Zorgen om het HRH-huis

Gisteren was de https://1104enzo.nl/veiligheidstop-hartvoordekbuurt-op-14-september/ De bijeenkomst was in de Wi Eegi Kerki. Deze kerk staat naast het Henriette Roland Holst Huis. En juist daar gaan mijn zorgen naar uit. De hele vrijdag rijden de politieauto’s, brandweer en ambulances af en aan. Naar buiten komen de verhalen over onveiligheid mondjesmaat. Maar de feiten zijn duidelijk!

Als vrijwilliger van burennetwerk heb ik contact met een bewoner. Als energiecoach van !Woon kom ik bij bewoners op bezoek. En een oud-Kantershoffer is opgenomen in de verpleegafdeling van het HRH-huis. Maar ook de tamtam van de Bijlmermeer geeft geregeld info over het reilen en zeilen binnen het HRH-huis.

In het verleden was er een actieve bewonerscommissie binnen het HRH-huis. Nu weten de meeste bewoners niet meer van het bestaan van een bewonerscommissie. In het verleden waren er diverse activiteiten voor de bewoners. Maar nu vereenzamen de meeste bewoners. Op het rokersbankje bij de ingang zijn de meest schrijnende en verdrietige verhalen te horen!

Pijnlijk aan dit alles vind ik dat er door veel personeelsleden mooi weer wordt gespeeld. Terwijl teveel bewoners in angst en eenzaamheid leven. Een stadsdeelbestuurder heb ik uitgenodigd binnen het HRH-huis. Heel eerlijk kreeg ik als antwoord dat er vooral aandacht voor de jeugd is. En dat de passie voor ouderen ontbreekt.

Maar met dit blog wil ik nogmaals een oproep doen naar het stadsdeelbestuur. De bewoners van het HRH-huis hebben hulp nodig.

Kakkerlakken lopen er door de gangen. Maar de onduidelijke en inconsequente manier waarmee er wel of niet Corona-maatregelen worden afgekondigd maar verder niet worden uitgevoerd geeft ook veel angst en onzekerheid bij bewoners. De rampspoed van af en aan rijdende, politie, brandweer en ambulances is voor de hele wijk hoorbaar en zichtbaar. Een veiligheidstop voor de Kbuurt naast het HRH-huis is nuttig, belangrijk en noodzakelijk! Maar op zo’n zelfde manier verdienen alle bewoners van het HRH-huis ook een veilig en geborgen huis!

Vervelend genoeg zijn leidinggevenden van Woonzorg of Evean onbereikbaar voor het bespreken van zorgen. Eenzelfde ervaring hoor ik ook van de bewoners ….

https://www.evean.nl/locatie/henriette-roland-holst

https://www.woonzorg.nl/ik_zoek/contact?locatie=Henriette%20Roland%20Holst&lat=52.314301&lng=4.969781&project_id=44&straal=0&plaats=Amsterdam

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

12 reacties op Zorgen om het HRH-huis

 1. Harriette zegt:

  Intriest….. Goed dat je er over schrijft. Je woorden raken door je betrokkenheid die ik er in voel. 🙏

  Geliked door 2 people

  • Willem zegt:

   Onze zich liberaal noemende voorman zegt van wel, maar ik heb toch sterk de indruk dat hij een geheel andere opvatting heeft over het begrip ‘liberaal’. Voor mij zit in de liberale gedachte toch naast de zelfredzaamheid ook echt een stevige sociale component. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat onze nationale ‘hebergeenactieveherinneringenaan’- regeringsleider die sociale component heeft verbannen naar de diepste krochten van het kapitalisme.
   Voor de goede orde; tot een tiental jaren geleden voelde ik me ook thuis bij het liberale gedachtengoed, maar nu niet meer.

   Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  een regelrechte schande

  bezorgde groet

  Geliked door 2 people

 3. Michelle Hoetmer zegt:

  Helaas is de mond-dood-heid door zowel mondkapje als geen mondkapje een groot probleem bij het HRH. Of je nu in beschermd wonen verblijft, de verpleeg, de verzorg afdeling, Roads of bij woonzorg, maakt niet uit, van alle kanten hoor je dat men zich niet veilig voelt in het gebouw. Sommige laten hun hondje niet eens meer plassen in de avond, want over de gang zwerven ongure types. Ik verpleeg zelf mijn moeder daar in een zelfstandig wonen appartement en moet ook regelmatig rare gasten van haar deurbel trekken en naar buiten begeleiden. Er is geen nachtportier in het receptiehok. De deelnemers van de bewonerscommissie zijn opgestapt, zij voelen zich niet gehoord of serieus genomen. Bij de ingang van het terrein staat een bord “eigen terrein” maar de slagboom ontbreekt. Overdag word opoe van haar sokken gereden door ouders die hun kids inleveren aan de scholen en totaal geen rekening houden met de paardenkracht van een rollator of wandelstok. En in de nacht is een het party terrein op de parkeerplaatsen.
  Zeer sociaal dat wel, ze vragen of ik wat nodig heb, als je nee zegt is het prima, als je ze wegstuurt kan je een blikje of flesje naar je hoofd krijgen. En ik blijf dit melden aan alle betrokkenen: Roads, Evean, Woonzorg, gemeente, politie, handhavers, maar iedereen wijst naar elkaar?! Je komt er niet uit! We zeggen wel eens 3 is teveel en inderdaad, als Pietje naar Jantje wijst en Wim krijgt de schuld, maar er word niets opgepakt of opgelost, dan bereik je niks. Zal ongetwijfeld wel weer een uitbrander krijgen als ze mijn comment lezen… Ben niks anders gewend. Dus kom maar weer met de dreigementen en/of pesterijen! Bedankt Rob voor je blog! Ik heb zelf geen kinderen maar ga never nooit in zo’n wooncomplex.
  Niet alleen HRH hoor, heb moeders 10x verkast in 5 jaar en overal was gedoe. Dus ik word zelfstandig oud of gooi mijn lijf op straat wanneer ik niet meer voor mezelf kan zorgen, de ratten peuzelen mij wel op, het stikt er immers van 😉

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Beste Michelle, ik begrijp jouw zorgen. Met jouw reactie onderschrijf jij vooral de ernst van het probleem.
   Ik hoop dat er meer medestanders opstaan om gezamenlijk dit probleem aan te pakken en op te lossen.

   Optimistische groet,

   Like

 4. Karel zegt:

  ja Rob er is veel veranderd , maar dat is overal eigenlijk wel hé
  aan Tuindorp Nieuwendam zelf is niets veranderd , het ligt als een rood pannen dorp tussen het IJ en de nieuwbouw
  er wonen nog aardig wat oudjes , we hadden al eens een reünie zowel van de lagere school als het dorp zelf
  en wat betreft de nieuwe bewoners en hun omgeving , ja dat is aan hen zelf
  er ligt heel veel geschiedenis overal voor het oprapen

  koers groet

  Geliked door 1 persoon

 5. elsjeveth zegt:

  Anno 2021 ??? kakkerlakken in de gangen en andere vreselijk ongerief…het kan toch niet de bedoeling zijn op deze manier van te zorgen voor onze oudere medemens. Ik wens je veel succes met je initiatief via je blog de noodklok te luiden.

  Like

 6. meninggever zegt:

  Een ellende voor die ouderen als ik dit zo lees. Met kakkerlakker in het huis, de kamers, maar ook op straat. Welk een geweldige maatschappij zijn we geworden. Vol empathie richting ouderen vooral…

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Van een Amsterdamse politicus krijg ik een privé bericht dat de zorgen met bestuurders besproken en gedeeld worden.

   Waar een rijk land als Nederland met geroemde normen en waarden laat zien dat er maar een heel dun afbladderend vernislaagje aanwezig is ….

   Bezorgde groet,

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.