Koornhorst en meer

De afgelopen 3 maanden heb ik dagelijks een melding Openbare Ruimte gemaakt. Netjes krijg ik dan een nummer toegestuurd van deze melding. Maar feitelijk is er geen actie te zien.

Mijn melding: Half in het plantsoen, half op de parkeerplaats bij de hoofdingang van seniorencomplex Koornhorst bij Kantershof staat langdurig geparkeerd een aanhanger zonder kentekenplaat. De aanhanger is niet gekoppeld aan een wagen met kentekenplaat. Op en naast de aanhanger ligt grof vuil. Het plantsoen en de beplanting in het plantsoen is beschadigd door de aanhanger en het afgevallen grof vuil. Er is geen zichtbare maaiveldontheffing bevestigd aan of op de aanhanger.

Na 3 maanden krijg ik eindelijk een antwoord:

Wat heeft Handhaving gedaan?
Wij zijn op de plek gaan kijken waar de parkeeroverlast is geweest en hebben het voertuig aangetroffen. Wij zullen in samenwerking met een jurist een bestuurlijk traject starten ter verwijdering van het voertuig. Echter neemt deze procedure 6 tot 8 weken in beslag voor wij over mogen gaan ter verwijdering.

De verloedering en vervuiling rondom Koornhorst is een gevolg van de sociale mistoestanden binnen het seniorencomplex. Iedereen weet ervan, iedereen praat erover. Maar feitelijk ontbreekt elke actie van de verhuurder Rochdale en de stadsdeelorganisatie.

Ik ben door deze lakse houding zelf in actie gekomen. Ik schreef er eerder over: https://robalberts.wordpress.com/2022/01/05/een-nieuwe-uitdaging/ Vooral de reacties van Rochdale en Medische Centrum Koornhorst waren minder positief en plezierig …

De verhuurder Rochdale en de stadsdeelorganisatie Amsterdam-Zuidoost vroeg ik daarna om medewerking voor een grootse schoonmaakt actie. https://robalberts.wordpress.com/2022/02/06/voorjaar-schoonmaak/

Hier kreeg ik geen enkele reactie op. Jazeker, de stedelijke wethouder, Jakob Wedemeijer, met de portefeuilles Groen en Reiniging reageerde wel! Terecht antwoordde hij dat de stadsdeelorganisatie dit moet en kan oplossen. De directie en managers van Rochdale, de stadsdeelbestuurder Dirk de Jager, de buurtregisseur, de buurtbeheerder, de gebiedsmakelaar en de afdeling Reiniging hebben tot nu toe niets van zich laten horen.

De sociale mistoestanden binnen Koornhorst kan ik niet oplossen. Illegale onderhuur, illegale kinderopvang, prostitutie, alcoholisme en drugsverkoop zijn algemeen bekend. En verstoren het woongenot voor de nette en eerlijke huurders in het seniorencomplex.

Ik vind dat de senioren in Koornhorst beter verdienen. Natuurlijk wil ik ook de verhuurder Rochdale en de stadsdeelorganisatie Amsterdam-Zuidoost hiervan overtuigen.

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Geen categorie, gezondheid, persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

16 reacties op Koornhorst en meer

 1. Het gaat hier duidelijk niet om een villawijk. Want dan duurt het nog geen 8 uur voor men na klachten in actie komt. Maar blijkbaar leeft u in een wijk die men tot zelfsaneringsproject heeft afgewaardeerd. men ziet deze verloedering overal optreden. Het interesseert de Gemeente helemaal niets. Echt erg.

  Like

 2. meninggever zegt:

  Lang leve de deelraden…… Vreselijke uitvinding die het principe ‘van het kastje naar de muur’ alleen maar hebben aangewakkerd….. Door de hele stad een probleem. Afschaffen van het fenomeen de beste oplossing. Waar zijn de controleurs van de Gemeente op dit gebied als je ze nodig hebt? O ja, die staan vuilniszakken die naast containers zijn geplaatst (ook asociaal) uit te pluizen….

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Ik heb niet het idee dat dit probleem aan de niet meer bestaande deelraden ligt.

   Dit is voor mij meer doorgedraaide burocratie.

   Stille groet,

   Like

   • meninggever zegt:

    Veroorzaakt door. Ik heb beroepsmatig met twee van die deelbesturen te maken gehad. En het was rampzalig om er mee samen te werken. Regels op regels, verdeeldheid taken centrale stad. Gelukkig besloot men ooit om hun aantal terug te brengen naar minder en dat hielp al ietsjes…

    Like

    • Rob Alberts zegt:

     Er is een groot onderscheid tussen lokaal bestuur, lokale politici en lokale ambtenaren.
     Het kan dan ook nog eens op persoonlijk vlak moeizaam kan lopen.

     Naar mijn idee gooi jij het geheel in een grabbelton.

     Ach, een deze blogpost gaat het mij vooral om de oudjes in Koornhorst. Deze mensen gun ik een fijne woning en woonomgeving.

     Opgeruimde groet,

     Like

 3. Jan zegt:

  Beste Rob ook de bestuurscultuur in Amsterdam moet op de schop! Bestuurders hebben de macht om in te grijpen in de uitvoeringsafdelingen waar hoofden van sectoren werken die onmiddellijk het werk kunnen aanpakken of direct de opdracht daartoe geven met terugkoppeling!!! Nu blijft iedereen, behalve jij, op zn handen zitten…jammer dan, oh ja excuses en zo… Hoop voor de buurt en zn bewoners dit dit echt veranderd!

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Er is een nieuwe ad interim stadsdeeldirecteur benoemd.

   Manou Chen is de nieuwe hoogste manager van het ambtenarenapparaat van ons stadsdeel. Ik hoor via via dat hij een uitgebreide ronde door ons stadsdeel gaat maken.

   Vriendelijke groet,

   Like

   • Manou Chen zegt:

    Beste Rob, dat klopt. Ik ben inmiddels door de gebiedsteams in bijna alle gebieden van ons stadsdeel rondgeleid en heb al flink wat sleutelpersonen uit de verschillende communities gesproken en natuurlijk een heleboel mensen nog niet.

    Het is niet mijn plek om als ambtenaar inhoudelijk op je post te reageren, maar als medebewoner van deze stad kan ik me de ergernis goed voorstellen.

    p.s mooie blogsite

    Geliked door 1 persoon

    • Rob Alberts zegt:

     Een gesprek tussen verantwoordelijke managers en de bewoners van Koornhorst lijkt mij een begin voor het realiseren van oplossingen. Met blog observeer en registreer ik mooie en minder mooie dingen in ons stadsdeel. Natuurlijk ben ik ook beschikbaar om mee te helpen zoeken naar oplossingen.
     Dank voor deze reactie en het compliment!

     Vriendelijke groet,

     Like

 4. Sjoerd zegt:

  Het lijkt een beetje op het vechten tegen een windmolen.

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Eerder kreeg ik de vraag of er een bierkaai in de buurt is.
   Maar ik ben niet de opvolger van Don Quichot ….

   PS: ik doe en zie ook heel veel mooie dingen.
   Binnenkort zijn bijvoorbeeld de Kloeke Kids in het jeugdjournaal te zien.

   Optimistische groet,

   Geliked door 1 persoon

 5. Respect voor je volharding, Rob, het valt niet mee om voortdurend tegen zo tegen de stroom in te moeten roeien.

  Geliked door 1 persoon

 6. Petje af voor je volhardingsvermogen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Anuscka zegt:

  En dan sluit ik me van harte bij Jan en Sabine aan: petje af voor je volharding!

  Like

 8. Karel zegt:

  ha die Rob
  wat een zooitje tuig zetelt daar in de gemeente en de woning corporatie , wordt je toch spuugziek van , ik beticht ze van 2 handen op 1 buik 😦

  rustige avond groet

  Like

 9. Bertie zegt:

  Ook ik bewonder je.
  Stel dat iemand eigenhandig een besluit nam en de aanhangwagen bij de voordeur neerzette van een van de stadsbestuurders. Wat zou er dan gebeuren?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.