Werkgroep Bijlmerweide

Op de website van woonwijk Geerdinkhof is informatie te vinden over de Bijlmerweide. In de Bijlmerweide speelt nu een conflict tussen Natuurliefhebbers, Leden van de Volkstuin de Vrijbuiters en andere partijen. De rol van het stadsdeel Amsterdam-ZuidOost, de gemeente Diemen en de provincie Noord-Holland is onduidelijk. Wel is zichtbaar dat een bouwweg in het Natuurgebied is aangelegd zonde vergunning. Wel is duidelijk dat er zonder de benodigde kapvergunning in het broedseizoen bomen zijn gekapt en gesnoeid. Zoals ook zichtbaar dat er door onbekende illegaal vuil wordt gestort in het Natuurgebied. Bouwmachines zonder kentekenplaten en bedrijfsregistraties langdurig geparkeerd staan in het Natuurgebied. Meldingen bij de verantwoordelijke ambtelijke gebiedsbeheerder en de stadsdeelbestuurder hebben tot nu toe geen resultaten opgeleverd.

Tot zover de bedreigingen van het Natuurgebied.

Ik vervolg met de letterlijke tekst van https://geerdinkhof.nl/bijlmerweide/ Vandaag is de derde zaterdag van april. Kaders en geldende regelgeving worden met weblinks gegeven in de navolgende tekst.

Op elke derde zaterdag van de maand zijn de leden van de Werkgroep Bijlmerweide actief met duurzaam beheer.

De Bijlmerweide is de groene long die onze wijk – en Kantershof – omsluit. De Bijlmerweide is 50 hectare groot en maakt deel uit van het Natuur Netwerk Nederland (NNN, voorheen de Ecologische hoofdstructuur). Het noordelijke gedeelte van de Bijlmerweide behoort tevens tot de Hoofdgroenstructuur van Amsterdam.

Elke 3de zaterdag van de maand wordt er door vrijwilligers uit o.a. Geerdinkhof gewerkt aan het onderhoud: hooien, de amfibiepoelen onderhouden, broeihopen voor ringslangen aanleggen en monitoren, wilgen knotten, takkenrillen aanleggen en onderhouden, etc. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met de coördinator via het e-mailadres Bijlmerweide@geerdinkhof.nl.

De Bijlmerweide is onderdeel van de Diemerscheg. Op deze kaart is te zien hoe de Bijlmerweide in de Diemerscheg past. In 2021 wordt een beheer- en ontwikkelstrategie opgesteld door de omliggende gemeenten.

Voor de Bijlmerweide is in 2012 een bestemmingsplan opgesteld. Destijds waren daar ook de Garskamp, de scholen, Groenhoven en Gouden Leeuw in opgenomen; deze zijn later toegevoegd aan het bestemmingsplan 5G’s (maar de betreffende artikelen zijn nog niet geschrapt). Dat zal bij de tweede herziening gebeuren.
De Bijlmerweide nu materieel een eigen bestemmingsplan: Bijlmerweide en Omstreken. Dit bestaat uit het bestemmingsplan uit 2012 en de eerste herziening in 2015 naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State in 2014:
* bestemmingsplan 2012: regels
* bestemmingsplan 2012: toelichting
* bestemmingsplan 2012: kaart1kaart2kaart3
* 1ste herziening 2015: regels & toelichting

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Werkgroep Bijlmerweide

  1. Karel zegt:

    en waarom wordt er niet opgetreden tegen al die overtredingen
    al dat materiaal kan weg gesleept worden en tegen betaling , en overleg van de juiste eigendom bewijzen weer opgehaald , dat doet de politie ook met jou fiets als die ergens te lang staat ?

    Like

    • Rob Alberts zegt:

      Er zijn vooral heel veel wijzende vingers naar anderen. Het hele scala van ambtenaren, bestuurders van zowel gemeente Diemen als stadsdeel Amsterdam-ZuidOost wijst naar anderen. Zelf polshoogte nemen gebeurt niet.

      Er schijnt een Nederlandse crimineel uit Spanje allemaal stromannen te gebruiken.

      Het verhaal gaat de ronde dat ambtenaren en bestuurders bang zijn voor de crimineel op de achtergrond.

      Bezorgde groet,

      Like

  2. Karel zegt:

    ja mooie gedichten en prenten vond ik in 2 boekjes van mijn mem

    het eten inmiddels op
    ik heb voor beide prikken nu een afspraak
    kijk ook uit naar bescherming tegen dat virus

    rustige avond groet

    Like

  3. Bertie zegt:

    Zonde en jammer.
    De stad is er te groot voor, ander zou je direct het gemeentebestuur benaderen.

    Like

  4. Sjoerd zegt:

    Jammer dat er niet tegen wordt opgetreden. Bij de politie melden dat er gestolen voertuigen staan zonder kenteken…

    Like

  5. Zonde, want dat groen heeft zo’n mooie en belangrijke functie als groene long, lijkt me. Tegen dat wangedrag moet toch wat te doen zijn.

    Like

  6. Wat zonde dat er zoveel strijd gevoerd moet worden voor zaken van algemeen belang.

    Like

  7. meninggever zegt:

    Veel overheden werken met aan hen zelf verstrekte vergunningen en komen pas daarna met voor de vorm ingegeven inspraakprocedures. De bomen al gekapt als die leiden tot een gerechtelijke uitspraak tegen de kap van bomen of dat soort dingen. Ook in mijn directe omgeving meegemaakt. Kaalslag zonder overleg. En om bedachte projecten gaande te houden. En wat me zeer opvalt, het maakt niets uit wat de kleur is van colleges of deelgemeentebesturen. Als men wil kappen wordt er gekapt, groen of niet.

    Geliked door 1 persoon

    • Willem zegt:

      Het komt met enige regelmaat voor dat ik bedenkingen heb en nuances plaats bij jouw meningen, maar dit kan ik alleen maar onderschrijven. Als de procedurese en/of de protocollen maar gevolgd zijn lijkt de overheid zich onaantastbaar te voelen.

      Geliked door 1 persoon

  8. douryeh zegt:

    Herkenbaar!! Tuinders & conflicten…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.