Frituurolie en vet inzameling 1104

Wat de gemeente, de reiniging en de verantwoordelijk bestuurder niet voor elkaar krijgen is Michelle met haar Kloeke Kids wel gelukt! In Amsterdam-ZuidOost wordt redelijk veel gefrituurd. Van patat tot bara naar loempia’s en frikadellen en weer terug. De lege flessen en blikken olie zijn her en der op straat te vinden. Maar ook rijden de rioolontstoppingsdiensten af en aan. Olie en vet in de wasbak of het toilet geeft gegarandeerd verstoppingen.

Geregeld heb ik om een georganiseerde olie- en vetinzameling gevraagd. Tot nu toe zonder resultaat. De gemeentelijke Reinigingsdienst, politici en bestuurders laten hier duidelijk iets liggen ….

Maar vanaf vandaag kan iedereen uit de K-buurt op Kloekhorststraat 248 terecht. Er is een ton beschikbaar waar de gebruikte frituurolie en vet in gedaan kan worden. Deze olie wordt hergebruikt als brandstof voor auto’s en/of vliegtuigen.

Complimenten voor Michelle en haar Kloeke Kids !!!

PS: Wellicht dat de overheid op meer plekken deze olie-inzameling kan organiseren ….

https://www.devetboer.nl/vetinzamelpunt/van-frituurvet-naar-biodiesel

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

18 reacties op Frituurolie en vet inzameling 1104

 1. picpholio zegt:

  Zulke tonnen staan hier bij bepaalde warenhuizen. In het andere geval brengen we onze olie naar het containerpark.

  Geliked door 1 persoon

 2. gewoonanneke zegt:

  Bij ons op t dorp staat bij de supermarkt een opvangcontainer. Of koop een airfryer geen vet meer. Heb al 13 jaar geen frituur meer 😂😂

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoe makkelijker je het de mensen maakt, hoe beter het gaat. Optimaal zal het nooit worden. Wat mij betreft mag dit initiatief landelijk ingevoerd worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Willem zegt:

   Frituurolie en -vet kunnen we in de gemeente Zevenaar al vele jaren kwijt in de (gemeentelijke) milieustraat en bij mijn weten zijn er ook supermarkten waar dat spul in een ton gemikt kan worden. En als ik de grens over ga kan ik bij vrijwel elke supermarkt dergelijke zaken kwijt.
   Wat ik wel leuk vond was de oplossing van iemand wier blog ik volg en in het najaar al haar tuinhout, schutting, hark- en schopstelen, etc, insmeerde met afgedankte frituurolie. Zij haalde de afgekeurde frituurolie bij een inzamelpunt van een buurtsuper.
   Haar commentaar was “Je tuin ruikt een dag naar een patattent, maar het houtwerk komt puntgaaf de winter door. ” Vond het een pragmatische oplossing die beslist kan wedijveren met het impregneren van tuinhout.

   Geliked door 2 people

 4. Karel zegt:

  ja ik zag ook wel al van die bakken voor het vet staan
  goede zaak

  Geliked door 1 persoon

 5. Bij ons gewoon recylagepark. Sommige buren gooien het gewoon in de riolen :(..

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Blog over...uitglijden over de olie - 1104 en zo

 7. Levensjutter zegt:

  Geweldig, zulke buurtgenotes! In Nijmegen hadden we zo’n container in de buurtsuper staan. Hoe het hier, in DK, wordt ingezameld? Geen idee…. En die tip om je tuinspullen er mee in te smeren: super! Ook al heb ik er niks aan, want ik frituur niet en al mijn tuinspullen zijn van ijzer en/of plastic. Maar het gaat om het idee 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Spontanity zegt:

  Hier al jaren geen frituurpan meer 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Eerlijk gezegd dacht ik ook dat men de gele container inhoud zou ruiken maar doordat alle olie en afgewerkte frituurvet in dichte flessen word aangeleverd, ruik je het gelukkig niet! Ik ben erg blij met alle steun en hulp vanuit de buurt en de Kloeke Kids. Er komt nog een campagne maar daar moeten even eerst ALLE koppen bij elkaar na vakanties e.d. word vervolgt.

  Geliked door 1 persoon

 10. meninggever zegt:

  Dat door de plee spoelen van allerlei viezigheid is een wonderlijke menselijke eigenschap. Zelfs in de oude tijden deed men dat niet. Al wilde er wel eens een litertje oude olie het riool in gaan via de straat, of accuzuur in de bodem worden verwerkt door die dingen gewoon om te trappen. Zaken die in de derde wereld nog steeds heel normaal zijn. En bij gebrek aan zuivering spoelt dat spul dan gewoon in rivieren en zee. Er is nog veel te behalen op dit terrein….

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Het oorspronkelijke riool van Amsterdam is nu Cultureel erfgoed, de grachten.
   Waarbij nog steeds niet alle legale woonboten zijn aangesloten op het riool.

   De aanpassing aan de huidige en toekomstige milieueisen in de auto-industrie heeft ook nog steeds veel weerstand. In en rondom Amsterdam zijn diverse gesaneerde en nog te saneringen plekken aanwezig.

   Dat onze stad via de AEB zelfs afval van overal de hele wereld importeert om het stadswarmtenet op peil te houden is ook zo’n verbazingwekkend Amsterdams gebeuren.

   Waarbij het recyclen van vetten en olien tot biobrandstof in mijn ogen een terechte en zinvolle innovatie is.

   Duurzame groet,

   Like

 11. Herman zegt:

  Een heel goed initiatief van creatieve burgers. Opvallend toch, dat zulke burgers de overheid altijd weer verslaan in het bedenken van simpele oplossingen. Overigens frituren wij al heel lang niet meer, hooguit nog eens ovenfrites of ovenkroketten.

  Smakelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.