Woningnood en Corona

Reinier van Dantzig, beoogd lijsttrekker van D66 in Amsterdam presenteerde zijn oplossing voor de Amsterdamse woningnood. Het schrappen van de keuken in nieuw te bouwen woningen is zijn oplossing. Dat hij als horeca-ondernemer graag nog meer omzet genereert is duidelijk. Maar zorgmedewerkers en leerkrachten hebben last van de Amsterdamse woningnood. Zoals ook jongeren geen woning kunnen vinden. In Kantershof is dat duidelijk te merken. Al speelt de gedwongen sluiting van het uitgaansleven ook een rol.

Feestend en slapend in hun auto laten de jongeren ontzettend veel afval achter. Lachgas tanks, ballonnetjes, fastfood resten, drankflessen, condooms, wietzakjes, cocaïne wikkels, de parkeerplaatsen liggen er mee vol. De basisschool heeft hier natuurlijk ook last van. Menselijke ontlasting voor de deuren van de school en naast de leslokalen zijn natuurlijk schandalge gevolgen van een weekend, nacht bivakkeren op de parkeerplaatsen naast de school. Ja er zitten bij de achter gelaten rommel papieren fastfoodzakken en papieren rietjes. Maar het blijft nog steeds vervuiling en overlast!

Of de buurtbewoners, BewonersBelangenVereniging Kantershof, leerkrachten of directie van de school aan de bel trekken? Het maakt allemaal niets uit. Dit probleem van vervuiling en verloedering speelt al langer!

De demografische gegevens in Amsterdam-ZuidOost zijn simpel. De beschikbare woningvoorraad is eenzijdig. Voor zowel jongeren, als ouderen, zorgmedewerkers en leerkrachten is er te weinig gebouwd. Maar het ontbreekt ook aan voldoende bouwplannen voor jongeren, ouderen, zorgmedewerkers en leerkrachten. Bouwen voor jongeren voorkomt de hier beschreven excessen op de parkeerplaatsen naast de basisschool. Levensloopbestendige woningen en appartementen geeft doorstroming van ouderen. Waardoor woningen voor zorgmedewerkers en leerkrachten met hun gezinnen vrijkomen.

Kleine woningen zonder keukens zijn geen oplossing! Maar tonen wel de beperkte visie van een horeca-ondernemer voor het besturen van een stad!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

28 reacties op Woningnood en Corona

 1. Karel zegt:

  zotte gedachte , geen keuken in een nieuwe woning

  Geliked door 3 people

 2. picpholio zegt:

  Dit kan alleen van een leeghoofd komen, zo’n voorstel ! Anderzijds heeft het probleem van de overlast ook veel te maken met “mentaliteit” en de vraag is of je dat oplost met een woning.

  Geliked door 1 persoon

 3. KnutzEls zegt:

  Te idioot voor woorden. Zucht……..!

  Geliked door 2 people

 4. Herman zegt:

  Hoe is het in godesnaam mogelijk dat een dergelijke nitwit beoogd lijsttrekker is van een grote partij in Amsterdam. Begint de ondergang van de mensheid dan toch in Amsterdam?

  Geliked door 2 people

 5. Jan zegt:

  Beste Rob was dat geen losse flodder van Reinier? Heeft hij met zijn mede raadsleden uberhaupt bouwplannen voor ZO ontwikkeld?

  Like

 6. meninggever zegt:

  Links-populisme van Dedain66 is wel bekend intussen. Grote Roemeense communistenleider Ceauciescu deed hetzelfde. Bouwde appartementen voor het volk zonder verwarming of sanitaire voorzieningen. Scheelde geld, tijd en maakte dat de woningen door Roma-zigeuners daar moeilijker gesloopt konden worden. De sociale verkettering nam hij op de koop toe. Woningnood los je niet op door eenzijdigheid maar juist door nu eens te peilen waar behoefte aan bestaat en dat te matchen met marktpartijen die daarin willen investeren. Sociale woningbouw brengt geen echt rendement voor die partijen. Men heeft er veel last van, moet extra kosten nemen voor snel onderhoud, heeft vaak gedoe met incasso huurpenningen en zulke woningbouw leidt al snel tot verpaupering in de buurten waar die woningen staan. We moeten terug zien te komen naar mix-bouw. Zoals we dat vroeger ook kenden in de oudere straten van de stad. Woningen, bedrijven, winkels, alles door elkaar. Blokje sociaal, naast een blok wat duurder, sociale controle groter. Dat je ook voor jongeren investeert in plekken waar men kan chillen is logisch. Maar het is geen aparte mensensoort. Goed opgevoed (in de strenge groenlinkse leer..) weten ze dat ze hun troep niet zomaar moeten achterlaten. Goed opgeleid komen ze niet tot excessen, want moet er geleerd worden, en eenmaal een baan is het met dat gedrag snel over…

  Geliked door 1 persoon

 7. Bertie zegt:

  Om moedeloos van te worden. Ik vraag me af of het een serieus plan was van van Dantzig. Maar dan nog, is het -en welk andere fout ook- een reden voor wangedrag?

  Geliked door 1 persoon

 8. hermanstel55 zegt:

  Huisvesting en wangedrag van jongeren hebben niet zoveel met elkaar te maken, lijkt mij. Wat ik mij voortdurend afvraag is waarom er niet steviger wordt ingezet op vervolgen van dat wangedrag. Misschien moeten we eens kritisch kijken naar de verdeling van de inzet van onze politiemensen.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Overbewoning van woningen en een tekort aan woningen hebben weer wel met elkaar te maken. Dat dit de daar uit voort vloeiende overlast in de openbare ruimte steeds groter wordt heeft inderdaad ook met een gebrek aan toezicht in de openbare ruimte.

   Vriendelijke groet,

   Geliked door 1 persoon

 9. Hannnie zegt:

  Je zou eens in Monaco moeten gaan kijken hoe vol het daar is met woningen op elkaar gestapeld en waar je over de mensenhoofden kunt lopen. Dat zou je hier niet moeten willen, geboortebeperking en migratiestop is beter.

  Geliked door 2 people

  • Rob Alberts zegt:

   Verplichte geboortebeperking heeft in China vervelende consequenties laten zien. Waarbij ik ook bittere herinneringen m.b.t. dee er Tweede Wereldoorlog krijg. Wie bepaald wie kinderen mag krijgen ???

   Meer dan 50 % van de migratie naar Nederland bestaat uit Europeanen. En die komen hier werken!

   De verwijten naar migranten zijn vooral op onderbuikgevoelens gebaseerd.

   Vriendelijke groet,

   Geliked door 1 persoon

   • meninggever zegt:

    Bekende polcor-antwoord. De cijfers en feiten zijn toch echt anders sinds #1975. Zeker in de wijk waar jij voor opkomt zijn de cijfers echt dramatisch. Drugshandel, bendegedrag, schiet- en steekpartijen, inbraken en overvallen. Komen niet door Polen of Hongaren die hier veelal hard komen werken maar door mensen die hierheen komen om van de sociale voorzieningen te profiteren of hun handeltje op te zetten met groot winstbejag. Het altijd maat verzwijgen daarvan zorgt ook voor de wonderlijke gedachte dat je niet etnisch mag profileren. Zelfs de kneiterlinkse burgemeester verbiedt haar politiekorps hard in te grijpen om zo nog iets te doen aan de verloedering. Ik zou je aanraden toch eens de opsporingsprogramma’s op TV en/of internet te volgen en daar de daderprofielen te bekijken. Komen maar weinig mensen in voor met een blonde haardos, blanke huid, en een Vikinghelm op het hoofd. Zegt veel. Willen we er iets aan doen moeten we dit feit onder ogen durven zien en dan acteren…

    Like

    • Rob Alberts zegt:

     De bovenstaande uit de spam geviste reactie verwachte ik van jou. Al strijd jij altijd met open vizier voor jou mening.

     De vreemdsoortige Vikinghelm zag ik bij de onverlaten in het Capitool.

     De politiemeldingen en andere hulpdiensten volg ik nauwgezet voor geheel Amsterdam-ZuidOost en voor de Kbuurt in het bijzonder.

     Waarbij ik ook veelvuldig contact heb met mensen zonder de wettelijk verplichte papieren.

     En jazeker, ik bekijk en beschrijf mijn observaties op eigen wijze zonder stereotyperingen.

     Vriendelijke groet,

     Like

     • meninggever zegt:

      De aanval op het Capitol is wellicht een foute beweging geweest, vergeten wordt dan de plundering van Amerikaanse steden door Antifa en BLM waarbij ook doden vielen. Het evenwicht veroorzaakt door de grote tegenstellingen in de VS slippen ook langzaam aan onze samenleving in. Elke gelegenheid tot ellende trappen en plunderen aanpakkend om anderen schade te doen. Het is iets van links en rechts. Wellicht handiger om dat echt te benoemen en niet steeds te wijzen naar de ander. Ik doe dat uiteraard ook omdat ik niet houd van eenzijdigheid. De afgelopen dagen maakten weer duidelijk wat ik bedoel. Want onvrede is momenteel ook in NL kennelijk voedingsbodem voor de meest gewelddadige rellen. Waarbij het profiel van de daders lastig te duiden valt…

      Like

 10. Levensjutter zegt:

  Van wat ik hier lees, schrik ik Rob! Dan leef ik hier toch wel als een soort holbewoner onder een steen… en: godzijdank, denk ik daar dan onmiddellijk bij. Met wat meer mensen hier reageren ben ik het wel eens: excessief gedrag van jongeren los je niet op met woningbouw. Daar is iets heel anders voor nodig. AANDACHT. Echt, menselijke aandacht, en aanleren van een gevoel van eigen verantwoordelijkheid. En niet: overcomsumptie, verdoving, meer, meer, meer, meer… ‘onze jeugd’, om het maar even te generaliseren, kan het leven zoals het ze nu opgelegd wordt, duidelijk niet meer aan. En politici/politiek? ’t Zou verboden moeten worden….

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik ken de beste man niet, maar in mijn ogen diskwalificeert hij zich hiermee wel meteen als beoogd lijsttrekker van D66. Geen keuken … het idee alleen al …

  Geliked door 1 persoon

 12. Rebbeltje zegt:

  Geen keuken hoe verzin je het 🙂

  Geliked door 1 persoon

 13. Matroos Beek zegt:

  Daar is nog veel werk aan de winkel, voor mensen met gezond verstand…

  Geliked door 1 persoon

 14. Het lijkt wel dat mensen met (in mijn ogen) absurde ideeën meer en meer een hoofdrol gaan spelen in sleutelposities! 😐

  Geliked door 1 persoon

  • Mensen met absurde ideeën verdienen m.i. geen prominente plaats, maar krijgen vaak wel de aandacht van de media, worden gezien en vallen op, worden genoemd en dat gaat als een lopend vuurtje….. dankzij de (sociale) media?? Wij worden voor een belangrijk deel gevoed door die vluchtige media.
   Ach….Misschien is dit hierboven ook wel zo’n absurde denkwijze? Echter, ik sta in ieder geval niet te dringen en laat me ook niet vooruit schuiven als prominent! Haha. Totaal ongeschikt bevonden. Ken deze wereld der prominenten gelukkig ook niet! Moet er niet aan denken.
   (Bijna) alles heeft een keerzijde!

   Geliked door 1 persoon

   • meninggever zegt:

    Als ik zie wat sommige ‘prominenten’ allemaal uitkramen, zie ik ook meteen weinig verschil tussen links of rechts, maar ook onder zgn. ‘BN-ers’ zitten echt malloten. Zo stoor ik me echt aan hen die roepen dat Corona een soort griep is, dat uitsluiting van mensen die weigeren zich te laten vaccineren de nieuwe joden zijn, of die weigeren in te zien dat antisemitisme iets ie wat uit een bepaalde hoek komt omdat dit het vanuit hun polcor visie niet bevalt. Prominenten die pleiten voor meer islam, en zelfs hoofdoekjes van agenten, ze zijn allemaal van het padje af en leven in een zelf gemaakte bubbel….Maar schandelijk blijft het..

    Like

 15. djaktief zegt:

  Je schrijft goed hoor Rob, maar de ellende van de onderwerpen als zodanig trek ik niet en daarom kom ik maar af en toe lezen. Je legt wel de vinger op de zere plek.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.