Fietsende ondernemer gezocht

Jesse de Wit van het concept van Verpakkings Vrij Vegan zoekt een fietsende ondernemer:
De komende weken op zoekt Jesse naar een ondernemer (of groep ondernemers) die met Verpakkings Vrij Vegan een nieuwe kant wil opslaan: dat betekent waarschijnlijk niet (volledig) verpakkingsvrij, niet (volledig) vegan of niet bezorgen. Weet jij dus iemand met ondernemerszin? Jesse hoort het graag van een van de lezers!
De komende paar weken komt Jesse sowieso nog verpakkingsvrije boodschappen bezorgen en bestaande bestellingen worden dus zeker geleverd. Tot snel aan de deur! Schrijft hij aan zijn klanten in een e-mail.

Vegan kaas van Amsterdamse kaasmakers, Nederlandse sojamelk en soyghurt van de https://nieuwemelkboer.nl/ , vleesopvolgers van Amsterdamse en Nederlandse makelij, thee en koffie van Amsterdamse ondernemers, vers geoogste produkten uit Amsterdam en omgeving. Kijk op https://verpakkingsvrijvegan.nl/ voor de diverse produkten en het verpakkingsvrij met of zonder statiegeld verpakkingen bezorgen m.b.v. een elektrisch ondersteunde bakfiets.

Jesse vervolgt zijn loopbaan als ict-er. Maar een sportieve ondernemende fietser is voor de huidige en toekomstige klanten welkom!

Iets over Jesse: Jesse de Wit is in 2020 met het plan voor Verpakkings Vrij Vegan gekomen vanuit persoonlijke ergernis: in zijn streven om afval zo veel mogelijk te voorkomen, bleef zijn belangrijkste bron van afval de verpakkingen van soja-yoghurt en vegetarische burgers. Beide zijn onmogelijk om verpakkingsvrij te kopen: dit moet beter kunnen – anno 2021 is er genoeg technologie, milieubewustzijn en organisatiekracht voor een nieuwe oplossing voor dit probleem. Jesse is de drijvende kracht achter Verpakkings Vrij Vegan, maar krijgt veel hulp en advies van heel wat anderen.

Wie zich hierin herkent? Neem contact op met Jesse. En wellicht worden jullie partners of wil je zelfs zijn bedrijf overnemen?

Het concept: Steeds meer mensen eten vegetarisch of veganistisch. Ook proberen steeds meer mensen hun afval te reduceren door (plastic) verpakkingen te vermijden. De combinatie blijkt echter dubbel lastig, omdat veel specifiek veganistische producten nergens (plastic) verpakkingsvrij te krijgen zijn. Verpakkings Vrij Vegan vult deze niche. Amsterdammers kunnen veganistische verpakkingsvrije boodschappen bestellen en die wordt per bakfiets thuis afgeleverd in (naar keuze) statiegeld potten of zelfs je eigen potten, pannen en flessen!

De producten: Steeds vaker worden nieuwe producten niet ontwikkeld door grote bedrijven maar van onderop. In Amsterdam en omgeving zijn tal van bedrijven die vernieuwende en veelal milieuverantwoorde producten maken. De producten van Verpakkings Vrij Vegan zijn zo veel mogelijk lokaal en biologisch geproduceerd. De kortste weg van producent naar bord is de bakfiets van Verpakkings Vrij Vegan!

Het assortiment: Assortiment
Verpakkings Vrij Vegan biedt geen volledig assortiment, maar biedt voor veganisten relevante producten die elders nauwelijks tot niet (plastic) verpakkingsvrij te krijgen zijn. De producten zullen zoveel mogelijk biologisch van oorsprong zijn en lokaal geproduceerd worden. Er zijn dus vega-burgers en kaas, sojadank en soyghurt, thee en diverse kruidenierswaren.

Contactgegevens: https://verpakkingsvrijvegan.nl/index.php/contact/

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, eten en drinken, Fietsen, Geen categorie, gezondheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Fietsende ondernemer gezocht

  1. Rebbeltje zegt:

    Iemand met een bakfiets 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Koen zegt:

    Ik lees je oproep met opgetrokken wenkbrauwen. Niet omdat ik denk dat Jesse iets onmogelijks uitprobeert maar omdat ik aan mijn/onze situatie denk. Je stukje als spiegel. In Mozambique dus. Wij leven deels nog in de 60’er of 70’er jaren vooral wat afval betreft. Ik kom nu bijna 20 jaar in dit stukje Afrika. Weet je dat ik hier nog NOOIT een glasbak heb gezien? Gescheiden afval … onbestaande. Ja een heel mini-beetje bij ons thuis want compost en restafval voor de kippen daar doen we wel aan. Maar al die glazen en plastic flessen. Snik. Ze eindigen samen met veel te veel plastic verpakkingsmateriaal.
    Met een boodschappentas naar de winkel gaan … je wordt raar aangekeken. Laat staan met eigen kommetjes of potjes.
    Succes Rob, succes Jesse.

    Geliked door 1 persoon

    • Rob Alberts zegt:

      In Thailand had ik dezelfde ervaring. Elk gekocht item werd in een plastic tasje overhandigd. Maar nu lees ik dat er weer veel meer in bananenbladeren verpakt wordt.
      Er is dus ook een oplossing voorhanden.
      Afval scheiden en hergebruiken geeft weer nieuwe werkgelegenheid.

      Optimistische groet,

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.