De verguisde stad

De verguisde stad is voor veel Bijlmerbelievers de naam voor hun geliefde woonplek. Als eerbetoon dragen velen trots een dichtregel van de verguisde stad op een t-shirt. (VERGUISD & GEKWETST Ik Vond Er Slechts Geluk En Jou). Natuurlijk is dit ook de oude slogan van het wereldberoemde Blij met de Bijlmer Festival. Maar nu is na lang wachten ‘de verguisde stad’ de titel van een door Henno Eggenkamp geschreven boek. De subtitel is: ‘de geschiedenis van de bijlmermeer’ verteld door een insider Henno Eggenkamp.

De lezers van dit boekwerk lezen in een helder geschreven verhaal feiten, anekdoten en ervaringen van Henno Eggenkamp. Al langer wordt er gesproken over dit boek. Al langer is aan Henno gevraagd om dit boek te schrijven. De missers, fouten en vergissingen tijdens de ontwikkeling, de bouw, de renovatie en de vernieuwing van de bijlmermeer zijn te lezen in dit boek. Voor- en tegenstanders van de bijlmermeer zullen in deze geschiedschrijving aanknopingspunten vinden. Hoofdrolspelers in deze geschiedenis zullen met het schaamrood op de kaken moeten toegeven dat hun activiteiten haarfijn worden beschreven.

Het uitgebreide archief van Henno en het Bijlmermuseum zorgen ervoor dat het boek een betrouwbare geschiedenis geeft van de Bijlmermeer. Niet alleen voor (oud-)bewoners van de bijlmermeer, gemeentelijke ambtenaren, politici en/of bestuurders is dit boek een aanrader. Demografen, volkshuisvesters, bouwers en woningcorporaties krijgen met dit boek een inkijkje waar lessen uit geleerd kunnen worden.

Voor het tweede boek “de stormachtige levensloop van een ‘utopisch’ woonpark”schrijf ik een aparte blogpost.

De Verguisde Stad’ kunt u online bestellen bij Mijnbestseller.nl
‘De Verguisde Stad’ is ook te koop bij boekhandels en Bolcom, maar alleen bij ‘Mijn bestseller’ is de verdienste voor de uitgever en schrijver van betekenis.  
De prijs van het boek is 25 euro.
https://www.mijnbestseller.nl/site/?r=userwebsite/index&id=henno_eggenkamp

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op De verguisde stad

 1. Rebbeltje zegt:

  Helaas lees maar heel weinig boeken 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  ha die Rob
  ben blij dat je de foto’s mooi vind
  je ziet wel ik ben anders bezig dan jij , lees enkel nog wat tijdschriften

  rustige middag groet

  Geliked door 1 persoon

 3. meninggever zegt:

  Van 1970-1975 heerlijk gewoond. Daarna begon de tragedie die met dank aan het linkse stadsbestuur van toen leidde tot de ramp die Bijlmermeer heette. Maling aan de bewoners, volpompen met eenduidige mensen uit Suriname en van elders komenden. Niet kijken naar sociale cohesie, wegkijkend van de drugsoverlast, de criminaliteit. Een wijk in tien jaar afgeschreven. Het blijft een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het stadsbestuur. Ik was blij dat ik er uit weg kon komen. En mijd de wijk nu nog zoveel mogelijk. Het dagelijkse nieuws over schiet/steekpartijen en overvallen winkels zegt me genoeg…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.