Routekaart afstandsonderwijs

Trots bericht van de Stichting ‘Zorgeloos naar school met een chronische aandoening’. Delen op de diverse sociale media wordt gewaardeerd.

Breng afstandsonderwijs dichterbij met behulp van onze routekaart

Onze routekaart afstandsonderwijs is er! Deze routekaart is dè wegwijzer voor het organiseren van afstandsonderwijs voor leerlingen met chronische aandoeningen. Want hoe kies je de juiste optie(s) in afstemming met de behoeften en mogelijkheden van leerling, ouder en leerkracht? En daarbij rekening houdend met de beschikbare techniek? Uit de praktijk blijkt dat dit nog een hele puzzel kan zijn.De routekaart afstandsonderwijs geeft antwoord op veel-gestelde vragen. Vragen als; ‘hoe zit het met leerplicht of privacy?’ of ‘wie betaalt het?’. Daarnaast biedt het een keuzehulp door middel van een checklist aan vragen voor leerling, ouder en school. Tenslotte biedt het een vergelijkend overzicht van negen gangbare opties van afstandsonderwijs geïllustreerd met gebruikerservaringen.

De behoefte aan duurzaam afstandsonderwijs is groot
“Dankzij afstandsonderwijs hebben mijn zoons hun achterstand helemaal ingelopen, wat zeg ik, ze lopen zelfs voor. Bovendien zijn ze minder eenzaam en hebben uitzicht op een diploma. Kortom ze hebben weer een toekomstperspectief.” Reinette, van onze helpdesk afstandsonderwijsVeel leerlingen met een chronische aandoening lopen een leerachterstand op, omdat ze niet de energie hebben om naar school te gaan. Vaak kan thuis leren wel. Vandaar dat afstandsonderwijs voor deze leerlingen dè oplossing is om een leerachterstand te voorkomen en contact met de klas te houden.

De routekaart kan je hier gratis downloaden of bestellen.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Routekaart afstandsonderwijs

 1. Matroos Beek zegt:

  Toch een grote luxe dat die mogelijkheden er nu zijn voor langdurig zieke kinderen. Een neefje van mij kon zo het hele traject van de lagere school lopen, terwijl hij werd behandeld voor leukemie. Nu zit hij gezond en wel in het tweede middelbaar. Zo jammer dat kinderen vroeger die kansen niet hadden en enorme achterstand opliepen. Een tante van mij kon amper lezen en schrijven omdat ze zwaar astmatisch was en amper naar school kon. Dat zie ik nu niet meer gebeuren.
  Zonnige groet

  Geliked door 1 persoon

 2. picpholio zegt:

  Zeer actueel denk ik…..

  Like

 3. Willem zegt:

  Ja, dat was in mijn lagereschooltijd (jaren ’50) ook het geval; kinderen die geregeld ziek waren en daardoor veel verzuimden liepen gewoonweg het risico ‘dom’ te blijven. Vooral als ze niet van zichzelf gezegend waren met een meer dan gemiddeld IQ. En het opleidingsniveau van de meeste ouders was gewoonweg onvoldoende om het gebrek aan schoolkennis te compenseren. Een heel enkele keer werd er vanuit de school of gemeente wel iets gedaan, bijvoorbeeld dat ze eens per week een paar uur een onderwijzer aan huis kregen die ze, zo goed of kwaad het ging, iets bijspijkerde.
  Wat dat betreft waren kinderen die polio of TBC kregen ‘beter’ uit; die werden vaak opgenomen en kregen dan les in de instelling waar ze verbleven.
  Daarom, ik zal er geen gebruik meer van hoeven te maken, een mijn kinderen evenmin, maar het is fantastisch dat het tegenwoordig goed geregeld is.

  Like

 4. Spontanity zegt:

  Hier weet ik te weinig van om er over mee te discussiëren, maar interessant is het. ッ

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.