Meerdaags festival- en kampeerterrrein Kantershof

Elders wordt geruzied over Corona-maatregelen en/of natuurbehoud. In Kantershof ligt dat iets genuanceerder. De zwerfvuilprikkers weten meer. Fastfoodafval, gebruikte lachgasbalonnetjes, Gebruikte condooms, lege cocaïne wikkels, lege plastic wietzakjes, lege bierblikjes, lege energydrink blikjes en lege drankflessen worden dagelijks verzameld op en naast de parkeerplaatsen van Kantershof. De genoteerde nummerplaten geven aan dat het niet de bewoners zijn die deze rommel achterlaten. En de diverse campers komen uit heel Europa.

Voor de buurvrouwen zijn de openbare parkeerplaatsen, maar ook de privé plaatsen in de carports onveilig. Het feesten, vervuilen en lawaai maken geeft een onveilig gevoel. Waarbij de gemaakte opmerkingen vooral bedreigend en intimiderend zijn.

Het schoonhouden is een flinke klus. Dat er de volgende dag weer van alles op de parkeerplaats en in het groen ligt is een voortdurende ergernis! Dat buitenstaanders zo’n inbreuk maken in de eigen woonomgeving is meer dan vervelend.

Ja, ook naast Kantershof ligt een beschermd NatuurNetwerkNederland gebied. maar Kantershof is vooral een rustige groene woonwijk.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Meerdaags festival- en kampeerterrrein Kantershof

 1. Karel zegt:

  ha die Rob
  en waar is de handhaving als die nodig is om de buurvrouwen te beschermen 😦

  bedroefde groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Rebbeltje zegt:

  Heel vervelend allemaal
  Je moet je in je eigen buurt toch wel veilig voelen…en die troep tja dat zal ik nooit snappen.
  Neem het gewoon mee naar huis 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Bertie zegt:

  Degene die liever elders de boel vervuilen dan eigen tuin zijn zwijnen, excusez le mot.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zwerfvuil is toch al een ergernis, als het dan ook nog eens goeddeels door anderen wordt veroorzaakt is het helemaal balen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Willem zegt:

  Zwerf nu met mijn zoon een paar weken door Polen en Tsjechië en verbaas me over het ‘gebrek’ aan zwerfvuil in die landen. Gisteren waren wij bij een drukbezochte attractie in Tsjechisch Bohemen. Je moest ca 6 km over weinig begaanbaar pad om er te komen. ondanks de drommen mensen zag je nog geen snoeppapiertje liggen. Het enige wat ik aan zwerfvuil op dat drukbelopen pad gezien heb was een verpakkinkje van kauwgum, terwijl vrij veel kinderen bij liepen. Kennelijk is het bij de voormalige oostblokkers erin geramd dat je je rotzooi opruimt, want ook in steden als Praag en Krakau zag je nauwelijks zwerfvuil, terwijl er ook maar weinig politie zichtbaar was.
  Waarschijnlijk toch een kwestie van “jong geleerd, oud gedaan”.

  Geliked door 1 persoon

 6. meninggever zegt:

  Totaal gebrek aan handhaving doet veel op dit punt. En blijft opmerkelijk dat juist de jongere generaties die hun mond vol hebben over milieu en klimaat bij elke gelegenheid hun eigen troep gewoon op straat mikken. Ik zie het in Amsterdam zelf ook. Verpakkingen van fastfood, sigarettenpeuken, het wordt gewoon weggemikt. Maar soms komt het ook doordat het linkse stadsbestuur bezuinigt op vuilnisdiensten of overvolle bakken niet laat legen. Om welke reden dan ook. Vol is vol slaat ook op dat wat in die bakken zit.

  Like

 7. Spontanity zegt:

  En dan is het lastig gemotiveerd te blijven als het elke keer weer zo vervuild is!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.