Een Sedumdak aan de Kantershofstraat

Een paar dagen terug maakte ik op dit blog een vacature bekend. Het Insectenhotel van de Kantershofstraat zoekt beheerders schreef ik op mijn blog. Kinderen uit de hoogbouwflats lazen deze oproep. En met hulp van hun ouders en bevriende buren maakten deze kinderen een plan. Het insectenhotel moest uitgebreid worden met een insectentoren. Op internet is ijverig gezocht naar informatie m.b.t. insectenhotels. Wat zijn de beste bouwmaterialen, wat is belangrijk voor insecten. Als je nu door de Kantershofstraat rijdt, fietst of loopt valt meteen op dat er goed is nagedacht door deze jeugdige bouwers.

Bloemen met nectar en stuifmeelpollen zijn noodzakelijk bij elk insectenhotel. En dat hebben de kinderen goed begrepen. Als dakbedekking heeft hun insectentoren een sedumdak gekregen. Het Bloemenlint van de Kantershofstraat staat nu bijna het gehele jaar te bloeien. En als een toefje slagroom op de taart bloeit er binnenkort een sedumdak op de insectentoren naast het insectenhotel. Bovenop de dakpannen van de insectentoren ligt een mooie sedummat.

In de blogpost “Gezocht: beheerder insectenhotel” staat dat er een potje Honing beschikbaar is voor de mooiste bijdrage. De bouwers, Pieter, Hassan en Hansbart hebben natuurlijk een potje honing gekregen. Maar ook de 3 kinderen, Amir, Jabir en Romaysae, uit de hoogbouwflats en de nieuwbouw verderop hebben een potje honing gekregen. Dat Debbie en Martijn uit Kantershof Amir, Jabir en Romaysae met hand- en spandiensten ondersteund hebben is door de bijen goed gezien. Ook Debbie en Martijn uit Kantershof hebben een potje honing met bijbehorend bloemenzaad ontvangen. De imker Michael Ferdinandusse van BijGein heeft deze potje honing beschikbaar gesteld. En als extra gift heeft hij er zakjes bloemenzaad bij geschonken.

Het is nog steeds mogelijk om een bijdrage te geven aan het insectenhotel. Er liggen lege blikken en klosjes blank hout klaar voor de klussers. Met stokjes hout of riet kunnen de blikjes gevuld worden. En met een boormachine kunnen er gaten gemaakt worden in de losliggende klosjes hout. De insecten zullen het waarderen! En wellicht is de imker van BijGein bereid om nog meer potjes honing te schenken aan de insectenliefhebbers?

Pieter, Hassan, Hansbart, Amir, Jabir, Romaysae, Debbie en Martijn zijn al aan het genieten van hun honing. En de insecten van Kantershof hebben zowel het insectenhotel als de naast gelegen prachtige toren ontdekt. Met een goed luisterend oor kun je hun tevreden gezoem beluisteren.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Een Sedumdak aan de Kantershofstraat

 1. staartje zegt:

  Wat ontzettend leuk! En inspirerend. Geweldig!

  Geliked door 1 persoon

 2. Bertie zegt:

  Geweldig van de kinderen, inspirerend, inderdaad.

  Geliked door 1 persoon

 3. Levensjutter zegt:

  Hier word ik vrolijk van Rob! Geweldig!

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi hoor! Het zou mooi zijn als dit initiatief zich dankzij de kinderen als een inktvlek uitbreidt over Amsterdam. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Willem zegt:

  Een paar jaar geleden heb het deel van mijn tuin in het verlengde van mijn schuur ook overdekt en er een sedumdak van gemaakt. Daar geniet je 365 dagen per jaar van. Geen grasveld kan er tegenop en als extraatje; als het ’s zomers bloedheet is, is het onder het sedumdak minstens 10 graden koeler dan in de aangrenzende schuur, waar nog geen lichtgewicht sedummat op ligt. Dat dak behoeft nog enige aanpassing alvorens er een sedumdak van gemaakt kan worden, maar dat staat voor volgend jaar op de planning.

  Geliked door 1 persoon

 6. Karel zegt:

  mogge Rob
  grote klassen van die kinderen en natuurlijk van de imker
  zo’n sedum dak zie je meer en meer

  zonnige groet

  Geliked door 1 persoon

 7. Rebbeltje zegt:

  Wat leuk om zo de kinderen te betrekken bij de natuur
  Top

  Geliked door 1 persoon

 8. Pingback: Blog over...de nieuwe jeugdige beheerders van het insectenhotel - 1104 en zo

 9. Karel zegt:

  ja Rob , zeker goed weer voor een rustdag
  neem die ook steeds vaker 🙂

  zonnige groet

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan Bon zegt:

  Mooi verhaal!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.