Binnen de Kbuurt zijn er 2 scholenpleinen. En bij beide schoolpleinen is het dagelijks bij het halen en brengen filerijden. De ergernis bij de buren van de scholen hiervoor is groot. Maar het levert niet alleen ergernis op. Elke keer weer zijn er (bijna-)ongelukken. Ouders vertellen steeds dat zij de verkeerssituatie rondom de scholen te gevaarlijk vinden voor hun kinderen … Vergetend dat zij juist met hun auto’s voor deze gevaarlijke situatie zorgen! Het gehaast rijden, foutief parkeren veroorzaakt een onoverzichtelijke en gevaarlijke verkeerssituatie.
Maar laat ik ook een oplossing aanbieden. Naast de twee schoolpleinen zijn ook twee ouderencomplexen. En in gesprekken hebben zowel bewoners van Koornhorst als van het HRH-Huis aangegeven dat zij graag klaarover willen zijn bij de scholen. Alleen is daar wel iets voor nodig. De benodigde hesjes zijn hiervoor maar een zeer kleine investering.
Maar dan komt het volgende probleem te voorschijn. Onder welke noemer valt de investering van deze hesjes? Verkeer? Jeugdbeleid?, Onderwijs? Ouderenbeleid? Veilige buurten? Welke ambtenaar, welke bestuurder, welke organisatie weet dit op te pakken?
Tja, dan blijkt een tergend probleem en een voor de hand liggende oplossing opeens zeer moeilijk te realiseren.
Een goed idee, die hesjes zullen toch geen vermogen kosten?
Het lijkt mij dat de gemeente over de brug moet komen, die is toch verantwoordelijk voor de veiligheid in de buitenruimte?
LikeLike
De bewonersorganisatie Hart voor de Kbuurt heeft ondanks alle complimenten en toezeggingen dit jaar nog geen beloofde subsidie ontvangen.
De scholen zijn onbereikbaar w.b.t. de verkeerschaos in de ochtend en middag.
Er zijn nu 3 Gebiedsmakelaars als verbinding tussen de ambtenaren en de buurt aangesteld.
Mijn verwachtingen zijn echter 0.
Bezorgde groet,
LikeLike
scholen onbereikbaar: lijkt me heel goed, gaan ze een school opzoeken om lopend te bereiken
verwachtingen nul: betekent voor mij dat er geen gemeentelijke gelden uit belastingen worden verspild. Voor mij pakt jouw verwachting dus positief uit, omdat iedereen opdraait voor de gemeentelijke belastingen.
Vooralsnog zie ik opleiding nog wel als overheidstaak, maar er komt een moment waarop je je afvraagt of de opleiding door de overheid nog zoiets aanleert als eigen verantwoordelijkheid
LikeLike
ik hou eerst de veroorzakers van het probleem voor verantwoordelijk.
LikeGeliked door 1 persoon
De onverantwoordelijke ouders met hun levensgevaarlijke verkeersgedrag zijn verantwoordelijk.
Jammer genoeg worden zij niet verbaliseert.
Stille groet,
LikeLike
Als ik je betoog zo lees deel ik je verwachtingen. Drie gebiedsmakelaars aangesteld die eerst een vooroverleg, overleg, evaluatieoverleg etc. zullen houden en zich vervolgens afvragen waar ging het ook weer over…klinkt als een grap maar helaas de praktijk leert anders.
LikeGeliked door 1 persoon
We gaan in dit land kapot aan alle bureaucratie, regeltjes, overleggen, etc, die een veelvoud kosten van wat de meest eenvoudige en doeltreffende oplossing van het probleem hoeft te kosten, zijnde pakweg € 50,- of zo.
LikeGeliked door 1 persoon
Jouw oplossing van de klaarovers is niet de oplossing, dus de hesjes hoeven nog even niet. Bij het eerstkomende ongeval is er wellicht een autorijdende kinderbrenger die gaat kollekteren voor hesjes onder de kinderbrengers met auto. Of niet: ook geen probleem.
LikeLike
Eerst weer eindeloos delibereren (zeg maar gerust ouwehoeren)…..
LikeGeliked door 1 persoon
ja allemaal slap geouwehoer
ik ben zelf klaarover geweest op de lagere school , ik denk vanaf klas 5 en 6
opleiding van de politie als ik het goed heb
en toen waren er nog maar een paar auto’s , de kinderen kwamen zo wat allemaal lopend naar school , dus als het toe3n zo kon , waarom kan dat nu niet zo dan
komt bij de straat bij de school , aan alle zijden van het gebouw kan tijdens school begin en eind tijd voor alle verkeer gesloten worden , lijkt mij
ouderwetse maar verstandige groet
LikeGeliked door 1 persoon
Soms lijkt het wel eens alsof de meeste mensen maar goed zijn in één ding: afschuiven.
LikeGeliked door 1 persoon
heb zelf bij een bedrijf gewerkt waar dat tot norm verheven was. Het stomste voor je carrière was wel toegeven dat je een (inschattings)fout had gemaakt. EEn gemaakte fout was om een ander in de schoenen te schuiven want die werd je de hele tijd nagedragen dat je er werkte. Zelfs 10 jaar later konden ze er nog op terugkomen.
Kun je je voorstellen dat mij de bek openviel toen ik bij een bedrijf kwam te werken die eens in de zes weken in de middagpauze een gezamenlijke lunch organiseerde en waar tijdens de lunch iemand over zijn of haar wederwaardigheden een lezing gaf. Dat kon ook misser zijn die het bedrijf soms een lieve duit gekost had, maar het bespreken ervan was was vooral om iedereen te laten zien in welke val er niet getrapt moest worden. Technische KennisOverdracht werden die bijeenkomsten genoemd.
LikeGeliked door 1 persoon
Bizar! Waarom zou je het makkelijk maken
als het ook moeilijk kan, hopelijk komt de
oplossing alsnog voor er ongelukken gebeuren.
LikeGeliked door 1 persoon
Zo wordt er weer een prima plan, gedragen door enthousiaste mensen stuk gemaakt. En het enthousiasme zal uiteraard ook niet eeuwig blijven De overheden maken veel stuk. We zijn een bureaucratisch Kafka landje geworden.
LikeGeliked door 1 persoon
zo ontmoedigend ook ! Sterkte Rob !
LikeGeliked door 1 persoon
Het komt me voor dat de hesjes maar een mini-investering is en het maken van roosters is ook geen klus waar je hemel en aarde voor hoeft te bewegen. In onze maatschappij zijn het de (controle)regeltjes die alles zo stroperig maken, om niet te zeggen een alles beperkende factor is. De school zal bijvoorbeeld een verzekering af moeten sluiten voor de klaar-overs en dan komt de onvermijdelijke vraag; uit welk potje mag of kan dat betaald worden, want zijn klaar-overs wel echt personeel, etc.
het spreekwoord over de gek die meer vragen kan stellen dan duizend wijzen kunnen beantwoorden, is in de huidige controlemaatschappij gesublimeerd.
LikeGeliked door 1 persoon
een verzekering voor de klaarovers voorkomt nog niet dat de klaarovers worden aangereden door de veroorzakers van het probleem. Zonder klaarovers bestaat er de kans dat kinderen van nietmetdeautokinderbrengers worden aangereden, al of niet verzekerd. Hebben deze kinderen geen idee hoe de verkeerdparkeerders een lesje te leren? Hebben deze kinderen eigenlijk wel een probleem? Ik denk dat ze al zindelijk zijn en geen pampers nodig hebben.
LikeLike
Als regels altijd logisch waren en iedereen zich eraan hield, hadden we helemaal geen verzekering nodig. Kon het leger, de politie, bewakingsdiensten, en meer collectief betaalde verzekeringsvormen, allemaal afgeschaft worden en zouden we in een volmaakte en vooral harmonieuze wereld leven en zou de provoost, waar geween is en gekners der tanden, zelfs niet meer in de zegswijzen bestaan.
LikeLike
ik probeer duidelijk te maken dat hesjes,klaarovers en verzekeringen niet voorkomen dat er ongevallen plaatsvinden, dus: zoek een oplossing voor het probleem van de kans op ongevallen bij de school, en niet een oplossing voor het probleem van Rob Alberts
LikeLike
Aan Hermanstel65, Peterbake, Willem en San: Dat pamperen van Rob Alberts vind ik genant, dat verdient hij ook weer niet. OK, hij noemt niet het aantal verkeersongelukken nabij zijn school. Dat kunnen vast het clubje ambtenaren van zijn gemeente wel die over “verkeersveiligheid” gaan. Zij krijgen van de Verkeerspolitie alle verkeersongelukken door in de gehele gemeente. Die zijn of worden vervolgens gerubriceerd in groepen, zoals:
-wie met wie conflikteerde, bv fiets – auto of voetganger -auto
-waar
-hoelaat
-hoe ernstig de gevolgen
etc.
Naar rato het aantal ongelukken en de ernst ervan wordt een lijst van “hotspots” opgesteld, een groot deel van de lijst van hotspots wordt nader diep onderzocht. (ik denk dat de locatie van Rob daarin niet voldoende hoog voorkomt, omdat ie te laag scoort op de lijst van gevaarlijk).
De belangrijkste hotspots worden vervolgens nauwkeurig geanalyseerd, bij de dodelijkste plekken worden de verantwoordelijke automobilisten niet meteen veroordeeld tot de galg, daar komt eerst nog een rechter bij aan te pas en we accepteren met zijn allen een aantal doden per jaar als gevolg van bewegende voertuigen met snelheden meer dan vijtien kilometer per uur. In het hele land, niet alleen in Amsterdam.
Er is dan ook geen enkele reden om Rob Alberts te gaan pamperen als hij een minimale misstand niet mag aankaarten in zijn overgevoelige buurt in de gemeente Amsterdam.
Bertie zegt: wat een geouwehoer van Rob Alberts (als ik het goed interpreteer, zoja hulde Bertie!)
Iik zeg: ga vooraleerst een probleem in Afghanistan oplossen, waar wij vooral vuile handen maken, voorafgaande aan dit geneuzel op de vierkante meter..
LikeLike
Met een pasr dingen ben ik het met je eens Jan masr nee, ik befoelde niet Ron.
LikeLike
Sorry voor de tikfouten, het tablet deed vervelend.
LikeLike
ok Bertie, disculpe voor mijn mis-interpretatie
LikeGeliked door 1 persoon
Voor meer realistische aanpak heb je ondernemers nodig met durf. De overheid en ambtenarij bezig met luchtkastelen, maar niet met wat er op het maaiveld allemaal gebeurt dan wel zou moeten worden georganiseerd. Ik heb er in Amsterdam enige ervaring bij opgedaan. En telkens weer confronterend!
LikeLike
De desastreuze marktwerking in diverse sectoren laat zien dat je ongelijk hebt. Waarbij ik het schandalige falen van de overheid niet wil verdoezelen. Bezorgde groet,
LikeLike
Overal hebben ze ambtenaren voor nodig.
Te zot voor woorden eigenlijk.
LikeLike