Oma’s Soep

Een keukenprins ben ik niet. En ik leef ook zonder een vrouw. Maar mijn geboortejaar zegt dat ik een Opa ben … Hier wil ik even aandacht aan alle Oma’s geven. Nee, ik ga geen uitgebreid verhaal schrijven over een Paasontbijt van een van mijn grootmoeders. Maar omdat het Paasweekend wat kouder weer heeft schrijf ik vandaag over Oma’s Soep.

In elke ‘Oma’s Soep stad’ zit een studentenbestuur. Zij zijn verantwoordelijk voor de kookdagen die Oma’s Soep voor de Lockdown organiseerde. De kookdagen werden georganiseerd in verschillende buurthuizen en dagbestedingen.

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland voelt zich regelmatig eenzaam. De verwachting is dat het aantal ouderen de komende 20 jaar zal verdubbelen. Gelukkig zijn we in Nederland met genoeg mensen om te voorkomen dat het aantal eenzame ouderen ook verdubbelt.

Wekelijks brengen de vrijwilligers in deze Corona tijd met in het acht nemen van alle Corona Voorschriften verrassingspakketjes rond bij ouderen, met daarin een soepje, cadeautje en een persoonlijk kaartje (met telefoonnummer, zodat de ouderen gedurende de week met de vrijwilligers kan bellen)

De meeste lezers op mijn blog zijn nog in de bloei van hun leven. Actief en hebben ondanks alle Corona Tegenslagen nog veel sociale contacten. Maar er is ook eenzaamheid in Nederland. Vooral ook bij de Oma en Opa generatie ontbreekt soms het noodzakelijke sociale contact. Daarom: Ken je eenzame senioren bij jou in de buurt, of ben je geïnteresseerd om vrijwilliger te worden bij Oma’s Soep? Lees dan verder en meld je aan of neem contact op!

Wanneer je dit project op een andere manier wilt ondersteunen? In de koeling van Albert Heijn, Spar en Picnic staan de Oma soepen. De omzet van deze soepen komt weer ten goede van de Oma’s!

https://omassoep.nl/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

12 reacties op Oma’s Soep

 1. staartje zegt:

  Hartstikke leuk en lekker

  Geliked door 1 persoon

 2. staartje zegt:

  En het is zalige soep!

  Geliked door 1 persoon

 3. Karel zegt:

  in de bloei van m’n leven , die hou ik er in
  smakelijke groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel leuk idee hoor! Toevallig heb ik net een pan(netje) tomatensoep gekookt, zonder pakje, nog nooit gedaan en mijn best gedaan om er een beetje smaak in te krijgen… Ik zal straks wel horen hoe het bevalt. Volgens mij gaat het wel smaken…

  Geliked door 1 persoon

 5. gewoonanneke zegt:

  Mooi initiatief hoor. Heb al een paar weken trek in ouderwetse groentesoep en nu na het lezen hiervan nog meer…. Eet smakelijk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Menck zegt:

  Dat hebben/kennen we in Vlaanderen niet, vrees ik. Lijkt me een fijn initiatief.

  Geliked door 1 persoon

 7. Sjoerd zegt:

  Als het zo door blijft gaan komen ze straks hier ook van die pakketten brengen…

  Like

 8. meninggever zegt:

  Goed initiatief! En fijn dat er voor eenzame ouderen extra wordt gezorgd….

  Geliked door 1 persoon

 9. wdfyfe zegt:

  Another fine initiative. cheers

  Like

 10. Kakel zegt:

  Dankjewel dat je vind dat ik nog in de bloei van mijn leven ben (-:
  Het initiatief is prachtig en ook nog eens lekker. Attent om er een persoonlijk kaartje bij te doen. Het grootse schuilt in kleine dingen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.