India Rose Klap

Bij toeval raak ik in gesprek met de dochter van Valentijn. Terwijl ik toch geregeld bij Elixer binnenloop heb ik India Rose nog niet eerder ontmoet of met haar gesproken. In de voortuin van Elixer is India Rose druk bezig om moestuinbakken te vullen en in te richten. Het wordt een voorbeeldige-voedseltuin. De bezoekers kunnen hier bijvoorbeeld naar Dario luisteren. Oudere projecten van India Rose zijn: DE EETBARE PLASTICSOEP in vegetarische variant en met extra vis; HET UTOPISCH DINER en HET UTOPISCH HANDBOEK.

Op haar eigen website zijn de diverse projecten te bekijken. Maar nog mooier is om Elixer op Egeldonk 50 Amsterdam-ZuidOost te bezoeken. Rondom het restaurant en bijbehorende terras is de voorbeeldige-voedseltuin te bewonderen. In de keuken van Elixer kookt de vader van India Rose met zijn partner. En in de bediening werkt Morris de partner van India Rose. Het terras is weer geopend. Onder het genot van een hapje en drankje is de voorbeeldige-voedseltuin te bewonderen.

India Rose woont naast het Kunstwerk Les Grandes Vormes van Jacques Vieille in betondorp. In dit kunstwerk geeft Jacques Vieille een impressie van het verre verleden. Het vele fruit bij de oude landgoederen en buitenplaatsen rondom het oude Amsterdam zijn zijn inspiratiebron. Grootse perenbomen, prachtige appelbomen en lange rijen druivenstruiken heeft Jacques Vieille met alle leerlingen van een naburige school aangeplant.

Naast het circulaire restaurant Elixer verwezenlijken de moestuincoach Niek Groenewoud en de kunstenaar India Rose Klap hun dromen en ambities in de Voorbeeldige Voedseltuin. Samen met buurtkinderen en hun ouders zaaien en planten zij kruiden, groenten en struiken. Dus ook bij dit kunstwerk spelen de kinderen weer een hoofdrol!

Geïnteresseerden en toevallige passanten kunnen mee tuinierend, proevend, ruikend, voelend het reilen en zeilen meemaken van een duurzame en gezonde voedselvoorziening. En over een jaar staat er (open source) een handleiding op het internet. Individuen en kleine gezinnen kunnen dan op kleine schaal het project de voorbeeldige voedseltuin imiteren.

https://www.indiaroseklap.com/

https://soundcloud.com/project-talk-to-me/dario-nl

tinyurl.com/voorbeeldigevoedseltuin

https://www.restaurantelixer.com/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op India Rose Klap

 1. Herman zegt:

  Wat een mooie initiatieven vinden er toch plaats in de Bijlmer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Aantrekkelijk project, maar plasticsoep???

  Geliked door 1 persoon

 3. Rebbeltje zegt:

  Plasticsoep pffttt
  Wat doen wij met zijn allen toch…
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 4. Sjoerd zegt:

  Die soep brouwen we met zijn allen. Helaas is er in Nederland niet voldoende ruimte om iereen een moestuin te gaan aanbieden. Het is natuurlijk wel een idee…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.