Voor14

Veel Amsterdammers denken bij 14 vooral aan hun legendarische voetbalheld. Frappant is dat Voor14 een Rotterdamse oorsprong heeft. Mijn vraag nu is vooral gericht op de formateurs. De afgelopen Kabinetten Rutte hebben vooral de (buitenlandse) bedrijven veel (belasting) steun gegeven. Daar is veel, heel veel Nederlands geld aan op gegaan. De afgelopen 40 jaar zijn de lonen in Nederland nauwelijks gestegen. De winsten van bedrijven zijn echter met 40% gestegen. Laatste nieuwsberichten vertellen ons ook nog dat Corona steun aan bedrijven in het buitenland zelfs als winstuitkering is uitgekeerd.

1,3 Miljoen Nederlanders leven in armoede. In Amsterdam zijn zo’n 24.000 inwoners afhankelijk van een voedselbank. Schrikbarende cijfers!

Op de website vooruit14.nl is in meerdere talen een oproep te vinden. De website is gemaakt voor de laatste Landelijke Verkiezingen. Natuurlijk met een oproep voor mensen die minder dan €14,-/uur verdienen. Maar steunbetuigingen van meer verdienende mensen is natuurlijk ook welkom. Lid worden van een vakbond hoort daar ook bij. CAO-onderhandelingen worden natuurlijk altijd gesteund door een stevige, goed georganiseerde achterban.

Voor nu plaats ik deze blogpost zodat wellicht iemand de doelstellingen van Voor14 kan doorspelen naar de formateurs van onze toekomstige kabinet:

https://www.voor14.nl

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Voor14

 1. Karel zegt:

  mogge Rob
  ja het is grof schandaal zo het verdeeld is in de wereld 😦
  de politiek heeft NL al heel lang in de uitverkoop gedaan , alles naar zogenaamde lage lonen landen , maar de arbeiders hier hebben zelf lage lonen
  en of er na de laatste verkiezing iets gaat veranderen , ik denk het niet 😦

  bedroefde groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Ook bij ons is het een schande hoe multinationals schaamteloos ontsnappen aan de Belgische belastingheffing en hoe de overheid in naam van ‘de werkgelegenheid’ de ogen dichtknijpt voor die praktijken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Sjoerd zegt:

  Helaas ben je bij mij aan het verkeerde adres, maar als ik in de regering zou zitten wist ik het wel…

  Geliked door 1 persoon

 4. Spontanity zegt:

  En ik ben echt bang dat deze regering het echt niet op gaat lossen!!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. gewoonanneke zegt:

  Ik weet dat er veel mensen zijn die onder de armoede grens leven. Maar ik moet wel zeggen, ik heb ook wel programma’s gezien hierover dat mensen wel met een auto naar de voedselbank komen. Zag ooit een programma over armoede en dan wel de nieuwste telefoons met dure abonnementen. Een mevrouw met 6 katten en twee honden in huis, constant zitten te dampen. Weet echt wel dat er mensen zijn die je meestal niet ziet die het echt slecht hebben. Sinds ik mijn baan kwijtraakte door een organisatie ging ik ook in 3 jaar tijd 100 % terug in inkomen. Als eerste de auto en duur telefoonabonnement er uit gegooid. Niet daarom maar heb ook geen huisdieren, rook niet en drink alleen in het weekend wel eens een wijntje. Moet nu ook rondkomen van alleen AOW en 50 euro pensioen. Maar ik kom niks tekort kan voor mijn gevoel nog best veel doen. Soms is armoede dus ook relatief. Denk dat het ook belangrijk is dat die mensen geholpen worden met budgettering.

  Geliked door 1 persoon

 6. meninggever zegt:

  Echte armoede is honger lijden, geen kleding aan je lijf van enige importantie, de huur, elektra of gas nauwelijks tot niet kunnen betalen, zorg niet op kunnen brengen, dieren geen eten kunnen geven als je die al had/hebt, kinderen zonder eten naar school moeten sturen. Armoede is een ellende. Alleen is de huidige armoede veelal toch een andere dan die van vroeger. Zijn hele verhalen over te vertellen…

  Like

  • Willem zegt:

   Zoals bijna alles is ook armoede aan inflatie onderhevig en tevens betrekkelijk. Als je in een omgeving opgegroeid bent waarin iedereen zich een bepaalde levensstijl kon permitteren en jij kunt het toevallig niet dan ben je ten opzichte van je omgeving arm. Maar waarschijnlijk ben je in een ander deel van Nederland of elders helemaal niet arm.
   De WHO heeft armoede gedefinieerd als een gebrek aan geld, waardoor je heel veel zaken niet doen kunt voor je kinderen of jezelf. Waarschijnlijk omdat je daaraan enig houvast hebt. Andere vormen van armoede zijn wat moeilijker te vatten in een definitie.

   Dat neemt allemaal niet weg dat ik de actie van deze werkgroep van harte ondersteun en zoals Rob ergens opmerkt dat lidmaatschap van een vakbond er ook bij hoort om dat doel te bereiken. Welke vakbond, dat is geheel je eigen keus.
   Ikzelf heb een behoorlijk aantal jaren als zelfstandige gewerkt, maar heb altijd mijn vakbondslidmaatschap aangehouden. Het was zelfs zo dat mijn vakbond mij op bepaalde gebieden geholpen heeft bij de overgang van loondienst naar zelfstandige. En ondanks dat ik al meer dan ruim 12 jaar gepensioneerd ben, heb ik mijn lidmaatschap aangehouden.

   Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Jazeker. Als vrijwilliger bezoek ik vaak mensen die geen eten hebben. Waar de verwarming standaard uit staat omdat de energierekening niet betaald kan worden.
   Ik kan er nu vele verhalen over vertellen. Verborgen, niet opgemerkt, niet zichtbaar leed.

   Of dat nu anders is dan vroeger???

   Rijkdom, maar ook armoede is van alle tijden.

   Bezorgde groet,

   Like

 7. elsjeveth zegt:

  Kinderen in Nederland die in armoede leven. Stille armoede meestal. Tijdens een vorige werkopdracht merkte ik vaak dat er geen of weinig geld in een gezin was. Wel een giga breedbeeld tv in huis, maar de kinderen gingen zonder ontbijt en lunch naar school. Er is nog veel werk te verzetten voor de regeringsleiders.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.