Angsten

In steeds meer regels klinkt voor mij vooral angst. Het uitblijven van een nieuw coalitieakkoord in de huidige formatie is daar voor mij een uiting van. Angstvallig en stiekem in achterkamertjes en te dure hotels overleggen is voor mij ook een gemis van leiderschap en moed.

Het geschreeuw over het levensgevaarlijke of mensen leven reddende vaccin is vooral een angstschreeuw. Wie te vertrouwen, wie te geloven? Het Darkweb is niet alleen voor de gevaarlijkste criminelen. Maar ook de meeste buitenissige complotten worden via het Darkweb en commerciële social media verkondigd.

De voor- en tegenstanders van de Klimaat Crisis zitten in zo’n zelfde spagaat. De uitersten bevechten elkaars ideeën met redelijke argumenten en meningen, maar ook met veel leugens en bedrog.

De verregaande benauwde regelgeving zonder de benodigde controle en handhaving heeft ons al diverse affaires en crisissen bezorgd. Klokkenluiders worden veroordeeld, negatief weggezet, opzij geschoven, ontslagen en verketterd.

Gaat ons land ten onder aan angsten, bangigheid of liefdeloosheid?

Een buurtgenoot veroordeelde eerder met zijn raps het geweld van de criminele jeugd. Nu geeft hij een positieve boodschap samen met de Kloeke Kids uit Kortvoort. De angsten veroorzaken vooral haat en nijd tussen allerlei individuen en groepen. Tur G geeft samen met de Kloeke Kids een andere weg:

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

20 reacties op Angsten

 1. of ons land ten onder gaat weet ik niet maar ik maak me wel zorgen over gebrek aan leiderschap en langetermijnvisie.

  Geliked door 2 people

 2. Dat is heel mooi omschreven.

  Geliked door 1 persoon

 3. fialas zegt:

  Ik denk dat de godsdienst vroeger de angst hanteerbaar maakte.Nu buitelen de angsten wild om ons heen.

  Fialas.

  Verzonden vanuit Mail voor Windows

  Geliked door 1 persoon

 4. Karel zegt:

  De verregaande benauwde regelgeving en betutteling maken ons mooie landje kapot 😦

  bedroefde groet

  Geliked door 1 persoon

 5. Rebbeltje zegt:

  Angst is een slechte raadgever 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Een moeilijke regeringsvorming verziekt België al veel langer. Heeft te maken met de complexiteit van ons apenlandje, maar ook met meningen die ver van elkaar liggen en compromissen die niet willen/kunnen bereikt worden. Een bekende Vlaamse filosoof vertelde het al in 1974 https://www.youtube.com/watch?v=AdhaBttpHMc

  Geliked door 1 persoon

 7. Herman zegt:

  Ons land zal zo gauw niet ten onder gaan, maar er broeit wel wat. Ik denk dat het vooral te maken heeft met halfslachtige onduidelijke maatregelen van vooral de politiek (en dan in zijn geheel, niet alleen de regering).
  Duidelijke maatregelen, gebaseerd op een toekomstvisie (waar willen we heen en hoe komen we daar) zullen mensen vaak aanspreken.

  Geliked door 1 persoon

  • Willem zegt:

   Wat je zegt; de toekomst(visie) van de politiek lijkt zich onderhand te beperken tot de volgende verkiezing. Kleven aan het pluche schijnt belangrijker te zijn dan regeren. En met je eens, dat geldt helaas ook voor het overgrote deel van de kamerleden lijkt het wel.

   Like

 8. Levensjutter zegt:

  ‘True met jezelf’… mooi lied! Bijzondere, en waardevolle, buurtgenoot. Dit zie ik MIJN buurtgenoten nog niet doen… 😉

  Geliked door 1 persoon

 9. elsjeveth zegt:

  Dank Tur-G en de kloeke kids voor jullie heerlijke positieve boodschap.
  De jeugd heeft de toekomst, dat hebben jullie heel mooi in muziek en beeld weergegeven.
  Hou ook van jullie !

  Geliked door 1 persoon

 10. Matroos Beek zegt:

  Angst is in ieder geval een slechte raadgever, zoveel is duidelijk.

  Geliked door 1 persoon

 11. Bertie zegt:

  Komt goed Rob, het duurt even voor er andere (betere?) wegen worden ingeslagen wat betreft corona en volgende covids, klimaatmaatregelen, migratieproblemen en politieke opvattingen. Die laatste het eerst, dat moet absoluut.
  Zou mooi zijn als we het nog meemaken.

  Geliked door 1 persoon

 12. Ja, en nu de ratten hun holen verlaten en zich ook op ontoelaatbare wijze in de Tweede Kamer roeren, wordt het er niet beter op.

  Geliked door 2 people

 13. Happy Hulk zegt:

  Blijf bij de feiten.
  En heb elkaar lief.

  Optimistische groet!

  Geliked door 2 people

 14. De muziek vind ik niet om aan te horen met die achterlijke stem maar ja angst de kerken hier in Brabant zijn erop gebouwd. Er zijn een aantal flinke zaken gaande waar we helaas weinig invloed op hebben.

  Geliked door 1 persoon

 15. meninggever zegt:

  We zijn aan het ontzuilen geweest en dat wreekt zich nu. Men verzwijgt in de politiek wat mis is of gaat, men kakelt over van alles en nog wat maar acht de bevolking achterlijk en dom. Mensen als Pechtold spraken over het volk ook zo. Zeker zij die niet op zijn ooit zo vernieuwende stroming (tijden Hans van Mierlo) stemmen moesten het ontgelden. Dat dedain doet veel bij mensen. De PvdA verkwanselde haar eigen achterban en verloor steeds meer terrein. De VVD verloor haar rechterflank na de keuze van Rutte om over links te regeren. De PVV en JA21 zijn maar twee voorbeelden van wat er dan gebeurt. DENK ontstond omdat islamitische kiezers bij de PvdA niet meer welkom leken. de PVdD werd de nog linksere zuster van GroenLinks dat na het debat over Afghanistan de weg kwijt raakte en nu vooral kiest voor activistische extreemlinkse politiek. Wie echt gelooft in complotten hangt Baudet aan, en gelovigen zoeken hun heil bij CU en SGP. Voor de boeren is er nu ook een alternatief in de vorm van de BBB. Zij we er nu? Nee, want de loopgraven zijn betrokken. Het volk kiest rechts, krijgt een linkse regering. Het volk kiest voor 80% de veilige weg tijdens coronatijden, maar juist die 20% zorgt voor ontwrichting. En dat zal met de klimaatdiscussies ook zo gaan. 20% legt haar wil op aan de grote meerderheid. En dat leidt gegarandeerd tot ellende. En in de vele buitenlanden om ons heen is het niet veel anders….

  Like

 16. Novelle zegt:

  Goed öm te lezen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.