Zeurpiet ???

Mijn laatste blogposts maken mij wellicht een Meneer Klaagstok-Nooittevreden? Misschien komt dit door vele bolletjes met een vloeibare substantie die nu geregeld uit die witte machines boven in de lucht naar beneden komen?

De blauwe grootgrutter maakt het met diezelfde natte substantie in mijn ogen wel heel erg bont. Eerst in plastic flessen en nu in plastic pakken van een halve liter vraagt de blauwe grootgrutter €0,55. Bij het Utrechtse industrieterrein Lage Weide wordt deze nattigheid van 140 meter diepte omhoog gepompt. Diezelfde substantie wordt als kraanwater door het lokale waterleidingbedrijf voor €2,00/1000 liter aangeboden.

Jazeker, het bedrijf was oorspronkelijk gevestigd in Baarle Hertog, vandaar de naam Bar-le-Duc.

Het water wil ik niet adellijk noemen. De verkoopmethode vind ik ook beneden peil, het water komt tenslotte van 140 meter diep! De prijsstelling vind ik zwaar overtrokken. De kosten voor het kraanwater uit het bijbehorende waterleidingnet is weer normaal te noemen.

Ach, ik begon al met de vraag ben ik Meneer Klaagstok-Nooittevreden geworden? Of is dit meer een blogpost van zure wijn verpakt in oude zakken?

Ik herken veel klanten met deze te dure pakken water. Het zijn vooral mensen met geen of weinig ervaring met schoon en drinkbaar leidingwater. Diezelfde mensen die het een erezaak vinden om hun gasten drinkwater aan te bieden in ongeopende flessen en/of pakken. Bijna iedereen in Nederland is aangesloten op een waterleidingnet. Maar in veel Europese vakantielanden ontbreekt het aan schoon en drinkbaar kraanwater.

Een collega vertelde mij ooit dat de gezondheidsgraad in een land is af te meten aan de beschikbaarheid van schoon en drinkbaar kraanwater in eigen huis. Waarbij ons land met die graadmeter er heel goed vanaf komt. Waar ik dan aan wil toevoegen dat de blauwe grootgrutter de nieuwe afspraken over het gebruik van plastic flessen aan zijn laars lapt. En dat hun verkoop van eenvoudig kraanwater buitensporig duur is. Aldus Meneer Klaagstok-Nooittevreden alias Zeurpiet

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

26 reacties op Zeurpiet ???

 1. Je houdt ons in ieder geval wakker, Rob!
  Wanneer mijn oudere zwager (76) goed op dreef is houdt ook niet veel stand vwb overheden en andere maatschappelijke ‘calamiteiten’ die schreeuwen om een kritische noot. Het is een eindeloos gedoe en goed om af en toe het roer om te gooien, want anders raak je mogelijk verstrikt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bertie zegt:

  Het is flauwe kul Rob, dat weten wij ook wel. Maar sommige mensen denken er anders over, ik ken zelfs iemand die er meer afwast, Vindt ze veiliger.Tja
  Alle supermarkten verkopen het, niet alleen de bekende grutter.

  Like

 3. Karel zegt:

  ik drink Gooisch water van hier vlakbij ( als het goed is )
  flesjes en pakken water komen hier niet in huis

  Geliked door 1 persoon

 4. KnutzEls zegt:

  Man en ik hebben een mooi flesje van RVS dat we vullen met kraanwater. Die blauwe grutter maakt het al te bont, want dat karton is natuurlijk gevoerd met…. plastic. Dat schiet dus niet op. Maar ja, het is er en dus kopen de mensen het…..

  Geliked door 1 persoon

 5. staartje zegt:

  Ik haal vrijwel nooit water in flessen. Heel soms met 🎄 bij het etentje. ( pellegrino) Zelf heb ik een apparaat om koolzuurwater te maken. Ik vind het lekker en ik vind het heerlijk dat ik niet met flessen water hoef te sjouwen. Ik doe dat al jaren.

  Geliked door 1 persoon

 6. Willem zegt:

  Als mijn werkplek ergens in West-Nederland was, dan stond ik er op om een krat spa-blauw ter beschikking te hebben. De reden ervoor was vrij simpel; van het West-Nederlandse kraanwater was (is nog steeds? Ik ben er sinds mijn pensionering niet meer geweest) geen smakelijke thee te zetten. Aangezien ik geen koffie lust wil ik wel zeker zijn van een smakelijke kop thee en van kalkrijk, of gechloreerd water valt nu eenmaal geen drinkbare thee te maken. Ik zie slecht theewater nog altijd als een belangrijke reden voor de enorme populariteit van ‘smaakjesthee’. De zoetigheid maskeert heel veel onvolkomenheden.
  Misschien was ik er overdreven in, maar de mevrouw die de catering in de bouwkeet verzorgde hoefde/mocht ook geen thee voor me te zetten. Ik heb in mijn leven genoeg thee aangeboden gekregen van het horeca-niveau; ‘gekleurd water’, soms met een ‘schuimlaagje’ doordat er water gebruikt was dat rechtstreeks uit een warmwaterboiler kwam.
  Gelukkig woon ik in een streek van het land waar ook uit de kraan goed theewater stroomt, dus flessen water koop ik zelden; alleen heel sporadisch als het flesje stuk is dat ik altijd meeneem op mijn fiets- of wandeltochten. Vooral bij wandelen is een kunststof flesje plezieriger dan een glazen of rvs-flesje of dopper.

  Geliked door 2 people

  • Rob Alberts zegt:

   De slappe thee met veel melk en suiker uit mijn jeugd doet mij nu nog gruwen.
   De sterke thee met melk en suiker van mijn Schotse ex kon mij ook al niet bekoren.

   De hoeveelheid ijzer in het grondwater op sommige plekken in Nederland en de bijbehorende bruin verkleuring past ook niet bij een kop thee.

   Smaakjesthee vind ik ook niets. Een verse kruidenthee uit eigen tuin drink ik soms. Maar verder ben ik een echte koffiedrinker.

   Het gebruik van plastic probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. De gevolgen van micro plastic in het milieu en ons eigen lichaam hebben verontrustende gevolgen.

   Maar dat de kwaliteit van theewater van belang is begrijp ik goed. En dat theedrinkers er niet altijd goed vanaf komen zie ik ook.

   Vriendelijke groet,

   Geliked door 1 persoon

 7. Koen zegt:

  Volgens mij pleitte GroenLinks een tijdje geleden voor gratis leidingwater op elk terras (bij de bestelling van iets anders uiteraard). Ik was voor het eerst in 1977 in Griekenland en ik vond het geweldig dat je daar inderdaad bij een kopje koffie standaard een glas water kreeg.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bij ons komt water uit de kraan op tafel. Helaas hebben we pech en kunnen we (door een rioleringsfout van de verkavelaars indertijd) ons regenwater niet gebruiken voor andere doeleinden (doorspoelen toilet, wasmachine). Daar gebruiken we dan Heineken voor (wat Nederlanders ‘bier’ noemen).

  Like

 9. meninggever zegt:

  Uit onderzoeken in het verleden bleek ook dat veel van dat opgepompte water wel degelijk vervuilingen bevatte als arsenicum. Maar juist vandaag kwam het bericht dat ook waterleidingbedrijven steeds meer PCB-vervuiling vinden in het aangeboden kraanwater. En in bepaalde buurten bij de waterzuiveringcentrales precies kan worden verteld hoeveel drugs men in bepaalde wijken tot zich neemt. Ook best verontrustend…

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   De grondwatervervuiling is in Nederland al lang een probleem. Landbouw, Veeteelt, industrie en veel bewoners zijn rechtstreeks aan te wijzen voor deze vervuiling.

   Dat Corona besmettingen en drugsgebruik in het afvalwater zijn terug te vinden wordt nog niet echt ingezet voor diagnose en/of preventie.

   Dat de vervuiling van bodem en grondwater een zeer slechte invloed heeft op onze gezondheid wordt al langer verkondigd. De tegenwerkende en ontkennende krachten hebben alleen nog steeds de overhand.

   Bezorgde groet,

   Geliked door 1 persoon

 10. elsjeveth zegt:

  Water uit de kraan en zeker niet uit een flesje. De gekheid gekroond. Ik ben heel blij met het water dat hier uit de kraan komt, we zijn wat dat betreft een bevoorrecht land.

  Geliked door 1 persoon

 11. Wij hebben alleen een paar grote flessen water in voorraad voor het geval dat er een probleem is met de waterleiding. Normaal gebruiken we alleen leidingwater van Friese bodem.

  Geliked door 1 persoon

 12. Watergeest zegt:

  Nooittevredenheid kent twee varianten. De ene wil dat misstanden verdwijnen en dat doen ze niet. Vandaar dus. De andere variant wil altijd meer en veroorzaakt zo mede de misstanden. Deze variant heeft ook nog het lef om beide soorten nooittevredenheid als twee kanten van dezelfde medaille te duiden. Dus wat kun je anders als normaal mens.

  Like

 13. Levensjutter zegt:

  Mooi onderwerp om aandacht aan te besteden. Die grootgrutter… die zou geboycot moeten worden! Hier staan een paar literflessen water op de hems, in geval van problemen met de waterleiding. Verder koop ik nooit water in fles. De kwaliteit van het water is hier niet best, dus onze kruidentheetjes moeten altijd redelijk ‘stevig’ zijn. Er zit veel te veel kalk in het water hier, maar ook veel (giftige) verontreiniging door landbouw, zo werd onlangs duidelijk uit een rapport. Soms denken we er wel eens over een eigen bron te laten slaan, maar hoe zuiver zal dát water dan zijn? Voorlopig zijn we dus maar gewoon dankbaar voor een goed werkend waterleidingnet hier…

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Mijn waterpomp geeft helder en fris water.
   Maar in mijn omgeving klagen sommigen over de zoute kwel.

   En zoute kwel zou ook bij jullie kunnen zitten.
   De verontreiniging door de landbouw blijft natuurlijk lastig!

   Stille groet,

   Geliked door 1 persoon

 14. Ik denk vooral dat iedereen lekker moet weten welk water diegene drinkt en dat die flessen daarna weer fijn terug moeten naar de winkel voor hergebruik.

  Geliked door 1 persoon

 15. John zegt:

  Of het zeuren of klagen is weet ik niet, je wilt het van je hart. Fleswater kopen is gewoon geld de zee in mieteren. Drinkwater is net zo goed, en, milieuvriendelijker.

  Geliked door 1 persoon

 16. HesterLeyNel zegt:

  Ons het wel ’n probleem met onsuiwerhede in ons kraanwater. Ons koop gesuiwerde water baie goedkoop en gebruik ons eie containers wanneer ons gaan water haal by die depot. Ons kan wel die kraanwater kook ook, maar elektrisiteit is baie duur en nie altyd beskikbaar nie. Ons mors egter nie geld op ingevoerde botteltjies water nie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.