Camera toezicht

Een nieuwe buurman vraagt aan mij in wat voor een buurt hij is komen wonen. 600 Sociale huurwoningen waar ik vroeger vooral de stickers van Janmaat, een facistische extremist, op de lantaarnpalen geplakt zag. Een wijk waar een zeer actieve bewonersbelangenvereniging tegen de vermaledijde woningcorporatie vocht. Grote beleggers en pariculiere huisjesmelkers vragen nu een kamerhuur van bijna 600 euro. En de oorspronkelijke sociale gezinswoningen kosten nu 1500 euro kale huur.

Jazeker er zijn een aantal zeer actieve bewoners, elektrische rijden, zonnepanelen, buurtbeheer, schoon groen, natuurlijk groen, verduurzaming en energietransitie zijn voor diverse kleine groepjes bewoners ontzettend belangrijk.

Maar daar ging de vraag niet over.

Ongestoord prive wandelen van en naar huis of door de buurt is niet meer mogelijk. Het aantal camera’s dat vooral op de openbare ruimte gericht staat is groot!

Wetgeving m.b.t. privacy wordt door diverse buren met voeten getreden. Zichtbare en onzichtbare camera’s gericht op de openbare ruimte, video-opnamen gemaakt in de openbare ruimte geven een zeer onveilig en onbestemd gevoel. De wetgeving omtrent cameragebruik en video-opnamen in de openbare ruimte is kristalhelder. Dat er in dat geval sprake is van overtredingen is ook duidelijk.

Of hier met opzet wet- en regelgeving wordt overtreden blijft de vraag. Wel valt op dat dit vooral plaats vindt bij hermetisch afgesloten tuinen en huizen. Vermoedens dat criminele organisaties verscholen zitten achter deze camera’s is dan ook het verhaal dat de ronde doet.

De vraag is of het aangepakt moet worden, dat illegale filmen in de openbare ruimte. Er is geen toestemming, er is geen noodzaak en het is feitelijk verboden …

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

13 reacties op Camera toezicht

 1. Het is niet de enige wijk met die ellende en ik vermoed dat er achter die hekken nog veel meer problemen zijn die wel aangepakt moeten worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  wat een ellende allemaal Rob
  en of het ooit aangepakt zal worden , ik vraag het me af 😦

  trieste groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Het geeft je toch een onbehaaglijk gevoel Rob, hoe heeft het ooit zover kunnen komen?

  Geliked door 1 persoon

 4. elsjeveth zegt:

  Geen noodzaak en feitelijk verboden, maar helaas de keiharde werkelijkheid

  Geliked door 1 persoon

 5. al die camera’s; een goed gevoel heb ik er niet bij Rob

  maar het wordt hier wel gedoogd..

  prioriteit is het zeker niet

  groeten

  Like

 6. Karel zegt:

  ha die Rob
  ja ik heb zeker een genoten

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 7. Bertie zegt:

  En wie zou dat aanbrengen bij de politie en wat zou de politie er an doen, nog meer vragen.
  Het is ook zo dubbel. Enerzijds is het een onaangenaam idee dat je in het vizier bent, anderzijds is het een veilig idee.( Dat laatste heb ik van anderen gehoord, in ons dorpje komt nauwelijks straatcriminaliteit voor.)

  Like

 8. Spontanity zegt:

  Jeetje, dat klinkt echt niet fijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.