Bezorgd? 666

Talloze bezorgdiensten maken mooie sier met hun duurzame, schone, kleinschalige bezorgen. Levensmiddelen, maaltijden, kleding, schoeisel, vermaak en ook dat ene kan thuis bezorgd worden. Of het nu om de keukenkasten, koelkast, het etensbord, het glas op tafel, de kledingkast, de schoenenplank, feestaankleding, het beddengoed of de tijdelijke slaappartner gaat het wordt bezorgd en geleverd. Dat er rokende scooters, stinkende dieselauto’s en bestelbusjes gebruikt worden is de overheersende praktijk. De snelservice binnen 10 minuten bezorgd leek het summun te zijn?

Maar een landelijke verder niet bij name te noemen politieke partij weet het nog mooier voor te doen. Ondernemers krijgen in Amsterdam alle voorrang en privileges toegestopt. In tegenspraak met gemaakte toezeggingen en bestemmingsplannen gaat de horeca onverdroten door met het uitbreiden van hotels, restaurants en terrassen.

Nu is ook de knijpende woningnood gevonden om bewoners in het nauw te duwen. Woningen waarin bespaard wordt op keukenoppervlakte kunnen sneller en goedkoper en meer gebouwd worden op de schaarse bouwlocaties. Openbare gaarkeukens zullen er niet komen voor deze woningen zonder keuken. Maar als het plan van de lijsttrekker annex horeca-ondernemer doorgaat zullen de bewoners nog afhankelijker zijn van bezorgdiensten en de roekeloze uitdijende horeca.

Tot nu toe ben ik zeer bevoorrecht. Mijn kleding en schoeisel kan ik even verderop laten repareren. Modieus hoef ik niet rond te lopen. Het winkelcentrum en de markt zorgen voor mijn eten en drinken. Waarbij ik vrolijke gebruik maak van de bakfiets van Jesse. Hij bezorgt wekelijks mijn verpakkingsvrije vegan produkten.

Of er ook beknibbeld gaat worden op het sanitair in de nieuwbouw van woningen is wellicht een volgende stap. Vrij toegankelijke sanitair ontbreekt nog steeds in Amsterdam. Verplicht een versnapering moeten kopen voor het gebruik van een toilet zal nog dwingender worden. Zoals de laatste badhuizen van Amsterdam uitgebaat worden door horeca-ondernemers voorzie ik ook dat de wasgelegenheid in de nieuwbouw woningen wegbezuinigd gaan worden. Persoonlijke hygiëne zie ik hierbij toch ook met angst en beven tegemoet.

Ondernemers hebben vooral een winstoogmerk. Jammer genoeg vergeten teveel kiezers in het stemhokje dat een aantal politici en sommige politieke partijen vooral begaan zijn met het winstoogmerk van lokale, landelijke en/of internationale ondernemingen. De vermenging van eigen financiële  belangen en politieke ideeen en plannen is voor de oplettende mensen duidelijk zichtbaar. De politieke loopbaan wordt vaak vervolgd in een commerciële functie met de mogelijkheid om binnen het netwerk te lobbyen voor allerlei gewin. Dat het welbevinden van kiezers, bewoners en/of burgers van ondergeschikt belang is voor de eigen financiën heeft al vele schandalen opgeleverd ….

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

22 reacties op Bezorgd? 666

 1. Karel zegt:

  ja Rob , het grote geld regeert 😦

  bedroefde groet

  Geliked door 1 persoon

 2. De inspanningen die jij levert zijn een druppel op een heet gloeiende plaat. Zolang het merendeel van de mensen/ondernemers/politici niet inziet dat het hoog tijd wordt dat ons gedrag dringend verandert blijven we aanmodderen (tot het op een dag helemaal te laat zal zijn).

  Geliked door 1 persoon

 3. Zelfs de kleine leverancier van haardhout maakt plotseling torenhoge winsten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Willem zegt:

  Misschien wel een gepland onderdeel van ‘de nieuwe bestuurscultuur’. Voorlopig zie ik weinig meer dan het opkopen van wijnzakken, oude en nieuwe en alle soorten en maten, om de oogst van de afgelopen jaren in te kunnen bewaren , of beter gezegd, te kunnen conserveren.

  Geliked door 1 persoon

 5. KnutzEls zegt:

  Ik zie een grote toekomst weggelegd voor grote goedkoop te bouwen hallen. Met nissen waarin geslapen kan worden, een kast ernaast om kleding in op te bergen en een tv aan te hangen. Weinig kosten, enorm rendement. Soort superieure slaapzalen, meer heeft een mens niet nodig. Grrrgh!! 😉😉😉🍀

  Geliked door 2 people

 6. hermanstel55 zegt:

  Een zorgwekkend beeld, schets jij hier Rob. Maar inderdaad uiteindelijk leven wij al lang niet meer in een land waar oog id voor de noden van het individu. Geld, gemakkelijke winst en eigen roem, dat is het trieste voortvloeisel uit ons liberale kabinet. Het wordt m.i. nog veel erger. We blijven trendvolger van de V.S.

  Geliked door 1 persoon

 7. Mack zegt:

  Klopt helemaal, van die politici. Als die nu eens bezorgers worden op een gewone fiets? In Amsterdam? Vooruit, een elektrische.

  Geliked door 1 persoon

 8. gewoonanneke zegt:

  Zelden bestel ik wel eens iets wat ik zelf niet kan vervoeren op de fiets. Maar ik zie inderdaad de busjes af en aan rijden in de straat.

  Geliked door 1 persoon

 9. Dit is iets wat je na iedere crisis ziet. men snakt naar een terugkeer van wat men als normaliteit ziet. Daar is geen kruid tegen te wassen. Het heeft ook veel te maken met de manier waarop ondernemingen bezig zijn. Proberen te overleven in een omgeving waarin verandering eerder als een dreiging dan als een kans wordt gezien. Het is nu de crisis voorbij is verklaard weer terug naar business as usual. Vandaar bijvoorbeeld ook weer de terugkeer van de files. Thuiswerken is uit de tijd. terug naar de tredmolen van de kantoortuin.

  Geliked door 1 persoon

 10. Spontanity zegt:

  Wasgelegenheid in de nieuwbouw woningen wegbezuinigd gaan worden??
  En dan?

  Geliked door 1 persoon

 11. Levensjutter zegt:

  Met stijgende verbazing en opgetrokken wenkbrauwen heb ik je blog gelezen Rob. Niet te geloven…

  Geliked door 1 persoon

 12. Sjoerd zegt:

  Het is uiteraard doemdenken op deze manier, maar ik kan me er wel een voorstelling van maken.

  Like

 13. meninggever zegt:

  Ooit was de Roemeense communistische leider Ceaucescu al zo ver dat hij voor de volkskameraden in zijn al zo arme land flats liet bouwen zonder sanitaire voorzieningen en zelfs verwarming. Harder werken maakte warm, zo was de gedachte, en door een gezamenlijke keuken in te richten beneden in die gebouwen had je ook die niet meer nodig. Het bespaarde veel geld, maar gaf ook een hoop ellende. Communisme kende veel van dit soort wonderlijke gedachten. Ik heb het in een aantal van die heilstaten mogen zien. Zo zag je vaak de kachel in de CSSR, Polen of de DDR op 30 graden gezet, met de deuren en ramen open. Oorzaak met stookte bruinkool wat meer dan voldoende te vinden was. Of leverde licht vanuit kerncentrales. Wie het communisme een beetje leerde kennen weet dat uitwassen daar meer te vinden waren dan bij ons in het westen. Eten op de bon, luxe niet verkrijgbaar voor de burger (volkskameraden) maar wel voor de elite. Want die zag je daar net zo als hier. Pek en ketel….het blijft lastig. Zeker als je de hoofdoorzaken van woningnoden blijft vermijden….

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Toevallig heb ik Roemeense buren. Een hele familie met aanhang is door heel Nederland werkzaam in de bouw.
   Zonder Oost-Europeanen staat de grote en kleine bouw in Nederland stil.
   Ik begrijp dat Meneer Boris in Engeland ook graag heel veel instroom heeft om diverse sectoren vlot te trekken. Of dit vooral Roemenen zullen zijn weet ik niet.

   Wel begrijp ik dat een deel van de Nederlandse woningnood door niet-Nederlanders opgelost moet worden.

   PS: enige tijd terug mocht ik een cursus voor energiecoachen ondersteunen. Toevallig met Oost-Europese vrouwen. Hun verhalen over energiegebruik waren niet te vergelijken met jouw ervaringen. Is jouw informatie verouderd?

   PS: mijn blog was vooral gericht over de berichtgeving van een Amsterdamse politicus en zijn voorzetten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

   Vriendelijke groet,

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.