Opruiming

In de Kbuurt wordt er door steeds meer bewoners schoongemaakt en opgeruimd. Maandelijkse opruimacties in de straat, dagelijks straatvegen door containeradoptanten, ja er zijn veel schone en opgeruimde buurtbewoners. Twee families hebben andere gedachtes bij het opruimen. Grootouders, neven, nichten en kleinkinderen vechten een hun familievetes op straat uit. Zoals landen en regeringsleiders een ideologisch en/of religieus tintje over hun geweldsconflicten smeren. Zo gebruiken deze twee drugsfamilies muziek als motivatie voor hun moordlustige schiet- en steekincidenten.

De werkelijke motivaties bij de schiet- en steekincidenten is drugsgeld. Beide families leven van de groothandel in drugs. In mijn ogen heeft elke drugsgebruiker dan ook bloed aan de handen. Van klein- of incidenteel gebruiker, tot kleine straatdealer tot aangetrouwd familielid van de twee vechtende en scheldende families. Er kleeft bij allen bloed aan de handen. Bij de betrokken familieleden gaat het alleen maar dan ook alleen om het vele bloedgeld dat verbonden is aan de drugshandel.

Viavia hoor ik een anekdote. Voor de straatdealers is de juiste toegankelijke bewaarplek voor hun drugshandel belangrijk. Bij maandelijkse opruimacties in de wijk, maar ook door straatvegende containeradoptanten worden de gevulde voorraadplekken van de straat dealers gevonden. Verslaafde buurtbewoners hebben dit nu ook ontdekt. En ook zijn nu driftig aan het opruimen. Of mag ik zeggen dat ook zij met prikstok en bezem de straten schoonmaken.

De huilende drugsdealers mogen van mij voor de rechtbanken gesleept worden. De profiterende familieleden mogen hun zwijgplicht verbreken. Onschuldige buren en baby’s zijn al te lang slachtoffer van deze voortwoekerende drugsoorlog in onze buurt.

Een opruiming zonder gewonden of doden, maar een leefbare en schone buurt is wat er nodig is!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

13 reacties op Opruiming

 1. Menck zegt:

  Vaststaand feit: het gevaarlijkste van alle drugs is het succes. Driewerf helaas.

  Geliked door 1 persoon

 2. lil188 zegt:

  Het is vreselijk , de impact die drugs maar vooral het geld dat er mee gemoeid gaat, heeft. Hier zijn we niet zomaar van verlost en dan is de cleane familie Pimpelmees wel zeer welkom als gast.

  Geliked door 2 people

 3. hermanstel55 zegt:

  En bij de politie hebben twee van dit soort families zeker geen prioriteit. Ik zei al eerder, ons land is een bananenrepubliek geworden.

  Geliked door 2 people

 4. Karel zegt:

  vreselijke toestanden door die troep , en ja helaas zijn het er maar een paar die het voor velen verpesten , die moeten in mijn ogen heel zwaar worden gestraft

  Geliked door 2 people

 5. Bertie zegt:

  Echt verschrikkelijk, deze impasse want zo mag je het wel noemen. ik snap je verontwaardiging/ergernis/you name it.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik zie maar één oplossing: dat soort gasten met wortel en tak voor langere tijd uit de roulatie halen. De kans dat er iets van dien aard gebeurt, acht ik echter niet erg groot.

  Geliked door 1 persoon

 7. Mijn hemel wat een ellendige situatie. Hier moet keer gebeuren dan een wijkagent aan kan.

  Geliked door 1 persoon

 8. meninggever zegt:

  De situatie is dus niet veel veranderd sinds ik daar vertrok. Maar helaas is de criminaliteit wel verhard. Elke keer als ik de politieheli weer zie cirkelen boven die wijk weet ik weer dat er iets ernstigs loos is. Zo jammer, telkens opnieuw beginnen en steeds met hetzelfde geconfronteerd worden.

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Het drugsgebruik in jouw omgeving is mede oorzaak van deze wantoestanden. Evenals de liquidaties bij jou op de stoep. Bezorgde groet,

   Like

   • meninggever zegt:

    Waar ik woon geen drugsgebruik of liquidaties gelukkig….Maar wat zegt het verder. De steek/schietpartijen zijn nu ook al ver weg in de provincie zichtbaar..

    Like

    • Rob Alberts zegt:

     En ik maar denken dat bij jou een paar straten verder de oud-compagnon van Piet Wortel en die ene Madre Mia van de Nederlandse drugskartels vermoord zijn? Of die ene jonge advocaat die bij zijn voordeur moest sterven?

     Iets verder is de Zuidas natuurlijk wereldberoemd vanwege de grote omzet aan drugs. Waarbij ik vermoed dat veel van deze drugsgebruikers vlakbij jou wonen?

     Het drugsgebruik is vaak onzichtbaar! De bijbehorende excessen zijn jammer genoeg overal om ons heen.

     Stille groet,

     Like

 9. ik vind die discussie rondom legaliseren van drugs erg lastig omdat ik beide standpunten begrijp…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.