-isolatie-voor-geerdinkhof-wijk

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Lof voor Groot Geerdinkhof

 1. Dit is ook een manier om de zaken aan te pakken. In mijn wooncomplex ging het heel anders toe. Door de afwezigheid van een goedwerkende bewonerscommisie is de renovatie een volledige top down benadering geworden. We hebben het geluk dat ons deel van het complex een model complex is geworden. Andere delen van het complex krijgen ook een renovatie maar lang niet zo goed. Verschil moet er blijkbaar zijn. Het is verdeel en heers politiek. Het is jammer maar zo gaan dingen als je geen organisatie hebt waar je op terug kunt vallen en actief bezig kan zijn met de renovatie. Onze commissie ging ten onder aan gebrek aan bereidheid om er iets van te maken..

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   In huurderscomplexen van coöperaties moet een verhuurder een bewonerscommissie faciliteren in tijd, geld en ruimte. In Amsterdam worden individuele bewoners en bewonersgroepen ondersteund door !Woon om dit voor elkaar te krijgen. Ook voor v.v.e.’s is er ondersteuning mogelijk. In Geerdinkhof heeft de Energiecommissaris 1103, Jeroen Kruisheer, een hele belangrijke rol gespeeld. Over het hele land zijn er Energiecommissarissen actief.

   Duurzame groet,

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.