Duurzaam wonen II

Laura laat samen met haar huisgenoten zien dat ook in een huurwoning van alles te doen is aan verduurzaming. Het elektriciteit verbruik is kritisch doorgelicht. Sluipverbruik is met standby-killers verdwenen. Uit doen en afsluiten van overbodige verlichting en apparatuur wordt nu door alle huisgenoten gevolgd. Bij de aanschaf van nieuwe apparatuur wordt kritisch het nieuwste groene energielabel gehanteerd.

De grootste energiepost de verwarming is lastiger. Maar er is een overleg met de verhuurder opgestart. Bij de eerst volgende renovatie is energielabel A natuurlijk noodzakelijk. Maar er wordt ook overlegd voor een meer duurzaam verwarmingssysteem. Waarbij ook de energietransitie wordt opgepakt. Geen aardgas gestookte installatie, maar het meest geschikte nieuwe Aardgasvrij verwarmingstechniek wordt gezocht.

Maar eerst zijn de benodigde tochtstrips bij de ramen en buitendeuren aangebracht. En de thermosstaat wordt ’s nachts 2 graden terug gezet.

Laura is het boegbeeld van en energiecommissaris bij CoForce. Op de website van CoForce vertelt zij in een filmpje haar eigen verhaal:

http://www.coforce.nu/

Geldverspilling, energieverspilling zijn door Laura aangepakt. En ook dat is duurzaam wonen.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Duurzaam wonen II

 1. Karel zegt:

  ha die Rob , goed bezig deze dame
  hier zijn enige jaren terug door de woningbouw veel en goede duurzame maatregelen genomen bij de renovatie , ik ben er zeer content mee

  regenachtige groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Spontanity zegt:

  Hier mag nog wel het eea veranderd worden.
  Maar ben allang blij dat ons huis niet op de nominatie staat gesloopt te worden.

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Sloop vanwege stadsvernieuwing geeft een kleine verhuisvergoeding. De kans is dat je vanwege gezinsverandering een andere woning op maat van de huidige gezinssamenstelling toegewezen krijgt. De nieuwe huur is meestal een hogere huur.
   En soms is de nieuwe woning beter geïsoleerd en verwarmd met veel meer wooncomfort.

   Stille groet,

   Like

 3. Goed bezig daar. Stapje voor stapje komen we er wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.