Een nieuwe uitdaging

Bij mijn laatste zwerfvuil rondje langs de Kantershofstraat vond ik een biljet van 20 euro. Langer dan een jaar loop ik nu dagelijks van Kantershof 1 naar Kantershof 63. Niet alleen het bankbiljet was een prettige opsteker. Maar dat mijn buren nu ook zelf hun vuurwerkafval hebben opgeruimd doet mij goed. ( Dat er een vuurwerkverbod is hebben mijn buren nog niet begrepen. ) Kortom dagelijks zwerfvuil verwijderen helpt!

Begin vorig jaar zijn zo’n 30 Kantershoffers een maandelijkse opruimactie gestart. De groep is de ene keer iets groter. De andere keer zijn er wat afvallers. Maar terugkerende opmerkingen zijn er. Het helpt de wijk wordt schoner. Ik doe tussendoor een extra rondje.

Maar nu mijn nieuwe uitdaging. De omgeving van het seniorencomplex Koornhorst is op dit moment de smerigste plek van de K-buurt. Mijn stelling is dat het verdriet achter de voordeuren te zien is aan de rotzooi rondom de voordeuren. Besmuikt en stiekem wordt er gesproken over de problemen binnen Koornhorst. Prostitutie, dealen, alcoholisme zijn hierin de terugkerende onderwerpen.

De verhuurder, Maatschappelijk Werk, Verslavingszorg en Handhaving kunnen/moeten deze problemen binnen het complex aanpakken!

Maar met een dagelijks rondje met een vuilniszak kan ik proberen de vervuiling rondom Koornhorst aan te pakken. In Kantershof heb ik ongeveer 30 medestanders gekregen. Koornhorst is voor mijn nu nog een beetje een onneembare vesting. Maar wie weet dat daar ook bewoners willen aansluiten met het opruimen van het zwerfvuil rondom het complex. Nog mooier zou het zijn als ook de Verhuurder, steunpunt Wijkzorg, het Medisch Centrum Koornhorst en de locatie Fysio Holland mee gaan doen.

De door de maaimachines verpulverde bierblikjes zeggen veel. Zoals ook de vele flesjes sterke drank een signaal geven. De auto-onderdelen in het groen kan ik alleen nog niet plaatsen.

Al met al een nieuwe uitdaging!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

22 reacties op Een nieuwe uitdaging

 1. Pingback: Blog over...Het verdriet van Koornhorst - 1104 en zo

 2. Succes met je nieuwe uitdaging.
  NB. In Venlo was het vuurwerkverbod ook niet goed doorgedrongen. Wel is ook daar beter dan anders opgeruimd. En viel het qua bommen mee. Vooral siervuurwerk.

  Geliked door 1 persoon

 3. riannetazelaar zegt:

  Heel herkenbaar! Op ons vuilprikrondje elke eerste zaterdag van de maand vanaf 14.00 uur doen wij ook regelmatig de parkeerplaats van Koornhorst. Onvoorstelbaar wat daar allemaal ligt!
  Ik hoop dat het opruimen aanstekelijk zal werken, ook voor Koornhorst bewoners. Alle hulp is welkom!
  Rianne Tazelaar

  Geliked door 1 persoon

 4. Dhyan zegt:

  Senioren in de prostitutie. Het moet niet gekker worden.

  Like

 5. Sjoerd zegt:

  Een goed initiatief, maar het moet geen Don Quichotte aktie zijn.

  Geliked door 2 people

 6. Daar is duidelijk nog wat werk aan de winkel. Ik wens je er veel succes mee, en spoedig een handvol medestanders.

  Geliked door 1 persoon

 7. Levensjutter zegt:

  Goed bezig Rob, je hebt het hart (en het verstand) op de goeie plek. Ik schrik ook wel van wat er blijkbaar allemaal mis kan zijn/gaan achter de muren van een seniorencomplex. Jouw actie is vast een eerst stap op weg naar meer verbetering voor de bewoners. Mooi initiatief!

  Geliked door 1 persoon

 8. Mark zegt:

  Nooit opgeven Rob. Je verricht heldendaden.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rebbeltje zegt:

  Dat wil je niet hè bij een seniorencomplex…al hebben ze dan wel wat om te kijken 😉

  Geliked door 1 persoon

 10. gewoonanneke zegt:

  Je bent echt goed bezig en blijkbaar doet goed voorbeeld ook goed volgen, succes met je nieuwe project hopelijk vind je hier ook mensen die het nut er van inzien.

  Geliked door 1 persoon

 11. Matroos Beek zegt:

  Wat een mooi initiatief Rob. Dat er jou velen mogen volgen.

  Like

 12. Succes bij je nieuwe uitdaging. Wie weet gaat de aanhouder weer winnen.

  Geliked door 1 persoon

 13. wdfyfe zegt:

  Not action is too small and no result is too big. Good luck my friend. cheers

  Geliked door 1 persoon

 14. meninggever zegt:

  Nadat afgelopen jaar een paar verhuizingen plaats hebben gevonden in onze straat waren kennelijk een grote vuurwerkgebruikers verdwenen. De straat werd na afloop van het gebeuren keurig netjes schoongemaakt en de volgende ochtend was er weinig tot niets meer terug te vinden van dat geknal. Over de uitstoot, gewonden, schade en zo meer hebben we het maar niet…..

  Like

 15. Wat een fantastisch idee, je bent een echte doorzetter dus het gaat je vast lukken!

  Like

 16. Pingback: De reacties | Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

 17. Ximaar zegt:

  Moest even aan dit berichtje denken toen ik vandaag een briefje van 50 euro tussen het zwerfvuil vond. Ik doe het echter niet om er ook maar iets aan te verdienen. Heb het natte ding bovenop een ronde afvalbak ‘geplakt’. Heb op afstand gekeken en zo lang ik dat deed had niemand het in de gaten. 😉

  Like

 18. Pingback: Koornhorst en meer | Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.