De reacties

Vorige week startte ik een uitdaging. ( https://robalberts.wordpress.com/2022/01/05/een-nieuwe-uitdaging/ )

Ondertussen ben ik aantal dagen met volle en zware vuilniszakken gevorderd. Opvallend zijn de door maaimachines verpulverde bierblikjes, zeer grote aantallen flessen sterke drank, auto-onderdelen en nog veel meer vreemde voorwerpen.

Iemand maakte de opmerking: De mensen in en rondom Koornhorst zullen wel bij zijn met jou. De praktijk is ietwat weerbarstiger:

De verantwoordelijke portefeuillehouders Reiniging en Wonen in Amsterdam(-ZuidOost) of de directie van Rochdale hebben nog geen enkele reactie gegeven op mijn opruimactie.

Mijn SIA- en MORA-meldingen worden netjes geregistreerd en beantwoord. De Reiniging zal alle vuilniszakken verwijderen. Jammer genoeg zonder daadwerkelijk vervolg.

In een warrige email namens Medische Centrum Koornhorst word ik er van beschuldigd dat ik hun entree vervuil. Waaraan wordt toegevoegd dat zij Handhaving gaan inschakelen m.b.t. mijn vervuilende activiteiten.

Een medewerker van Rochdale heeft mij ook aangesproken. eigenlijk wilde deze medewerker mijn verbieden op door te gaan met mijn opruimactie. Tenslotte zorgt de gemeente ervoor dat de omgeving van Koornhorst schoon wordt gehouden. Aldus de medewerker van Rochdale. Waarop hij vervolgde dat hij over twee weken met de bewoners van Koornhorst gaat schoonmaken?

Een voorbijganger reageert met de opmerking dat dit niet mijn taak is. Het is de taak van de gemeente om het zwerfvuil te verwijderen krijg ik te horen.

Via via krijg ik de contactgegevens van een bewoner van Koornhorst. Vanwege onderzoeken in het AMC heeft deze bewoner de komende 2 weken geen tijd om verder te praten over de vervuiling rondom Koornhorst.

Diverse bewoners uit de Kbuurt geven mij bemoedigende, motiverende en ondersteunende reacties op mijn opruimactie.

PS: er is geen enkele prullenbak in de omgeving van Koornhorst te bekennen ….

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Geen categorie, gezondheid, persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

39 reacties op De reacties

 1. KnutzEls zegt:

  Ik denk dat zoiets tijd moet hebben. Dan ziet men het ineens. Veel succes en probeer de ergernis binnen de perken te houden. 🍀

  Geliked door 4 people

 2. Sjoerd zegt:

  Ik had bij het opzetten van de actie al een vermoeden…

  Geliked door 2 people

 3. Jan Bon zegt:

  Hou vol Rob! Respect voor je vasthoudendheid en blijvend positieve benadering!
  Goed Nieuwjaar!
  Jan

  Geliked door 1 persoon

 4. picpholio zegt:

  Soms vraag ik me af of sommige mensen ze allemaal nog wel echt op één rij hebben… zo’n ondoordachte en ondankbare reacties zijn toch regelrecht van de pot gerukt….

  Geliked door 4 people

 5. Karel zegt:

  in en in triest Rob
  de gemeente en de bedrijven zijn natuurlijk als 2 handen op 1 buik
  en op deze wijze de grootste vervuilers van deze buurt , en als een lopend vuurtje van de hele stad

  bedroefde groet

  Geliked door 3 people

 6. Koen zegt:

  Ik hoop dat je over een tijdje mag zeggen: ‘De volhouder wint’.

  Geliked door 2 people

 7. Desmond zegt:

  Beste Rob,
  Hier een reactie van de medewerker van Rochdale (Wijkbeheerder Koornhorst).

  Aller eerst waardeer en ben ik erg blij met uw initiatief. Het is inderdaad een rotzooi om het complex en daar ben ik intern al een lange tijd mee bezig. Dit heeft geleid dat een aantal groot vervuilers die hun vuilniszakken over het balkon (sommige van 4 hoog) gooide zijn aangesproken en een laatste waarschuwing hebben gekregen. Ook ben ik bezig om met bewoners van Koornhorst een Koornhorst Cleaning Club te starten. De bewoners zorgen voor een schonere buurt en krijgen ook hun dagelijkse beweging. Als u hier is over wil sparren of een aantal bewoners op sleeptouw wilt nemen be my guest en loop is naar het kantoortje van de gebiedsbeheerder in de Koornhorst.
  Wat ik jammer vind om te lezen is dat ik u zou hebben verboden om rond Koornhorst afval te prikken. Dit is helemaal niet waar!! Ik heb alleen gezegd dat ik het niet eens ben dat u de volle vuilnis zakken voor de in en uitgang van de Koornhorst zet terwijl er 3 ondergrondse containers voor het gebouw bevinden. De bewoners die gebruik maken van een scootmobiel kunnen door de blokkade van de vuilniszakken niet goed bij het tagsysteem van de ingang en de zakken trekken allemaal ongedierte aan.
  Dus nogmaals ik support uw initiatief en ik zou graag met u samen willen werken. Maar alstublieft geen vuilniszakken meer voor de in en uitgangen van de Koornhorst.

  Met vriendelijke groet,
  Desmond
  Wijkbeheerder Koornhorst, Rochdale.

  Geliked door 2 people

  • Rob Alberts zegt:

   Beste Desmond. Dank voor je reactie en verdere uitleg. Voor de duidelijkheid, ik blokkeer geen enkele ingang. De volle vuilniszakken zijn voor mij te zwaar om deze verder te verplaatsen. De organisatoren van de Ouderensalon zijn bezig om contact te leggen met Garstkamp, het HRH-huis en Koornhorst. Mijn opruimactie is een individuele actie. De organisatoren van de Ouderensalon zullen vast en zeker contact met jou willen om de leefbaarheid in en rondom Koornhorst te verbeteren. Vriendelijke groet,

   Like

 8. Hoe dankbaar zijn de instanties toch, bij jullie!

  Geliked door 2 people

 9. Rob Alberts zegt:

  En ook de gemeente Amsterdam geeft nu een reactie: Met referentienummer 1187741 is mijn verzoek voor een structurele m.b.t. de containers en het zwerfvuil rondom Koornhorst door gestuurd.
  Optimistische groet,

  Geliked door 1 persoon

 10. Happy Hulk zegt:

  Elke asielzoeker die Nederland binnenkomt eerst een jaar van licht tot donker zwerfvuil laten opruimen ipv huisvesting te bieden waar de Nederlanders recht op hebben.

  Werkt twee kanten op.
  Ze komen niet meer en blijven ze toch, dan verdienen ze dat.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Volgende week schrijf ik iets over ongedocumenteerden in Amsterdam. Zij overleven door voor heel weinig schoon te maken …. Over hun woonomstandigheden kun je dan ook iets lezen. Stille groet,

   Like

   • Happy Hulk zegt:

    Beste Rob, jij loopt voor, sorry, ik kan ze geen mensen noemen, op je oude dag hun vuil op te ruimen.

    Er bestaat een ‘vergeten’ spreekwoord, “zachte heelmeesters maken stinkende wonden”.

    Like

 11. Rebbeltje zegt:

  Aanhouder wint…toch?

  Geliked door 2 people

 12. Bertie zegt:

  De aanhouder wint, zegt men. Ik hoop het maar eerder hoop ik dat jij het niet alleen hoeft te doen.

  Geliked door 2 people

 13. peterbake zegt:

  Rob, je geduld, inzet, en je onverzettelijkheid is geweldig, maar kan me voorstellen dat je je langzamerhand een Don Quichot gaat voelen ! Ik hoop echt voor je dat Ducina je komt belonen als het probleem verhopen is !

  Geliked door 2 people

 14. Rob Alberts zegt:

  Via een omweg krijg ik de volgende reacties toegestuurd:

  Sjonge, wat een waanzin dit!! Ik zou zeggen: laat ze hun eigen troep opruimen. Ik zou er meteen al schoon genoeg van hebben. Hoewel ‘schoon’ hier niet de juiste term is…

  Maar ja, het waait alle kanten op, dus uiteindelijk heeft iedereen er last van. Veel meldingen doen is wel een goed idee.

  Wat een gedoe! Het is zo moeilijk hier gemotiveerd bij te blijven. Heb zelf zaterdag een klein rondje gelopen (regen, dus niet zo lang), maar vandaag liggen op dezelfde plek waar ik ze heb weggehaald alweer nieuwe bierblikjes.

  Het is goed dat je zwerfvuil rond koornhorst opruimt maar dan moet je de volle vuilniszakken nri bij de voordeur van medisch centrum koornhorst zetten. Ik neen mijn volle vuilniszakken met zwerfvuil gewoon mee naar mijn huis en dump deze in mijn eigen vuilcontainer.

  Geliked door 1 persoon

 15. Tjonge tjonge, ik ben benieuwd of je ook daadwerkelijk hulp en verandering kunt bewerkstelligen. Ik wens je in ieder geval veel succes en vasthoudendheid.

  Geliked door 2 people

 16. Levensjutter zegt:

  Nou nou nou… je maakt wat los! En dat is goed. Stug volhouden hoor!

  Geliked door 2 people

 17. gewoonanneke zegt:

  Wat jammer dat het niet meer gewaardeerd wordt maar je ook nog tegenstand krijgt. Zou mooie zijn als er daar een paar enthousiast werden en het ook gingen doen.

  Geliked door 1 persoon

 18. meninggever zegt:

  Welkom in de wereld van het ambtelijk denken. Bij mij zou de lol er snel af zijn of de stoom uit de oren. De gemeente heeft drie mails van mij over een andere kwestie hier in de straat na 1,5 jaar tijd nog steeds niet weten te beantwoorden…..zegt genoeg…

  Geliked door 1 persoon

 19. Dhyan zegt:

  Heb je er al eens bij stil gestaan dat die vervuilactie een stil protest ergens tegen zou kunnen vertegenwoordigen? Dat je de mensen die daar wonen en zo’n daad stellen deze kans nu ontneemt. Vanuit jouw perceptie klopt het allemaal wat je doet maar die is niet maatgevend.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Jazeker. Ik ben mij er volledig van bewust dat vervuiling bij de voordeur een signaal is van problemen en mistoestanden achter de voordeur.
   De vervuiling heb ik in een week tijd grotendeels kunnen verwijderen.

   De problemen achter de voordeur zijn voor andere instanties. Al hebben de organisatoren van de Ouderensalon hun medewerking en hulp aangeboden voor de problemen achter de voordeur.

   Optimistische groet,

   Like

  • Willem zegt:

   Tja, ik heb ooit een collega gehad (jaren ’80) die geen enkele noodzaak zag om te stoppen met roken, ondanks dat hij er zelf hinder van ondervond; kortademigheid en dergelijke, want “auto’s en de industrie gaan ook gewoon door met het uitstoten van hun smerige uitlaatgassen lozingen”
   Wat ik maar zeggen wil is dat je geen dingen met elkaar verbinden moet die weinig tot niets met elkaar van doen hebben, ook al leiden ze vaak tot dezelfde gevolgen.

   Geliked door 2 people

 20. Spontanity zegt:

  Ik ben ermee gestopt, echt geen doen hier.
  Petje af voor jou.

  Geliked door 1 persoon

 21. Anita zegt:

  Hi there,
  I want to wish you happy New year dear.
  Thank you for sharing great post.
  Kisses
  Anita

  Like

 22. hermanstel55 zegt:

  Ik heb veel bewondering voor jouw actie. Durf en doorzettingsvermogen ten top. Respect daarvoor. En inderdaad wat een hoop verschillende reacties! Maar volgens mij ga je toch jouw doel halen. De overheden moeten wel reageren.

  Like

 23. wdfyfe zegt:

  Hard to believe but this days nothing is normal. Good luck and cheers

  Like

 24. Pingback: Blog over...Het verdriet van Koornhorst II - 1104 en zo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.