Skatepark Kraaiennest

Na een lange voorbereiding is vanmiddag het Skatepark Kraaiennest geopend. Ik citeer de initiatiefnemer Pieter Glas:

‘’Een drijfveer van mij is, dat je je eigen omgeving kan vormgeven. Binnen de skate-cultuur gaan we niet zitten afwachten maar de Do It Yourself mentaliteit is wat ik persoonlijk wil uitdragen met dit project. Ik hoop dat dit jongeren in deze buurt inspireert om ook aan te pakken. We hebben dit met een hele groep echt samen gedaan. Daar ontstaan vriendschappen uit en naar het skateparkje toe een mate van eigenaarschap. Het is ons geschenk aan deze buurt, we willen hiermee een positieve bijdrage leveren. Maar bovenal natuurlijk zelf lekker skaten en een gezellige tijd hebben.’’

Ik sprak ook nog even met de trotse moeder van Pieter! Wij genoten samen van het feest. Al zullen wij nooit gaan skaten … Maar allebei vinden we het een prachtig project!

De website 1104enzo.nl schreef afgelopen week het volgende:

Afgelopen maanden hebben bewoners uit Zuidoost hard gewerkt en een eigen skateparkje gebouwd in de openbare ruimte in de K-buurt. Het skateparkje ligt naast Fort Kraaiennest, de sportvelden en de speeltuin. Jongeren uit Zuidoost hebben dit skateparkje zelf ontworpen en gebouwd onder begeleiding van vereniging Skatemates. nl (zelf skateboarders) Iedereen met een skateboard, inline-skates en BMX kan hier dagelijks gebruik van maken. Do It Yourself! Dat is dan ook de naam Skatepark Kraaiennest DIY. De financiering is tot stand gekomen door het aanschrijven van Fondsen en ondersteuning vanuit het Kmidden-Cocreatie traject en de gemeente Amsterdam.

Zo’n 40 skaters hebben ontworpen en gebouwd. Ook vele buurtbewoners hebben geholpen. De opening op een druilerige zondagmiddag was een succes. De aankondiging dat er volgend seizoen in de lente van 2022 skateboardlessen zijn werd met gejuich ontvangen. Vanaf maart/ april worden de lessen worden aan geboden voor beginners in blokken van 5 lessen.

Mick La Rock, geboren als Aileen Esther Middel, ook bekend als MICKEY, maakte weer een nieuwe wand op het Skatepark. Ik vroeg haar hoe vaak zij hier als iets maakte. Maar ook zij is de tel kwijt.

De wedstrijd met de mobiele skate elementen werd onder de metrobaan gehouden. Op deze manier werd het evenementenplein van Kraaiennest weer eens nuttig besteed. Omdat voor mij de bouwers, de deelnemende organisaties en de wedstrijddeelnemers allemaal winnaars zijn vernoem ik verder niemand bij naam.

De uitgereikte prijzen bij de opening, de hapjes, het drankje en de muziek van Vinger.nl maakten het een een geslaagde zondagmiddag.

Vanaf nu kan een ieder genieten van het Skatepark Kraaiennest !!!

https://1104enzo.nl/skateparkkraaiennest/

https://1104enzo.nl/zondag-opening-skateplein-kraaiennest/

https://1104enzo.nl/container-geplaatst-voor-skate-in-fort-kraaiennest/

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Geen categorie, gezondheid, Kinderen, Politiek. Bookmark de permalink .

8 reacties op Skatepark Kraaiennest

 1. Ik hou het maar bij een koffietje op het terras…

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Ik dronk ook een koffie bij de opening.

   De metrobaan boven ons hoofd hield alle miezerige regendruppels tegen.

   Het skaten gaf een mooi uitzicht.
   Het publiek was vrolijk en onderhoudend.

   Maar zelf skaten doe ik niet …..

   Vrolijke groet,

   Geliked door 1 persoon

 2. Bertie zegt:

  Felicitaties voor alle medewerkers!

  Geliked door 1 persoon

 3. Karel zegt:

  leuk om naar te kijken ja 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. elsjeveth zegt:

  Geweldig wat een enthousiasme ! Proficiat

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Skateplein Kraaiennest feestelijk geopend - 1104 en zo

 6. Een mooi initiatief weer. In onze wijk is ook zo’n skatepark voor de jeugd. Een doorslaand succes, want er zijn altijd jongeren te vinden die zich er prima amuseren.

  Geliked door 1 persoon

 7. Herman zegt:

  Wat een mooi initiatief van de jeugd zelf. Skateparken zijn inderdaad erg populair tegenwoordig. Het is goed voor de jeugd om te bewegen en lekker buiten bezig te zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.