Parkconciërge Bijlmerweide, Frank

Met mijn oppashondje ontmoet ik Frank op de Bijlmerweide. Hij is een parkconciërge. De parkconciërges zijn het nieuwe gezicht in de Amsterdamse parken. Hij of zij is regelmatig in het park te zien. Een soort boswachter, maar dan van een ieniemienie bos. Net als een boswachter kent de parkconciërge het park op zijn of haar duimpje en de geschiedenis ervan. Dat is leuk voor wie een vraag heeft over het park of het groen. Voor de vrijwilligers en de mensen die iets in het park willen organiseren is het handig om een aanspreekpunt te hebben.

Naast de functie als vraagbaak en centraal aanspreekpunt heeft de parkconciërge ook een taak als beheerder. Hij of zij houdt in de gaten dat het park opgeruimd is en de bankjes, speeltoestellen en alle andere parkinrichting schoon en heel zijn. Als het nodig is spreekt de parkconciërge bezoekers aan op hun gedrag. Want we willen dat alle bezoekers zich veilig voelen in onze parken.

het Nelson Mandelapark en het nieuwe park op de Gaasperdammertunnel zijn het werkterrein van de Frank de parkconciërge in Amsterdam-ZuidOost. De NatuurNetwerkNederland gebieden; Bijlmerweide en Gaasperpark, hebben een andere beheer. Maar speciale meldingen in de Bijlmerweide worden ook door Frank, de parkconciërge, bekeken en opgelost. Bellen met 14020 of digitaal melden kan via: https://meldingen.amsterdam.nl/incident/beschrijf

Frank geeft aan dat foto’s en omschrijvingen belangrijk zijn. Alleen het Vogelhospitaal de Toevlucht heeft het adres; Bijlmerweide 1. En de Wagner Schooltuin heeft het adres;
Provincialeweg 53. En de manege Waveren, Provincialeweg 56-HR. Met deze adressen, foto’s en een duidelijke omschrijving zorgt Frank er voor dat uw melding op gepakt wordt.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Parkconciërge Bijlmerweide, Frank

 1. Rebbeltje zegt:

  Met een oppashondje heb je meer reden om erop uit te gaan hè
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  ja zo moet je wel aan de wandel Rob
  is het park op de A9 tunnel al klaar dan ?

  rustdag groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Bestaat er ook een Thomas Pannenkoekpark bij jullie?

  Geliked door 1 persoon

 4. Pingback: Blog over...de nieuwe parkconciërge/s - 1104 en zo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.