Hassan, een goede buur

Kantershof of de Kantershofstraat, het geeft nog steeds erg veel verwarring. Bezoekers en postbezorgers vergissen zich nog steeds. Voor mij is het gewoon mijn buurt. Al zijn er kwade tongen die zeggen dat de Kantershofstraat er niet bij hoort. Hassan woont aan de Kantershofstraat. Maar bij alle buurtactiviteiten van Kantershof staat Hassan altijd klaar.

Zwerfvuil verzamelen, beheer en onderhoud van het Wormenhotel, de opbouw van het Insectenhotel, zaaien, planten en verzorgen van het Bloemenlint; Hassan is erbij, helpt mee en denkt mee.

Kantershof of de Kantershofstraat, een goede buur maakt een buurt leefbaar. En Hassan is daar een goed voorbeeld van. Die enkeling die dan nog steeds volhoud dat de Kantershofstraat niet bij Kantershof hoort zou juist een voorbeeld kunnen nemen aan de betrokkenheid en behulpzaamheid van Hassan.

Juist in deze tijd van Corona, bezuinigingen en een falende overheid waardeer ik een goede buur des te meer. Buren maken het verschil en Hassan is zo’n verschil makende buurman. Wanneer we van de Corona Pandemie verlost zijn zal er vast ook weer een Burendag door de BuurtVereniging georganiseerd worden. Mijn voorstel is om een aantal goede buren in het zonnetje te zetten. Natuurlijk draag ik Hassan voor.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

13 reacties op Hassan, een goede buur

 1. Matroos Beek zegt:

  Echt fijn als je zo’n goede buren hebt en koestert.
  Hartverwarmende groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  wat zijn er toch een azijnzeikers , het hofje grenst aan die straat en andersom , het is 1 buurtje
  koester buren als Hassan

  Geliked door 1 persoon

 3. Rebbeltje zegt:

  Goed idee dat in het zonnetje zetten 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Sommige mensen verdienen op zijn tijd wat aandacht en een bloemetje. Hassan lijkt me daar een duidelijk voorbeeld van.

  Geliked door 2 people

 5. Willem zegt:

  Kantershof, noch Kanterhofstraat ken ik, maar ik vaar blind op jouw oordeel over Hassan, als inwoner van de Kantershofstraat.
  Wat ik niet erg slim vind van de straatnamencommissie, om het woord ‘onnadenkend’ niet te gebruiken, is dat ze zo dicht bij elkaar twee staatnamen gekozen hebben die erg veel op elkaar lijken. De verwarring van post- en pakketbezorgers begrijp ik dan ook volkomen. En misschien is het zelfs niet geheel duidelijk waar de ene straat begint en de andere eindigt. De planologen van de jaren 60 tot 80 hadden soms rare ideeën over logica.
  Als die beide straten met elkaar verbonden zijn dat zou het waarschijnlijk al behoorlijk helpen als er gekozen zou zijn voor een doorlopende nummering. In Arnhem loop de Utrechtsestaat naadloos over in de Utrechtseweg. Ik vermoed dat zelfs de gemiddelde Arnhemmer niet weet waar de ene straat eindigt en de andere begint,. En aan de huisnummers zie je het ook niet, want die loopt gewoon door.

  Geliked door 1 persoon

 6. gewoonanneke zegt:

  Natuurlijk ken ik het verschil tussen de namen niet, what’s in a name toch. Maar wel weet ik dat goede buren heel belangrijk zijn. Die moet je koesteren.

  Geliked door 1 persoon

 7. bentenge zegt:

  Beter een goede buur dan een verre vriend, niet?

  Geliked door 1 persoon

 8. Spontanity zegt:

  Ik kan soms best mopperen op mijn buren.
  Mopperen op de buurt waar ik woon, maar……………..
  Ik woon hier inmiddels 23 jaar, en bij het laatste Suikerfeest kregen wij voor het eerst allemaal bordjes met zoete lekkernijen!!
  Van diverse buren.
  Heel bijzonder.
  Heel gewaardeerd.

  Geliked door 1 persoon

 9. Sjoerd zegt:

  Een buurt krijgt vaak meer voor elkaar en met elkaar dan een stadsdeel, dat zien we hier ook. Eer sterke buurt g(h)eeft ook veel minder overlast.

  Like

 10. meninggever zegt:

  Goede buren vind ik gelukkig hier ook. Ze zijn Nederlands, Amsterdams, Frans, Italiaans. Ze staan voor VVD of Groenlinks, ook de PvdA wordt uitgedragen. Ondernemers, managers, gepensioneerden, voorgangers van een of andere kerk. Een straatje dat past bij Amsterdam e.o. Van alles wat. En samen sterk. Verdelers zijn er niet te vinden. Geeft veel rust…

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Dat leest zeer vriendelijk. De politieke voorkeur of de inkomstenbron is voor mij nooit een gespreksonderwerp met mijn buren.
   De talloze buurtinitatieven worden weer wel besproken. Steeds meer buren zijn zichtbaar bezig met activiteiten die K’hof mooier, schoner, groener en leefbaarder maken. De politieke voorkeur of werkplek spelen daarin geen enkele rol. Wel hoe wij met elkaar kunnen samenwerken wordt belangrijk gevonden.

   Optimistische groet,

   Like

 11. Pingback: Blog over...actieve buren Hassan en Pieter - 1104 en zo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.