MR. & MRS. WATSON

Bij Jesse de Wit van Verpakkingsvrijvegan koop ik mijn eerste Walnut Camenbert. In plastic verpakt heb ik al eerder vegan kaasproducten gekocht. De kaassmaak hiervan heeft nooit indruk op mij gemaakt. Maar over de smaak van de Walnut Camembert wil ik overtuigd schrijven. Sterke kaassmaken hebben altijd mijn voorkeur. En de Walnut Camenbert heeft een volle lekker kaassmaak! Voor mij is het een prijswinner. En als ik op het internet naar informatie zoek blijkt dat Mr. & Mrs. Watson al eerder prijzen won met hun kaas.

Mr. & Mrs. Watson staat bekend om haar vegan kaasjes, die o.a. de “Best Vegan Cheese” award van PETA won. De kazen zijn gemaakt met biologische ingrediënten zoals cashewnoten, amandel en soja. Sinds 2017 worden Watson’s plantaardige kazen in Amsterdam ontwikkeld en gerijpt.

Ik heb bij Jesse een kaas abonnement genomen. Elke week krijg ik een Mr. & Mrs. Watson kaasje. Of de Walnut Camenbert of de Aged Camenbert. wordt bij mij aan de deur bezorgd.

Mr. & Mrs. Watson willen mensen enthousiasmeren om plantaardig te eten, door producten te ontwikkelen die smaakpapillen laten dansen. Ze maken de kazen met biologische ingrediënten zoals walnoten, cashewnoten, amandel en soja. En sinds 2017 worden Watson’s plantaardige kazen in Amsterdam/Duivendrecht ontwikkeld en gerijpt. zo s het een mooi lokaal product. En dat Jesse dan ook nog eens met zijn bakfiets deze kazen in Amsterdam en omstreken deur aan deur bezorgd maakt het een dubbel lokaal product.

Van harte aan bevolen!

https://verpakkingsvrijvegan.nl/index.php

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

11 reacties op MR. & MRS. WATSON

 1. KnutzEls zegt:

  Ik ben geen fan van “nep” kaas of vlees. Maar wat de boerin niet kent, moet ze toch wel eens proeven. Zo maakte ik een keer vega Boeuf Stroganoff met cashewroom en dat smaakte helemaal niet verkeerd. Dus als ik Mrs Watson tegenkom zal ik het zeker proberen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het water loopt me in de mond – altijd handig met dit weer!

  Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek zegt:

  Jammer dat ik niet in de buurt woon.
  Smakelijke groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Karel zegt:

  smakelijke groet

  Geliked door 1 persoon

 5. hermanstel65 zegt:

  Met verbazing las ik deze week, dat er zoveel mensen al minder vlees zijn gaan eten. En toen realiseerde ik mij, dat wij daar zelf ook bij horen. Minsten twee maal per week staat er een ‘namaak vlees’ bij ons op tafel en ik geef eerlijk toe; daar zitten hele lekkere tussen. Knap hoe men dat voor elkaar krijgt. Voor ons in elk geval een blijvertje.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rebbeltje zegt:

  Alle beetjes helpen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Als ik deze kaassoort tegenkom pak ik het mee.

  Geliked door 1 persoon

 8. gewoonanneke zegt:

  Maar waar komt die soja dan vandaan? Had pas ook een vegetarisch gerecht met groentes er in van buiten europa tja dan heb ik daar ook weer mijn twijfels zo bij. Koop het liefst groentes en fruit uit eigen land of EU.

  Like

 9. Goed, vegan kaas wil ik ook wel eens proeven, dus keek ik op de eerste link… Het zijn zelf misschien Engelsen, hun hele site is in het engels.
  Op zich geen probleem, ik spreek/lees mijn talen ! Maar in Nederland is tegenwoordig àlles in het Engels ! Ik heb verder niks tégen ‘het Engels’ maar het stoot mij een beetje voor het hoofd … Wij hebben een mooie Nederlandse taal, die meer en meer verdrongen is door vooràl het èngels ! Het bedrijf is in Nederland, waarom (ook) geen Néderlands, voor omschrijvingen en teksten (ook) in het Nederlands ! Meertalig PRIMA maar gebruik voor de Nederlandse handel gewoon (ook) Nederlands !… Noten- camembert* (*is de Franse naam van de originele kaassoort) lijkt me lekker, eet ik ook wel met de niet vegan camembert, ik druk de halve noten er zelf op. Ik heb wel de ervaring dat vegan smeer-pastei-en heel niet de smaak hebben als vlees-pasteien, het smaakt en ik gebruik het ook wel. ‘Kunst’vlees , vegan of niet, heb ik niet geprobeerd, want ik kan best – als ik wil – geheel zonder vlees , met in achtneming van planten- en graan kombinaties die voorzien in plantaardige eiwitten in de voeding . Zo, ik zou dit allemaal in het Engels hebben kunnen vertalen natuurlijk, maar dàt vertik ik …
  Toch met een groet en een glimlach Rob 😉
  hanny

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Voor de naam van het restaurant lees ik:
   Onze naam is een eerbetoon aan een echte legende. Donald Watson introduceerde in 1944 het woord ‘veganisme’. Hij en zijn vrouw Dorothy waren de pioniers van hun tijd. De naam is bedacht bij de opening van ons restaurant in 2017. Wij wilden een plek creëren voor de pioniers van onze tijd, de tijd waarin veganisme main stream wordt. Bovendien zochten we een naam voor ons restaurant die welkom, maar ook een tikkeltje chique klinkt. Een restaurant waar je komt voor casual dining en comfort food met een culinaire twist.

   Op de website is een Engelse versie en een Nederlandse versie te vinden. Hiervoor is een knop aanwezig.

   Vriendelijke groet,

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.