Piet Wortel 3

Een update op mijn blogpost over Piet Wortel. In de eerste aflevering schreef ik vooral over de dunne scheidslijn tussen drugs gebruik en de harde criminaliteit. Zoals er tijdens een VrijdagMiddagBorrel anekdotes uitgewisseld kunnen worden over ervaringen met relationele problemen veroorzaakt door drugshandel en drugsgebruik. Of hoe iemand aarzelend toegeeft ook wel eens recreatief snoept van de verboden drugspot. Het lijntje met bijvoorbeeld Piet Wortel is vaak heel erg dun.

De nieuwskoppen over grote drugsvangsten en arrestaties van drugsbaronnen komen regelmatig voorbij. De incidentele rechtszaken duren vooral heel erg lang. De landen vlaggetjes bij de lezers van mijn blogposts over Piet Wortel geven een mooi beeld van het internationale netwerk van de drugshandel. De vlaggen van landen in het Midden Oosten, Europa, Zuid-Amerika en Afrika wapperen regelmatig op mijn lijst van lezers. En een heel enkele keer zijn er groepjes lezers in Nederland die voorbij komen. Of er nu sprake is van vrienden, collega’s of concurrenten van Piet Wortel weet ik niet.

De ontmoetingsplek van de Vrijdagmiddagborrel is vanwege Corona Voorschriften al heel lang gesloten. De oud-collega’s heb ik al heel lang niet meer gezien en/of gesproken. Als ik langs de voormalige werkplek loop krijg ik vooral een desolate indruk. De verfkleur van het houtwerk is bijna niet meer te onderscheiden. De enkelzijdige ruiten rammelen in de wegrottende kozijnen.

Bij toeval sprak ik deze week een oud-collega van de vestigingsdirecteur. Met respect werd er gesproken over de vestigingsdirecteur. Piet Wortel en andere details van mijn voormalige werkplek hebben we niet besproken. De wapperende vlaggetjes bij mijn blogposts heb ik ook niet ter sprake gebracht. Maar na het gesprek kwamen diverse herinneringen en gedachtes bij mij boven. De desolate indruk van de voormalige werkplek heeft natuurlijk niets met Piet Wortel te maken. Maar drugsgebruik, criminaliteit en verwoeste levens en kapot gemaakte relaties zijn wel te koppelen aan Piet Wortel en consorten …

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Piet Wortel 3

 1. Bertie zegt:

  Over de drugscriminaliteit en de ellende daarvan weet ik alleen wat het nieuws me brengt en, uiteraard, wat jij over Piet Wortel schreef. Ik heb het nog even nagelezen.

  Wel kan ik me voorstellen dat de aftakeling van je werkplek je een naar gevoel geeft.

  Like

 2. Spontanity zegt:

  Eigenlijk zou het zo NIET moeten, mogen gaan.
  Maar eng mannetje die Piet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek zegt:

  Hier worden zowat wekelijks grote drugsvangsten op schepen gedaan. Ook her en der worden wietkwekerijen opgedoekt. Dat is nog het minste. Actueel zijn de ontdekkingen van Crystal meth labs her en der in schuren en loodsen. Het gaat hier over zware criminelen uit het drugsmilieu met wortels in Mexico. Het lijkt een ver van mijn bed show maar dat is het dus niet. We weten dat het op grote schaal gebeurt, her en der ontdekt men de illegale activiteiten, helaas is dat slechts de top van de ijsberg. Beangstigend.

  Like

 4. Sjoerd zegt:

  Als het zo doorgaat heeft straks Piet gelijk… Al zal Tutte het zich niet meer herinneren.

  Geliked door 2 people

 5. Sjoerd zegt:

  Rutte bedoelde ik uiteraard

  Geliked door 2 people

 6. Vaag lees ik regelmatig berichtjes over drugsvangsten en -gebruik. Zelf geen ervaring ermee hebbend, noch intenties, is het een ver-van-mijn-bedshow, maar een prangend probleem, want waar gaan die duizenden kilo’s pretbezorgend, maar ook miseriebezorgend wit waspoeder naartoe?

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   De Antwerpse havens zijn vaak het tussen station voor Amsterdamse verkopers. Onderzoeken van het rioolwater geven aan dat er in Amsterdam en andere gemeenten velen hun neus vol stoppen met dat door jou genoemde waspoeder.

   Stille groet,

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.