Een tweede huis?

Veel van mijn buren praten trots over hun tweede huis. Vaak krijg ik dan ook de prachtigste foto’s te zien. Tijdens het bekijken van deze foto’s krijg ik meteen een uitnodiging om mijn volgende vakantie mee te gaan naar het prachtige land, streek en tweede huis. Ik wimpel deze vriendelijke uitnodiging altijd af. Ik zou een heel jaar elders in alle werelddelen de prachtigste oorden kunnen bezoeken. Maar ja zeggen tegen de ene trotse tweede huiseigenaar maakt dat ik bij al die trotse tweede huiseigenaren zou moeten zeggen.

Een collega nodigde mij uit om een verre school te bezoeken en te sponsoren. De werkweek van een van onze klassen naar deze verre school heb ik wel gesponsord. En nu tip mijn vriend Bas mij om weer een verre school te sponsoren. Een wederzijdse kennis is betrokken bij http://www.belira.org/ . BEtter Life In Rural Areas, Belira. Ik vind dat een mooie ontwikkeling. Natuurlijk zal er in de geboortestreek ook wel een tweede huis staan.

De Stichting Belira is in 2002 opgericht in 2002 door een drietal Amsterdamse oud-ambtenaren . Het doel is een bijdrage (hoe bescheiden dan ook) te leveren aan het duurzaam verbeteren van het leven op het platteland in Ghana, te beginnen bij het dorp Wenchi.

Bij mijn vrienden die trots over hun tweede huis praten geef ik na enige tijd een weerwoord. Ik vertel dan dat ik niet in sprookjes geloof. Ik wijs dan naar hun kinderen en kleinkinderen. Waarop ik zeg dat hun hart nu hier in Nederland ligt. Het blijft dan even stil, maar dan wordt er toch geknikt.

Daarom heb ik des te meer respect voor de inzet van de drie oprichters van Belira. Zij hebben nog steeds hun hart verbonden aan hun dorp Wenchi in Brong-Ahafo region, Ghana. 

Op de website is het begin en de resultaten tot nu toe te vinden: http://www.belira.org/het-begin

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Een tweede huis?

 1. Karel zegt:

  mogge Rob
  een goede zaak , ik vind het enkel zo jammer dat het nodig is
  en kan het ook niet goed rijmen , al die lui in Europa en Canada , de meesten met dus 2 huizen , moet toch ook wat kosten om daar heen en terug te reizen , en dan anderen vragen om sponsor geld ?
  waar is al dat geld dat o.a wij al schonken sinds de jaren ’60 ?

  rustige zondag groet

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   De mensen van deze stichting hebben mooie Internationale Universitaire studies succesvol doorlopen.
   Het zijn altijd harde werkers geweest, hier en in andere landen.

   Over welk geld heb jij het?

   De stichting werkt aan de ontwikkeling van het leven en onderwijsmogelijkheden in de landelijke omgeving van de Brong Ahafo regio. Ghana was een Britse kolonie, maar werd in 1960 een onafhankelijke republiek.

   Stille groet,

   Like

   • Karel zegt:

    nou wij zamelden melkdoppen in en lege vloeitjes pakjes en wat al niet meer om de hongerige kindjes , indertijd o.a in Biafra te helpen

    allemaal goed opgeleide mensen dus die deze stichting draaiend houden
    ja geheel Afrika was ooit koloniaal bezit door verschillende Europese landen
    en nu allen onafhankelijk , maar er zijn teveel stamhoofden welke allemaal de baas willen zijn , en zodra ergens de ontwikkeling te hoog wordt willen ze dat weer inpikken
    al die hulp is al mijn leven aan de gang , dus meer dan 70 jaar , dan houd het toch eigenlijk wel zo’n beetje op voor velen hoor
    er zijn zoveel zaken waarvoor je een smsje kan zenden voor eurotjes
    maar ondertussen is er hier ook een voedselbank en leven er velen in armoede
    begrijp me niet verkeerd , maar zie wat onze ouders deden na WO2 bouwden het land op
    waarom kunnen zij dat daar niet dan vraag ik me af

    koers groet

    Like

 2. meninggever zegt:

  Ik ben niet zo van de tweede huizen. Geeft ook dubbele lasten en ook de noodzaak dat tweede huis vooralsnog verplicht te bezetten om het ook te gebruiken waartoe het bedoeld is. Leuk voor hen die geld over houden. Ik geef het liever uit aan dat eerste huis dat daardoor mijn thuis is. En buiten Amsterdam bestaat de wereld helemaal niet ….toch??

  Like

  • Willem zegt:

   Dan heb je als Amsterdammer toch maar een heel eng en beperkt wereldbeeld als er daarbuiten geen wereld bestaat.
   Als ‘provinciaal’ die vaak voor zijn werk naar Amsterdam moest, heb ik vaak inderdaad met enige regelmaat ondervonden dat er Amstd(r)ammers zijn, die geen idee hebben dat er oostelijk van Muiderberg ook nog mensen, het merendeel van de Nederlanders zelfs, wonen. Gelukkig wonen er ook nog genoeg mensen die wel weten wat er zich in Nederland afspeelt.

   Like

 3. gewoonanneke zegt:

  Pff moet er niet aan denken nog een huis, heen en weer reizen, allebei bijhouden…….geen optie ook want zou het toch niet kunnen kopen… hoewel een huis op Terschelling er bij nog wel een droom voor ons is……

  Like

 4. Herman zegt:

  Zoooo Rob, jij woont in een zeer welgestelde buurt, met allemaal voormalige yuppen, naar ik aanneem. Mogelijk kun je nog wat namen van buren terugvinden in de Panama Papers 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.