Klachtafhandeling?

Beste Mevrouw, Meneer,

De eerste helft van 2021 heb ik dagelijks via Twitter aan @webcare Amsterdam melding met ondersteunende foto gemaakt van vervuiling en rattenoverlast op de hoek van de ’s Gravendijkdreef en de Kantershofstraat. Bij deze meldingen heb ik ook om een structurele oplossing gevraagd.

Resultaat: 0,0


Uiteindelijk krijg ik het bericht dat de geplaatste ondergrondse restafval inzameling in 2018 ARBO-technisch is afgekeurd. De bovengrondse inzameling is zo’n 20 jaar geleden als tijdelijke oplossing geplaatst. De ondergrondse inzameling is nu afgesloten. De bovengrondse container heeft nog steeds te weinig capaciteit en blijft een feestplek voor de aanwezige ratten. ( Het verhaal gaat dat heel Amsterdam-ZuidOost ondergrondse afvalinzameling krijgt. Dat alle bovengrondse en kliko inzameling verdwijnt. )

Mijn meldingen van ratten op de hoek van de ’s Gravendijkdreef/Kantershofstraat worden nog steeds genegeerd. Meerdere bewoners hebben ook rattenmeldingen zonder resultaat gemaakt.


Diverse bewoners zijn dagelijks druk met het verwijderen van zwerfvuil in deze omgeving. De gehele woonwijk Kantershof heeft een herhaalde maandelijkse zwerfvuil inzameling georganiseerd. Diverse bewoners blijven vragen om een adequate bestrijding van de ratten in deze omgeving. Diverse bewoners hebben meldingen gedaan m.b.t. de slecht functionerende restafval inzameling.


Schoon en groen, Samendoen is een aloude leus in Amsterdam-ZuidOost. Het zou plezierig zijn als de reiniging serieus gaat samenwerken met bewoners! Meldingen en/of Klachten oppakken, serieus nemen, actie ondernemen en direct terug koppelen naar de bewoners helpt hierbij.

PS: dat er ook tot nu toe geen enkele zichtbare actie van of de buurtregisseur of de gebiedsmakelaar en/of de gebiedsbeheerder heeft plaats gevonden geeft ook pijnlijk weer dat bewoners niet serieus genomen worden …

Bezorgde groet,

Rob Alberts 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

18 reacties op Klachtafhandeling?

 1. Karel zegt:

  mogge Rob
  een schande dat men nergens op reageert
  en al jaren wacht op nieuwe spullen voor afgekeurde troep
  ze hebben maling aan de bewoners

  treurige groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Bij ons ook veel overlast van afval. Er zijn ondergrondse afvalcontainers. Keurig in de vorm van een eiland. Maar ook hier wordt soms zoveel troep bijgeplaatst, dat er helemaal niet thuis hoort dat je soms de containers niet meer bereikt door de troep. het is vooral zooi dat naar de stort moet.

  Geliked door 1 persoon

 3. picpholio zegt:

  Wat jammer…. maar ja, naar de burger wordt amper geluisterd 😦

  Geliked door 1 persoon

 4. Karel zegt:

  in ieder geval deels al te laat om die klimaat crisis op te lossen
  er is al veel ruimte terug gegeven aan de rivieren , maar bij lange na niet genoeg

  ik is blij dat je m’n blog en foto’s mooi vind

  rustige groet

  Geliked door 1 persoon

 5. Matroos Beek zegt:

  Wat een schande Rob.
  Meelevende groet.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat afschuwelijk, Rob en wat ontzettend onbehoorlijk dat de gemeente niet in actie komt. Sterkte in de strijd!

  Geliked door 1 persoon

 7. In Hameln schijnt een goede rattenvanger actief te zijn!

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Ligt Hamelen nu in overstroomd gebied?
   Stille groet,

   Like

   • Willem zegt:

    Er loopt een rivier(tje) door Hameln en het is enigszins bergachtig gebied. Redelijke kans dat ze3 er wateroverlast hebben. In ieder geval voor de legendarische rattenvanger een uitgelezen gelegenheid om de door het water verdreven ratten in de maat richting hun ondergang te begeleiden.
    Ben er wel eens geweest toen mijn kinderen nog in de lagereschoolleeftijd waren. Als je van historische stadjes bekijken houdt is het een aanrader. Zo niet; blijf uit de buurt. De omgeving is wel fraai. Het stadje ligt ca 100 km licht zuidoostelijk van Osnabrück en een km of 40 zuidwestelijk van Hannover.

    Like

 8. Rebbeltje zegt:

  Als de buurt zo hun best doen dan moet de gemeente toch wel bijspringen zou ik zeggen.
  En zeker antwoorden op de klachten
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 9. Bertie zegt:

  Dat schiet lekker op zo, zullen de burgers de moed niet opgeven op de duur?

  Geliked door 1 persoon

 10. gewoonanneke zegt:

  Ja dat is heel jammer zeker als de wil om met het elkaar te doen wel aanwezig is. Ratten brrr….

  Geliked door 1 persoon

 11. Wat een schandalige praktijken. Hoe moet je in dergelijke situaties de overheid nou ooit nog serieus nemen!?

  Geliked door 1 persoon

 12. hermanstel65 zegt:

  Ik kijk wat betreft het ontbreken van ‘dienstbaarheid’ van gemeentelijke instellingen nergens meer van op. Ambtenaren zijn geen ‘eigenaar’ van de problemen en ook niet hoofdelijk aansprakelijk voor het veroorzaakte leed. Dus hoef je niet te rekenen op serieuze behandeling. Ondanks het feit, dat wij hen betalen. En men leert ook niet van elkaar. Die ondergrondse containers krijgen wij ook. Het bijzetten van illegale stort is hier In Vlaardingen al een enorm probleem. En desondanks gaat men gewoon door. De handhaving kan het nu al niet aan.

  Like

 13. Spontanity zegt:

  Die zou ik haast letterlijk over kunnen nemen.
  Schreef al regelmatig zoiets.

  Like

 14. meninggever zegt:

  Als ik bij mijn wandelingen door de stad zie hoeveel afval er gewoon links en rechts wordt gedumpt of naast (volle??) afvalcontainers wordt gezet vrees ik het ergste voor verdere verloedering van de stad. Kennelijk kijkt men bij een milieu/klimaatprobleem slechts naar de lange termijn en heel filosofisch maar vindt onderhoud aan de stad van weinig tot geen belang. Ik ken dat nog uit Oost-Europa onder communistisch juk. Het geeft te denken….

  Like

 15. Sjoerd zegt:

  En nu maar hopen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.