De uitzonderingen

Van diverse kanten werd er in mijn omgeving kritiek geuit over de samenstelling van het nieuwe kabinet. Er ontbrak een noodzakelijke minister van Surinaamse afkomst. Dit was nog voordat Franc Weerwind genoemd werd als kandidaat voor Kabinet Rutte IV. Terwijl de kritiek rond zoemt bedenk ik mij dat het aantal stemmers in Amsterdam-ZuidOost altijd bedroevend laag is. En het ledental van politieke partijen in Amsterdam-ZuidOost ook te verwaarlozen is.

Voor buitenstaanders staat Amsterdam-ZuidOost slecht bekend. Regelmatig worden verhalen verteld over hand-ophouders. Maar ook de verbanden tussen lokaal bestuur en subsidie-vretende organisaties worden graag doorverteld.

Caroll Sastro is hierin een uitzondering. Diverse belangengroepen zijn door haar opgestart. Diverse acties zijn door haar georganiseerd. Ik schreef al eens een blogpost over haar.

https://robalberts.wordpress.com/2019/01/02/caroll-sastro/

In Amsterdam-ZuidOost spelen diverse onderwerpen. Een grote groep verontrustende bewoners vechten tegen windmolens. Een nieuwe groep heeft een petitie opgestart tegen een eventueel Eroscentrum achter het voetbalstadion. Het gekrakeel is luid. En de lokale pers geeft er aandacht aan. Maar er is meer, veel meer mogelijk. lid zijn van een politieke partij. Meepraten en schrijven van de politieke idealen en uitgangspunten van een politieke partij. Natuurlijk is gaan stemmen de kleinste moeite in dit geheel. Niet stemmen maakt dat anderen over jouw leven mogen beslissen !!!

Terug naar Caroll Sastro. In mijn eerder blogpost beschrijf ik een deel van haar activiteiten. Waarom ik daar nu weer over schrijf? Samen met haar helaas te vroeg overleden maatje Ronald Blonk heeft zij bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen een politieke campagne gestart. Bij de vorige lokale verkiezingen was zij beschikbaar om de politieke arena te betreden. Bij de eerste bekendmaking voor de komende verkiezingen zie ik weer haar naam en politieke lijst verschijnen.

Caroll Sastro wordt dus wederom vernoemd als deelnemer aan de komende gemeenteraad- en stadsdeel-verkiezingen. Jammer genoeg schrijft Caroll mij dat zij deze keer niet deelneemt aan de lokale verkiezingen. Begrijpelijk maar ook zeer jammer.

Met respect en bewondering kijk ik daarnaar. Caroll Sastro is een echte doorzetter. Waarbij zij in de loop der jaren ook heel goed geleerd heeft hoe burgerparticipatie en politiek bewustzijn samen gaan. Zij is voor mij een van de voorbeelden van zelf actief aan de slag gaan met belangrijke politieke onderwerpen.

Dennie Armelita is ook een uitzondering. Ik leerde Dennie kennen als de chauffeur van Carlos. Met Carlos, een omgebouwde electrische, volledig op zonne-energie werkende wagen rijdt Dennie door heel Amsterdam. Over Dennie schreef ik ok een blogpost: https://robalberts.wordpress.com/2019/06/15/dennie-armelita/ Maar Dennie is in de tussentijd meer gaan doen. De Kazerne, de oude brandweerkazerne naast Winkelcentrum Reigersbos, Is een van de plekken waar Dennie samen met anderen een ontmoetingsplek voor jonge en oude buurtbewoners heeft geopend. Maar zo zullen de mensen uit postcodegebied 1106 en 1107 nog veel meer activiteiten van Dennie kennen. Dennie vertelde mij dat hij gevraagd is om zich verkiesbaar te stellen voor de bestuurscommissie in Amsterdam-ZuidOost. Zelf vertelt hij mij: Dat hij alleen voor en samen met de bewoners aan de slag wil. Dennie is beschikbaar voor een plek in de lokale bestuurscommissie van Amsterdam-ZuidOost.

En als laatste wil ik mijn buurjongen Ayoub Taj noemen. Zijn vader zocht indertijd contact met mij. De frauderende bestuurders en directeuren van 2 Islamitische basisscholen maakte hem woedend. Of ik met mijn politieke contacten mee wilde helpen om deze mistoestanden aan de kaak te stellen. Ayoub liep samen met zijn zuster mee als ik het zwerfvuil in Kantershof ging opruimen. Nu is Ayoub bezig met zijn tweede universitaire studie. En groeten wijn elkaar als hij bij zijn ouder op bezoek komt. Op de presentatie voor de gemeenteraad staat nu Ayoub Taj. Voor mij is Ayoub een voorbeeld voor de toekomst van Nederland. Kind van Amsterdam-ZuidOost, hoog opgeleid, meertalig, betrokken en hij heeft gevoel voor humor. Het scouten van geschikte kandidaten is er dus wel degelijk in Amsterdam-ZuidOost. Ayoub is beschikbaar voor een plek in de Amsterdamse gemeenteraad.

Ik heb heel veel respect voor alledrie deze mesen. Ik gun alledrie het verwezenlijken van hun politieke idealen. Alleen door actief met mensen en je omgeving aan de slag te gaan valt er wat te bereiken. Langs de zijlijn NEE roepen is namelijk nooit een oplossing. Ik ga in ieder geval wel stemmen. En dat ik actief lid ben van een politieke partij is elders op mijn blog te lezen.

Tegelijkertijd weet ik ook dat de komende verkiezingen de meeste mensen in Amsterdam-ZuidOost weer niet gaan stemmen ….

Of zal het afzijdig blijven kantelen? En zullen de bewoners van Amsterdam-ZuidOost wel gebruik maken van hun stemrechten?

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Geen categorie, gezondheid, persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

23 reacties op De uitzonderingen

 1. Jan Bon zegt:

  Treffend verhaal! Ik ga wel stemmen en hoop met jou en mij velen!!!
  Jan

  Geliked door 1 persoon

 2. meninggever zegt:

  Kwaliteit hoort altijd te gaan boven politieke correctheid. Niet vrouwen omdat ze vrouw zijn, maar omdat ze goed zijn in hun werk of politiek. Niet allochtonen omdat ze dat zijn, maar omdat ze goed zijn en de politieke mores van het land waarin ze verkeren snappen. Bij met name linkse partijen zie je dat men vooral mensen kiest met een bepaalde achtergrond om alleen die reden. Zelfs de Moslim-Broederschap kwam zo binnen bij Groenlinks. Ik denk daar wel iets over. Verder moeten we dus gewoon kijken naar kwaliteiten van mensen. Niet naar waar ze vandaan komen of welke seksuele voorkeur ze hebben. Als dat laatste een rol speelt moet je ook kijken naar overtuigde LHBTIQ-mensen, nudisten, bergbeklimmers etc. En verder blijkt dat veel mensen in de politiek vooral verstokte ambtenaren zijn, en via die kanalen omhoog klimmen. Weinig echte ondernemers of gewone burgers met ervaring op straat. Nee, die passen niet in het politieke banenwereldje…

  Like

 3. Karel zegt:

  ha die Rob
  als er een minister moet komen voor ieder land van welke er hier mensen wonen en werken , is volgens mij het eind zoek , inburgeren en de taal leren blijft mijn mottto in deze
  en zijn die fraudeurs van die islamitische scholen opgepakt en in het gevang gezet , zo niet dan zullen zij of anderen het weer gaan doen
  er is in de Bijlmer niet meer mis als in andere wijken van de grote steden , overal is wat en zal er ook altijd zijn , elkaar waar mogelijk helpen , maar als het kan zelf de moeite nemen om het te doen

  opgewekte groet

  Geliked door 3 people

 4. douryeh zegt:

  Wie niet stemt, kan inderdaad niet meepraten.

  Geliked door 2 people

 5. staartje zegt:

  Wat een fijn positief verhaal, Rob. Ik ben het er voor 1000 % mee eens. Ik ben het oordelen en generaliseren zat. Positieve aandacht is fijn en heeft meer effect.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rebbeltje zegt:

  Niet stemmen dan ook niet zeuren 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. Levensjutter zegt:

  Mooi blog Rob. Ik zou er zowaar weer bijna van gaan stemmen… Maar nee. Ik geef mijn stem niet (meer) aan een systeem dat MIJ niet vertegenwoordigt

  Geliked door 2 people

 8. wdfyfe zegt:

  it always shocks me that some people don’t vote. If more people got involved we’d probably have better candidates to vote for. cheers

  Geliked door 1 persoon

  • meninggever zegt:

   In the Netherlands people voted for 55% Centre-right-winged political parties. The P.M. at the time made sure he got in touch with the Left-winged liberals of D66 who were so bold to introduce the extreme-left into the negotiations that were almost poput out of work by the Dutch voters. Due to this strategy negotiations took almost a year and now we are stuck with a left-winged government that (polling) represents only 42% of all voters in our Country. So democracy was put aside to supplement the left-winged revolution as it seems..

   Geliked door 1 persoon

   • Rob Alberts zegt:

    En ik waar pluk je deze informatie vandaan?

    Ik zie geen enkele handreiking naar de oppositie.
    Geen lastenverdeling en/of verlichting in de belastingen.
    Maar vooral ondersteuning van grote internationale bedrijven en de rijkere Nederlanders.

    Maar dat is haarfijn en gedetailleerd te lezen in het regeerakkoord.
    Of een buitenlandse journalist de moeite neemt om de feitelijke informatie te lezen?

    Stille groet,

    Like

   • wdfyfe zegt:

    thanks so much for the info. In Canada we have FPP so most governments don’t represent the majority. cheers

    Geliked door 1 persoon

 9. Rob Alberts zegt:

  Waarbij de strekking van mijn blogpost gaat om daadwerkelijke participatie. Lid zijn van een politieke partij is daar een heel belangrijk onderdeel van.

  En juist niet meehuilen met de loslopende wolven ….

  Democratische groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.