Handhaving ???

Met de tranen in haar ogen vertelt Angela dat de BOA’s om haar ID-kaart vroegen. Alsof zij als een misdadigster werd aangesproken. Gewoon bij haar voordeur terwijl ze in de keuken stond te koken.

Meldingen van drugsgebruik, lawaaioverlast, fout parkeren, rattenplaag, illegale verhuur, agressief gedrag naar vrouwen of verkeersovertredingen, allemaal zaken die al geruime tijd spelen in de wijk. Maar handhaving, politie of welke overheidsinstantie blijven onbereikbaar en onzichtbaar.

Terug naar Angela; de afgelopen tijd heeft ze in de privésfeer nogal wat tegenslagen moeten verwerken. Doorzetter als zij is probeer zij er het beste van te maken. De rattenoverlast in de plantsoenen probeert zij dan ook samen met haar buurvrouwen aan te pakken. De rattenholen zijn open gegraven en weer dicht gegooid. Nieuwe planten zijn gekocht en aangeplant. Gezamenlijk met haar buurvrouwen hebben zij de groenstrook achter hun tuinen geadopteerd. Deels zijn er eetbare planten gezaaid. Trots laat Angela de Kousenband en Sopropo in het kasje van haar voortuin zien. Maar ook vertelt zij over de ideeën om een mooie bloeiende strook achter het huis aan te planten en te onderhouden. En de eerste is al door iedereen te zien. Rattenvrij is het belangrijkste. Maar eetbaar en insectenvriendelijk is ook belangrijk voor Angela en haar buurvrouwen.

Het bezoek van de BOA’s viel dus slecht!

Terwijl ik haar verhaal aanhoor wordt Angela ondersteund door haar buurvrouwen. Gezamenlijk willen zij een schone, groene omgeving maken voor hun opgroeiende kinderen. Ik vertel Angela dat er meerdere groene en opgeruimde initiatieven in de wijk zijn. Waarop zij vraagt waarom zij zo agressief benaderd wordt door de BOA’s? En waarom er geen erkenning en ondersteuning is voor haar inzet tegen de heersende rattenplaag?

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

17 reacties op Handhaving ???

 1. Karel zegt:

  ha die Rob
  en wat zeiden de betrokken boa’s over het hoe en waarom
  ik weet dat het geen lieverdjes zijn , maar iemand bij haar zelf thuis zo behandelen
  moet er toch wat aan de hand zijn , of zie ik nu spoken

  fijn weekend groet

  Like

 2. Bertie zegt:

  Jammer, niet de handhaving waar het zou moeten.
  Of de boa’s terecht daar waren weet ik natuurlijk niet.

  Like

 3. Onze minister heeft het al aangegeven; (Streng) handhaven is on-Nederlands. Niet doen, mensen houden daar niet van. Je maintiendrai wordt verwijderd als leus door vrijheid blijheid. Zoek het zelf maar uit. We zijn toch zelfredzame burgers?

  Geliked door 1 persoon

 4. Hans zegt:

  BOA’s hebben hier ook een onhandige handelswijze. Niet zo populair te noemen; weinig tact en nogal recht-toe-recht-aan.

  Geliked door 1 persoon

 5. hermanstel65 zegt:

  Vreemd verhaal, Rob. Die BOA’s waren misschien niet echt? Je hoort zoveel van die vreemde trucs.

  Like

 6. En ik die dacht dat BOA een soort slang was. Die term is onbekend bij ons – weer eens bijgeleerd!

  Like

 7. Matroos Beek zegt:

  Zo’n manier van omgaan met mensen is nooit goed te keuren.
  Meelevende groet.

  Geliked door 2 people

 8. Willem zegt:

  Zoals je onder EHBO’ers mensen hebt die denken een volleerd arts te zijn, zo heb je onder de boa’s ook mensen die denken politiechef te zijn. Gemakshalve maar even vergetend dat zij bijzonder opsporingsambtenaar zijn met beperkte bevoegdheden en bij problemen al gauw de hulp moeten inroepen van hun professionele collega, de politieagent.
  Het is helaas maar al te waar dat het arrogante optreden van een klein deel van hen, het verpesten voor hun goedwillende collega’s, wat het merendeel van de boa’s toch echt wel is. Want ook voor boa’s geldt “benader je medemens zoals je zelf ook benaderd wilt worden”

  Geliked door 1 persoon

 9. Dhyan zegt:

  BOA is een fenomeen dat snel weer moet verdwijnen. De politie schift qua opleiding de machtswellustelingen en de BOA trekt die vervolgens weer aan.

  Like

 10. meninggever zegt:

  Maar waarom vroegen die lui om haar ID? Confrontaties? Overlast? Ze doen dat toch niet zo maar??

  Like

 11. Pingback: Excuses | Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

 12. Spontanity zegt:

  Volgens mij mogen die Boa’s dat echt niet.
  Ik zou de deur voor hun neus dichtgooien, echt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.