Max, een Kloeke man

Even terug schreef ik over de Kloeke Kids. Met een modeshow en een huis-aan-huis aktie pakken deze Kloeke Kids de vervuiling in Kortvoort aan. De ouders van deze opgeruimde kinderen zijn de adoptanten van het ondergrondse restafvalinzamelpunt RE T 20 187. Maar verder over over Max, een kloeke man. Van professie is hij hovenier en boomverzorger. Zijn hart ligt bij de natuur.

Max, loopt dagelijks een rondje Kloekhorststraat, Kemminkhorstweg, Kolfschotenstraat, Kuilsenhofweg, Kloekhorststraat. Het zwerfvuil uit de plantsoenen van deze straten wordt door hem verzameld. Je kent ze wel die moeders die de poepluiers naar buiten gooien, de alcoholisten die hun lege bierblikken van het balkon gooien of de nicotine junks die altijd en overal hun peuken laten vallen? Of het bij deze volwassenen binnenshuis schoon is blijft onbekend. Maar Max zorgt er voor dat het groen onder de balkons en naast de huizen schoon blijft!

Soms wil men naming en shaming bij vervuilde plekken. Ik kies er in deze blogpost voor om Max in het zonnetje te zetten. Samen met de ouders en de Kloeke kids kiest deze Kloeke man ervoor om zelf de buurt schoon te maken en te houden!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

13 reacties op Max, een Kloeke man

 1. Karel zegt:

  me recht een kloeke man

  opgeruimde groet

  Geliked door 2 people

 2. Pingback: 'Bomenman' Kortvoort in het zonnetje - 1104 en zo

 3. elsjeveth zegt:

  Graag meer van deze kloeke ridders, naming en shaming is al te gemakkelijk.
  Tijdens de avondklok troffen wij regelmatig lege flessen aan in de brandgang naast ons huis, elke dag even naar de glasbak gebracht. Op een gegeven moment hield het vuilstorten op. Blijkbaar werkt opruimen aanstekelijk 🙂

  Geliked door 2 people

 4. De wereld heef meer aan kloeke mannen dan aan name and shame.

  Geliked door 2 people

 5. Matroos Beek zegt:

  Max verdient het om in het zonnetje gezet te worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. hermanstel65 zegt:

  Inderdaad is dit soort mensen fantastisch. De troep van anderen opruimen getuigt van een grote onbaatzuchtigheid. Ik kan het niet. Ben net bezig met een blog over een asociaal, die elke keer weer zijn AH karretje in de gemeenschappelijke ruimte van onze flat laat staan. Een boete van duizend euro, gun ik hem. Maar ik ga die karren echt niet elke keer wegbrengen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hans zegt:

  Hup Max!
  Doe het zelf nog te sporadisch, vuilgrijpend door de buurt wandelen.
  Een sympathisant.

  Geliked door 1 persoon

 8. gewoonanneke zegt:

  Deze mensen zijn hard nodig en als iets schoon is dan maar hopen dat de mensen het overnemen en het zo willen houden.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat een sympathiek verhaal!

  Geliked door 1 persoon

 10. Bertie zegt:

  Chapeau voor Max.
  En een flinke schop onder de kont van de luierwerpers, toen we nog fietsten werden er zakken vol gedumpt in de bossen, ik hoop dat het intussen verbeterd is maar verwacht het niet.

  Geliked door 1 persoon

 11. meninggever zegt:

  Knap dat iemand de moed niet verliest bij al die vervuiling en het werk van de Gemeente Reiniging doet. Dat van die over het balcon gesmeten troep herinner ik me nog goed uit mijn woonperiode daar. Hele pannen met eten, een televisie, bedenk het en het werd over de balcons naar beneden gemikt….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.