Rood of Zwart ???

Op Linkedin lees ik bij Lesley Opstal,Helpt RECRUITERS en SALESPROFESSIONALS om meer BUSINESS te halen uit LinkedIn! I Geactiveerd door ☕ zwart + suiker I LinkedIn Trainer en Coach I

Als je 100 zwarte mieren en 100 rode mieren verzamelt en ze in een glazen pot doet, gebeurt er niets,

maar als je de pot pakt, krachtig schudt en op tafel laat liggen, zullen de mieren elkaar gaan doden.

Rood gelooft dat zwart de vijand is, terwijl zwart gelooft dat rood de vijand is wanneer de echte vijand de persoon is die de pot schudde.

Hetzelfde geldt voor de samenleving.

👉🏻Mannen versus vrouwen
👉🏻Links versus rechts
👉🏻Rijk versus arm
👉🏻Geloof versus wetenschap
👉🏻Roddels, geruchten, enz …

Voordat we met elkaar vechten, moeten we ons afvragen:

Wie schudde de pot?

Eens?

https://www.beleven.org/feest/internationale_dag_van_de_vrede

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Rood of Zwart ???

 1. picpholio zegt:

  Inderdaad een zeer interessante gedachte waar men zeker eens mag bij stil staan…..

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  laat er vrede zijn en wel wereldwijd , blijf weg van elke pot die te schudden is

  vredelievende groet

  Geliked door 1 persoon

 3. hermanstel55 zegt:

  Tja, dit komt weer uit de koker van zo’n managementgoeroe. Wat gebeurt er ook alweer als je een grote hoeveelheid ratten in een te kleine ruimte stopt? Of te veel varkens of kippen bij elkaar? Misschien is het wel erg gemakkelijk om een externe vijand te bedenken. Een klassieke manier om medestanders te werven. Jij bent toch ook “van de geschiedenis”? 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Bijzondere kijk op de samenleving.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik ben het eens dat er nogal eens een onzichtbare intrigant bij ‘geschillenkwesties’, een derde partij in het spel is. Maar ja de twee kampen hebben het zo druk met elkaar te bestoken dat er geen tijd is naar de oorzaak van het geschil te zoeken. Vroeger hadden we het op school over ‘stoken’, het ophitsen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Om te antwoorden op een reactie van een weblog waar ik me heb uitgeschreven:
  ‘Eerlijk gezegd heb ik het erotisch werk van LP Boon nooit gelezen (interesseert me ook niet). Die werden indertijd geschreven in een totaal andere tijdsgeest, de vraag is of dit genre vandaag nog door de beugel zou kunnen.
  Volwassenen die fantaseren over de (vaak onschuldige) seksuele ontdekkingstocht van kinderen wagen zich op zeer glad ijs. Pedofilie kan en mag nooit getolereerd worden. ‘

  Geliked door 1 persoon

 7. Spontanity zegt:

  Gewoon laten staan die pot!!

  Geliked door 1 persoon

 8. meninggever zegt:

  Wellicht is het handiger om haatzaaiers en vermeende slachtoffers, uit op het geld van anderen, eens uit te bannen. Laten we wel zijn gektesektes zetten aan tot afkeer, tot overdreven slachtofferschap, tot hij/zij verwijten, maar ook tot afschaffen van de democratische verhoudingen. Wij kennen hier een wonderlijke vorm van democratie. In Rusland en Turkije zijn verkiezingen een farce, want worden door de dictatoren in die landen compleet geregisseerd. In ons land heeft de premier en lijsttrekker van de grootste partij compleet maling aan de uitslagen van die verkiezingen. Je stemt overwegend rechts, hij kiest voor links. De formatie muurvast! Logisch. Nieuwkomers die hier heen komen omdat het hier zo fijn en veilig is leggen al na een korte periode eisen op tafel over hoe zij de samenleving hier willen veranderen. Moord en doodslag is aan de orde van de dag door geimporteerde criminaliteit. Of dat nu allemaal komt door die geschudde pot? Ik weet het niet, wel dat de haat in de wereld na 1989 toen de muren vielen groeide en na 9/11/01 als een turbo werd aangewakkerd. 300.000 slachtoffers sindsdien door terreur van een enkele kant. Laten we wel zijn….ook dat draagt niet bij tot een betere verhouding tussen alle mieren….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.