De regels der kunst ???

Volgens de regels der kunst (=zoals het hoort).

Mijn buurman heeft gezamenlijk met zijn buren een tuinuitbreiding aangevraagd. Zij willen dit graag met erfpacht regelen en betalen. Gewoon met een erfpachtcanon en een registratie bij het kadaster. Tot hun verbazing wordt het verzoek afgewezen. Het bestemmingsplan zou dit niet toestaan. De bestemming is Openbaar Groen.

Even verderop woont iemand die een min of meer handgeschreven papiertje heeft gekregen van een plantsoenarbeider. Trots zegt deze verre buurman nu dat hij legaal een grotere tuin heeft. Het aanliggende plantsoen is nu van hem. Binnensmonds wordt er ook iets gemompeld: ‘Ik heb er voor betaald’.

Rondlopend met de verantwoordelijk bestuurder Openbare Ruimte wijzen bestuursleden van de BuurtVereniging op andere illegale tuinuitbreidingen. De Openbare Bekendmakingen worden door de bestuursleden nauwlettend gevolgd. De bestuurder zegt toe om het te laten uitzoeken.

Onduidelijkheid troef! Vandaar de blogtitel: De regels der kunst???

In het landelijke Nieuws komt steeds meer naar voren dat er zaken mis gaan bij onze overheid. Het wantrouwen van burgers wordt groter en groter. Grote bevolkingsgroepen worden onterecht vervolgd en benadeeld. Waarbij velen dit vreemd genoeg ook nog eens toejuichen? In een dorp kan het er ook vreemd aan toe gaan. De ene bewoners wordt bevoordeeld en de ander wordt benadeeld. Toevalligheid of juist aantoonbare verbanden doorkruizen de regels der kunst. Niet alles wordt dan volgens de geldende regels gedaan. Het hoort niet, maar het gebeurt wel.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

12 reacties op De regels der kunst ???

 1. Jaren geleden, toen wij nog in Nijmegen woonden, heeft die gemeente de illegale uitbreidingen in kaart gebracht en vervolgens alle betreffende bewoners een aanbod gedaan om de grond te kopen. Dat was een prima actie.

  Geliked door 3 people

 2. Suskeblogt zegt:

  Erfpacht heeft meestal aanleiding tot problemen, vooral als er nieuwe eigenaars komen die niet op voorhand hiervan op de hoogte werden gesteld,
  Heel wat grond gaat verloren aan de stad of gemeente juist omdat er in het verleden niets op papier gezet werd. Dit heb ik zelf ondervonden toen ik nog op de financiële dienst werkte.

  Geliked door 2 people

 3. Willem zegt:

  Als die bewoner een ‘handgeschreven’ briefje heeft van een plantsoenwerker dat hij een stukje ‘openbaar groen’ bij zijn tuin mag betrekken, dan zou ik op zijn minst controleren of het ook zo bij het kadaster geregistreerd staat. Dat zal zeer zeker moeten, vooral als hij, al da niet besmuikt, toegeeft er ook voor betaald te hebben. En waar ik ook benieuwd naar ben is of de betreffende plantsoenarbeider wel ondertekend heeft met zijn eigen naam. Waarschijnlijk hooguit een onduidelijke krabbel eronder die niet terug te voeren is tot een naam. Voor mij in ieder geval alarmkleur dieprood.
  Eerlijk gezegd; ik vind het een hoogst merkwaardig verhaal. Al zal ik de laatste zijn om te ontkennen dat er altijd mensen zijn die door sjoemelen en aanverwante handelingen zaken voor elkaar weten te krijgen waar een ander nog niet aan durft te denken. Ritselaars vind je onder alle bevolkingsgroepen en gezindten.

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   De betrokken plantsoenarbeider heb ik vaker op onduidelijke zaken kunnen betrappen.
   Dat de andere tuinbezitter vreemd wordt behandeld is net zo apart.
   De verantwoordelijke bestuurder heeft juist aangegeven dat hij aanliggend openbaar groen graag aan bewoners schenkt, verhuurt of verkoopt.

   De willekeur staat mij vooral tegen!

   Vriendelijke groet,

   Like

 4. Bertie zegt:

  Snappen de bewoners het nog? Lijkt me moeilijk. Maar het handgeschreven briefje zou ik aangeven.

  Like

 5. Karel zegt:

  dat heet nu politiek , het is misselijk makend

  alvast een fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 6. hermanstel65 zegt:

  Bij mij in de straat vroeg iemand toestemming om een aanbouw te mogen zetten. Werd officieel afgewezen door de gemeente. Hij is toch gewoon gebouwd. Geen enkele publicatie van toestemming kunnen vinden. Gemeente controleert niet of heeft een denkbeeldige bloedneus.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Een burgemeester legde ooit uit dat hij elk raadsbesluit eerst bekeek op de (on-)mogelijkheden van handhaving.
   Gebrek aan handhaving en onduidelijk gedoogbeleid geeft veel gedoe.

   Stille groet,

   Like

 7. Openbaar Groen.. waar wacht men op, vroeg ik me spontaan af

  groeten

  Like

 8. meninggever zegt:

  Gewone burgers zijn wel vaker het slachtoffer van al dan niet overijverige (dan wel gewoon luie) ambtenaren. Ik ken mensen die van de Gemeente wel het stukje aanpalend groen mochten overnemen, en anderen die nul op het rekest kregen. Blijft bijzonder. Maar ach…ik wacht nu al 13 maanden op antwoord voor een aantal mails gericht aan de (deel)gemeente rond een illegaal aangebracht anti-parkeerstreep voor mijn deur. Kennelijk te druk met burgers vervolgen…

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Zonder rijbewijs en/of auto heb ik indertijd bewust gekozen voor een woning met privé carport op eigen grond.
   Hoe dan ook zal dit in Amsterdam altijd een meerwaarde betekenen bij de verkoop van mijn woning. Dat er in de straat voldoende gratis parkeerplaatsen zijn blijft een tijdelijk voordeel.

   Sterkte met jouw gevecht met weerbarstige ambtenaren.

   Stille groet,

   Like

 9. Herman zegt:

  Naarmate de regelgeving ingewikkelder wordt, vaak als gevolg van politieke besluiten, wordt de uitvoering steeds vaker een chaos. Burgers worden daarvan de dupe, worden boos en verliezen het o zo noodzakelijke vertrouwen in de overheid.
  Hoe dit zal aflopen, geen idee!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.